13.10.2006

Tutkielman tekeminen on tietysti pelottavaa ja stressaavaa, mutta ei voimakkaasti kuin kuvittelin. Minulla on oikeasti välillä melkein hauskaa ja välillä on hyvä haastaa itseni, elämäni on niin helppoa ja haasteetonta. Nyt minulla on tilaisuus näyttää saanko aikaan hyväksyttävän tutkielman aika tiukan aikataulun puitteissa (hyvä olisi tietysti parempi kuin pelkästään hyväksytty).

Olen ajatellut että ammatillinen koulutus on tappanut vähäisen ajattelukykyni ja teoreettisten kirjojen lukemisen taidon. Minulla on ollut ehkä kuusi tenttiä tämän neljän vuoden aikana, yleensä vain teemme ilman sen kummempia ajatuksia tai teorioita. Ei sen tietenkään niin pitäisi olla mutta laiskalle ihmiselle näyttää käyvän huonosti jos ei ole pakko tehdä jotain.

Lapsena olin varma että menen yliopistoon. Hain kerran, en päässyt ja tajusin että mieluummin opiskelen tätä alaa ammatillisesti kuin pyrin uudestaan yliopistoon, kun en kuitenkaan olisi päässyt. Sitten minusta alkoi tuntua siltä etten olisi siellä edes pärjännyt. Tutkielmani on tietysti aika pieni juttu verrattuna siihen mitä yliopistoissa tehdään, mutta nyt minusta tuntuu etten ehkä kuitenkaan ole niin tyhmä kuin olen kuvitellut.
Voi olla että haen ensi keväänä uudestaan yliopistoon. Kaksi koulua tarjoaa mahdollisuuden medianomeille valmistua parissa vuodessa maisteriksi. Toinen on vain liian kaukana ja toiseen liian vaikeaa päästä.

5 kommenttia:

Orange seeds kirjoitti...

Käsittääkseni maisteriohjelmiin ei ole edes niin kovin vaikea päästä jos vaan on soveltuva pohjakoulutus jne. Ei taida olla edes pääsykoettä, vaan ihan vaan hakemuksella. Yritä ihmeessä! Saat lisää todistuksia pätevyydestäsi (joista on aina etua työmarkkinoilla), eikä tosiaan tarvitsisi raataa sen maisteritutkinnon eteen kauaakaan.
Mitkä yliopistot tuota maisteriohjelmaa tarjoavat?

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Aion kyllä hakea, ellen satu saamaan töitä heti ensi keväänä, hakemisestakaan ei ole haittaa vaikkei sisään pääsisikään. Minusta tuntuu että noihin on aika vaikeaa päästä, ainakin Taideteolliseen korkeakouluun, joka on noista se kiinnostavampi ja vaikeampi paikka, täytyy kuitenkin yrittää. Toinen on Lapin yliopisto. Minulla ei ole mitään Rovaniemeä vastaan, muuta kuin se että se on niin kauhean kaukana. Pyrin sinne seitsemän vuotta sitten enkä päässyt sisään, en tiedä olisiko se nyt helpompaa.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Maisteri-tutkinnossa olisi sekin hauska puoli että silloin olisin käynyt läpi kaikki alan koulutusasteet, paitsi kansanopistoa.

marko77 kirjoitti...

Tsemppiä tutkimuksen tekoon, itselläni kanssa sama edessä keväällä (aihe ja ohjaaja on jo valmiina). Vähän pelottaa, pitäisi vajaassa kahdessa vuodessa valmistua (jo nyt tuntuu, että opiskeltu ikuisesti). Aion myös hakea uudelleen yliopistoon, tällä kertaa Helsinkiin.. nimimerkillä myös kansanopistossa opiskellut..;)

Keksi kirjoitti...

Suosittelisin TAIKK:iin pyrkimistä. Ystäväpiiriini juuri liittyi ihminen joka opiskeli muotoilua Lapissa, ja hän haukkui paikan pystyyn. Toisaalta, sehän oli vain hänen mielipiteensä, ja maisteritutkinto on kuitenkin eri asia kuin hänen tutkintonsa.

Ainahan voi käydä tutustamassa avointen ovien päivinä ja katsoa kumpi itseään miellyttää :).

Blog Widget by LinkWithin