29.11.2006

Ei tullut ihan sellaisia kuin suunnittelin. Saattoi tulla vähän kummalliset.


(Jos, tai kun, törmää virheeseen saa sanoa. Tekstit ovat aika huonot, ei riittänyt energiaa paremmin miettimiseen.)

19 kommenttia:

yulia kirjoitti...

Vau. Olet tehnyt todella hienoja kuvia ja kirjankansia, enemmänkin kuin olet täällä maininnut. Sivut vaikuttivat asiallisilta ja päteviltä, luovat kuvan aikaansaavasta ihmisestä. Varmaan toimivat myös työnhaussa.

Punainen Nörtti kirjoitti...

Sivujesi ensimmäinen kappale tökkäsi minulla hiukan silmään. Ilmeisesti tässä yritetään tehdä hyvää vaikutusta. Jos mainitaan, että lapsena ei tiedetty mitään graafisesta suunnittelusta, ja ollaan kateellisia ihmisille, jotka saavat rahaa kirjojen kansista, pitäisi tämän tekstin olla osa "menestystarinaa", jossa sitten lopussa kerrotaan, kuinka hyvin asiat nyt ovat. Eli siihen kappaleen loppuun pitäisi mielestäni saada vielä jokin positiivinen virke tyyliin "nyt kun olen päässyt suunnittelemaan kirjan kansia, olen edelleen sitä mieltä, että se on mukavaa hommaa" tai jotain sinne päin.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Yulia, kiitos. Minusta kyllä tuntui töitä valitessani ettei minulta oikein löydy sellaisia, joita kehtaisin laittaa näytille.

Punainen nörtti, sanoinhan että tekstit ovat huonot. Korjasin tuota kappaletta vähän, oikeastaan pitäisi kirjoittaa kokonaan uudet tekstit jos osaisin. Mutta hyvä huomio kuitenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Olin jostain huomaavinani että mainitsit olleesi vaihdossa keväällä 2006 ja muualla 2005. Nyt en kuitenkaan enää löydä että missä... Eli ehkä kuvittelin vain. :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Valitettavasti et kuvitellut, kiitos kun huomasit, nyt sekin on korjattu. Tein sivut kauhealla kiireellä, maanantaina aloitin materiaalin kokoamisen ja tänään varsinaisen sivujen tekemisen, siellä on varmasti huolimattomuusvirheitä.

Orange seeds kirjoitti...

Kivat sivut minusta. joitenkin nuo eläimet avikuttavat sitä puuideaa persoonnallisemmlata ja kiinnostavammaltakin. Luulen, että erilainen tyylisi voi hyvinkin olla sinulle avin eduksi, erotut joukosta. Yleensä alan ihmisten sivut taitavat olla vähän liian kuivakoita ja viilattuja.

Anonyymi kirjoitti...

Ärsyttävästi sanottu, mutta vanhemmat olivat selkeämmät ja aikuisemmat rakenteeltaan.

Anonyymi kirjoitti...

...vaikka sisältöä on uudessa tietysti enemmän.

Nobelstraat kirjoitti...

Hienot sivut on :) Ja hyvää materialia esillä.

Yksi neuvo täytyisi antaa, noin markkinoinnillisessa mielessä. Toivottavasti et pahastu? :)

Jos joku mainostoimistopomo tai muu mahdollinen työnantaja käy sivullasi, oli sitten sattumalta tai saatuaan osoitteen vaikka jostain, niin se ei ole samanlainen ihminen kuin taide-alan opettajat. Se on mitä luultavimmin joku kiireinen, kärsimätön ja taiteesta ymmärtämätön tyyppi, joka haluaa tietää vain sen, että _mitä voit tarjota hänelle tai hänen yritykselleen_. Ja jos se ei löydä siitä jotain viitteitä jo heti ekalta sivulta, niin se ei välttämättä jaksa tutkia sivua kauempaa.

Ei kannata luottaa liikaa mahdollisten työnantajien todelliseen kiinnostukseen asioita kohtaan, vaan mainostaa jotenkin jo ekalla sivulla sitä, mitä voi tarjota. Ei välttämättä mitään pitkiä rimpsuja, mutta jotain, mikä herättää sen nihkeän pomon mielenkiinnon ja saa sen menemään katsomaan myös portfoliotasi. Sitä, millä keinoin tämä tarkkan ottaen tapahtuu, ei kannata kysyä multa. :)

Liiolii kirjoitti...

Pidän tuosta valmiista enemmän kuin suunnitelmastasi. Valmis on persoonallisempi ja vieläpä hauska. Hienoa!

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Orange seeds, minustakin alkoi tuntumaan siltä että se puukuva oli jotenkin liian mitäänsanomaton. Minä en tiedä mistä nuo eläimet ilmestyivät mutta kaivellessani piirustuslaatikkoani huomasin että olin piirtänyt niitä jo joskus vuonna 2001 yhdellä kuviskurssilla, silloin opettaja taisi sanoa että minun kannattaisi kehittää niitä. Nyt on kehitetty :)

Anonyymi, uudet sivut ovat todellakin kauhealla kiireellä tehdyt ja rakenteen suunnittelu jäi vähän vähemmälle (tosin täytyy kysyä mitä tarkoittaa aikuinen rakenne?). Olisi pitänyt tehdä sivut jo aikoja sitten, mutta minulla on ollut niin paljon muita hommia että lykkäsin tuota koko ajan myöhemmäksi (webdesign ei todellakaan ole lempityötäni, ainakaan jos sivut joutuu toteuttamaakin itse) kunnes ne oli ihan pakko tehdä, tänään on erään työpaikan viimeinen hakupäivä. Ei siitä tietysti voi syyttää kuin itseään.

Nobelstraat, hyvä neuvo, täytyy yrittää miettiä miten voisin sen toteuttaa. Tekstien kirjoittaminen on minulle vaikeinta.

Liiolii, minustakin tuo tuntuu paremmalta kuin suunnitelmani, joka alkoi tuntumaan vähän tylsältä. Tämä on ainakin rohkeampi.

Tuazophia kirjoitti...

Nuohan olivat kuin minun eläimeni. Siis piirtotyyliltään. :)

Sivuista ihan pari käytettävyysjuttua...

Eli alun perin laitaan kolme linkkiä "etusivu", "cv" ja "portfolio" ja niistä sitten toimii tarvittavat. Ei niin, että linkki vaihtuu eri nimiseksi (cv-sivun "alkuun"), saatika, että eri paikkaan (portfolio-sivun yläreunaan). Portfolion alasivuilla voi "portfolio"-linkin alle tulla hakupuutyyliin "piirustuksia", "valokuvia", "kirjankansia" ja "muita töitä"-linkit, niin pääsee suoraan esim. piirustuksista kirjankansiin. Sanalliset linkit ovat lisäksi helpommat ymmärtää kuin kuvat (siis portfolion pääsivulta) ja alasivuilla thumbkuvat voi pistää vaikka vaakaan yläreunaan tai valikon viereen, joka tosin kasvattaa sivun leveyttä.

Öh, vaikea selittää, pitäisi piirtää...

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Hyviä huomioita, mutta tuskin muutan sivujani (laiskuus vaivaa). Tai voi olla että innostunkin. Mietin kyllä tuollaistakin ratkaisua, mutta päädyin tuohon käyttämääni. Ja on portfoliosivulla sanallisia linkkejä :) Suurin syy tuohon on se että minun oli vaikeaa keksiä sopivia otsikoita. Kirjankansia kuulostaa minusta hölmöltä enkä keksi muutakaan tapaa ilmaista sitä, siksi tuo kiertoilmaus. Piirustuksia on myös huono termi sillä siellä on maalauksia ja grafiikkaakin, siis aivan jotain muuta kuin piirustuksia. En keksinyt sille muuta vaihtoehtoa kuin "kuvataide" mutta valokuvatkin ovat kuvataidetta. Ratkaisuilleni on siis ihan oikeita syitä, vaikkei siltä ehkä vaikutakaan. Ja tiedän kyllä ettei se ole kauhean käyttäjäystävällistä, mutta en halunnut tehdä varsinaista valikkoa. Pienet kuvat eivät myöskään toimi vaakasuunnassa, sivusta tulee liian pitkä, nytkin jotkut sivut ovat. Ja koska haluan että kuvat ovat tarpeeksi suuria ei sivua varmaan uskalla kauheasti levittää (vai pitääkö vielä ottaa 600x800-resoluutioiset huomioon? Olen viimeksi tehnyt nettisivuja joskus vuonna 2004). Luulen että ennemmin poistan isot linkit kokonaan, ne ovat vain sivupalkissa joillain sivuilla kun en keksinyt muutakaan täytettä siihen, se on tarkoitettu oikeasti niille pikkukuville.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Ja anteeksi, jos reagoin tökerösti, kritiikin vastaanottamiskykyni ei ole parhaimmillaan herättyäni viideltä, vaikka neuvosi ovatkin oikeasti hyviä :)

En kyllä tiedä osaanko muutenkaan ottaa kritiikkiä vastaan, minun on ainakin vaikeaa puolustaa omaa näkemystäni tai uskoa siihen että toisen esittämä kritiikki saattaa olla osin vain mielipide ja että itse voin toimia toisin, niinpä yleensä kiltisti toteutan kaikki muutosehdotukset ja pidän omaa versiotani huonona ja tulen puolustuskannalle, niin kuin nyt kävi.

MariaKristiina kirjoitti...

Itsellänikin tuli mieleen huomauttaa tuosta samasta jutusta kuin tuazophia eli navigoinnin toteutuksen epäjohdonmukaisuudesta. Ratkaisuehdotukseni olisi kuitenkin hieman erilainen: kun niitä linkkejä olisi vain kolme, mikset siirtäisi niitä kaikille sivuille ylös vaakaan Portfolio-sivun tapaan ja erottimeksi suurempi kuin -merkin sijaan vaikka pystyviiva. Jos tyhjäksi jäävä vasen laita itseäsi häiritsee, voisit vaikka piirtää siihen jotain ulkoasuteemaan sopivaa noille kahdelle muulle sivulle, mutta mielestäni siihen ei välttämättä tarvita mitään.

Portfoliosivuston alanavigaatio toimii mielestäni hyvin tuossa vasemmassa laidassa (ja vaakasuunnassa tulisi tosiaan se mahtumisongelma kuten mainitsitkin).
Kuvalinkitkään eivät tuossa mielestäni haittaa kun ne tekstilinkitkin tosiaan löytyvät siitä esittelytekstistä.

Pikkuhuomautuksena mainitsen vielä tuon otsikkokuvan alt-määritteestä: kun sinulla kerran sellainen on, niin siihen kannattaisi laittaa otsikon teksti eikä pelkästään "otsikko".

Ja tekstejä tosiaan kannattanee muokata siihen nobelstraatin vinkkaamaan suuntaan eli ainakin vähän lisää markkinointia etusivulle. Muuten oikein hyvin toteutetut ja raikkaan näköiset sivut. Ja tekemissäsi kansissa oli useampikin niin kaunis, että tekisi mieli ostaa kirja pelkän kannen takia...

Hanichu kirjoitti...

Minusta nuo sivut ovat persoonalliset ja teeskentelemättömät. Paljon paremmat kuin jotkut latautumistaan odottavat flash-härpäkkeet joista saa vaan epilepsiakohtauksen tai jokin tekotaiteellinen ratkaisu, joka saa kävijän tuntemaan itsensä liian yksinkertaiseksi käymään sivuilla.

Minun mielestäni noista saa sellaisen kuvan, että olet mukava ja helposti lähestyttävä. Lämmin olematta naiivi, hauska olematta hihuli.

Joidenkin mielestä on niin siistiä olla graafinen suunnittelija, että ego ei mahtuisi noille nettisivuille. En tiedä haluaako kukaan järkevä palkata sellaista eteenkään työpaikkaan, jossa pitäisi kyetä jonkinlaiseen tiimityöhön.

Pupu kirjoitti...

Hei, Näkymätön tyttö :)

Hienot webbisivut olet tehnyt, ensi vaikutelma on hempeä ja kiltti. Mutta esimerkiksi Nobelstraat kiteytti hyvin sen, mikä minullakin tuli ensimmäisenä mieleen. Muista työnhakijana olla mahdollisimman selkeä ja suoraviivainen.

CV sai mut kateelliseksi ihan. Sen suhteen sulla ei pitäisi olla huolta :)

Olin muuten vapaaehtoistyössä kirjavastaavana eräässä turkulaisessa kirjakahvilassa pari vuotta sitten (ehkä tiedätkin paikan). Otimme sinne Enostonelta myyntiin samaisia kirjoja, joihin olet suunnitellut kannet. Ikävä kyllä niiden ulkoasu oli muuten tosi taiteellinen ja taidolla tehty, mutta värimaailmaltaan turhan synkkä. Tämän seikan vuoksi ne sitten usein ajautuivat syrjäisimpiin hyllyihin visuaalisesti kauniimpien/pirteämpien (ethän loukkaannu!) teosten tieltä - eivätkä osuneet asiakkaiden silmiin helposti. Tämä siis vinkkinä tulevaan.

Oli mukava törmätä blogiisi,
terv.

Pupu

Jani kirjoitti...

Oih, ihanan minimalistinen tyyli! Tykkään.

Oletko ajatellut ruveta blogaamaan tuollakin? Sellainen työaiheinen blogi tuolla CV:n ja portfolion ohella olisi minusta tosi pop. Sellaisia, tuohon minimaaliseen tyyliin sopivia, lyhyitä merkintöjä. :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Mariakristiina, hyviä ehdotuksia, navigaatiovinkin varmaan toteutankin kunhan jaksan. Ja tuo alt-teksti on kyllä aika paha moka, en ole varmaan ajatellut mitään kun tein sivuja kauhealla kiireellä. Tekstit ovat vaikeimmat, en osaa kirjoittaa oikealla tavalla myyvästi.

Hanichu, paljon kiitoksia. Minä inhoan itse Flash-sivuja, en kyllä osaisi niitä tehdäkään (Flash-tietämykseni on ensimmäisen vuoden tietokoneet ja kuvallinen esittäminen -kurssin tasolla).

Pupu, kiitos ja kiitos kirjakommentistasi. En tiedä oletko nähnyt uusimpia kirjoja, ne eivät ole enää niin synkkiä (paitsi yksi mutta se onkin todella synkkä kirja). Niistä vain jotenkin tuli sellaisia, ehkä minulla oli synkkä kausi tai jotain. Yhdessä uudessa kirjassa on jopa pastellivärejä ja perhosia, ehkä työni on muuttamassa ystävällisempään suuntaan. Taistelen myös sinisen ylivaltaa vastaan, jostain syystä se tuntuu useimmiten luontevalta väriltä kansiin vaikken muuten olekaan sen ylin ystävä.

Jani, kiitos sinullekin. Olen kyllä harkinnut jonkinlaista työhön liittyvää blogia, mutta en tiedä onko minulla mitään sanottavaa. Muutaman vanhan blogini olen kyllä ajatellut siirtää sinne kunhan vain saan aikaiseksi.

Blog Widget by LinkWithin