4.11.2006

Olipa mukava lauantai-ilta. Muutenkin päivä oli ihan onnistunut, siivosin kunnolla ja tein hyviä mustikkamuffineja. Illalla olin taas kävelyllä Tristiksen kanssa, se on hyvä lauantaiperinne. Hän tuli vielä luokseni teelle ja muffinille (on jotenkin vaikeaa käyttää tuota sanaa, muffinssi on niin paljon luontevampi vaikka onkin väärä), oli oikein mukavaa. Kävelyllä kävimme hautausmaalla katsomassa pyhäinpäivän kynttilöitä ja laskemassa yhden (Tristis oli tajunnut varautua kynttilällä) sopiva unohdetun näköiselle haudalle (viimeisessä kuvassa). Ensimmäisenä kuitenkin huono kuva oudosta valoilmiöstä, luonnossakin se näytti tuollaiselta (jos joku tietää mistä on kyse niin kertokaa).


7 kommenttia:

~PÄVE~ kirjoitti...

Vaikka kielitoimisto kuinka väittää, että muffinsseja pitäisi sanoa muffineiksi. (Onhan se loogisempi, myönnetään.) Mutta ihmiset, jotka tekevät ne itse, saavat sanoa niitä miksi haluavat!! :D

Possusoturi kirjoitti...

No on meitä blogisi lukijoita *melkein* 3, ja jos herään henkiin ja jatkan lukemista niin ehkä se 3 tulee vielä täyteen :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Päve, muffinsseiksi niitä kyllä yleensä sanonkin, tuntuu kuitenkin siltä että kirjakieleen pyrkiessä pitäisi käyttää oikeita termejä. Jogurttikin on vähän vaikeaa. Ja syreeni.

Posusoturi, kommentoitkohan aivan oikeaa blogia? Luulen että minulla on muutama lukija enemmän kuin kolme.

Olento kirjoitti...

Jogurtista on Suomen kielen perussanakirjan mukaan sallittua käyttää myös kirjoitusasua jukurtti (ei kuitenkään jugurtti).

Possusoturilta taisi jäädä kaksi nollaa perästä pois. ;)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minä haluaisin sanoa juuri jugurtti, k:llista muotoa en osaa edes luontevasti sanoa. Toisaalta tekstini ei ole millään muotoa virheellistä joten ehkä sinne mahtuu mukaan muutama tahallinenkin virhe.

18is9 kirjoitti...

Outo valoilmiö on halo, lisää tietoa löyryy esim URSA:n sivuilta:
http://www.ursa.fi/ursa/jaostot/halot/

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Paljon kiitoksia tiedoista. Törmäsin itsekin haloihin etsiessäni tietoa netistä, mutta en ollut varma oliko kyse siitä enkä ollut ihan varma mistä tietoa löytyy. Ursa ei tullut edes mieleen, hölmöä kyllä.

Blog Widget by LinkWithin