7.1.2007

Hömppäkirjoja, kylpytakki ja sänky
Kuvittelen, että työttömyys (onhan sitä kestänyt jo pari viikkoa, jos joulu lasketaan mukaan) on tehnyt minusta entistäkin laiskemman erakon, joka vain makaa sängyssä kääriytyneenä kylpytakkiin lukemassa vanhoja hömppäpokkareita eikä kampaa hiuksiaan (ne ovat nykyään yleensä aina letillä ja siitä tulee mielestäni parempi, jos hiukset eivät ole liian sileät). Ehkä olen ollutkin sellainen, mutta olen myös saanut aikaan vaikka mitä.
Palasin Ouluun vasta tiistaina, keskiviikkona kävin työvoimatoimistossa hoitamassa asioita. Torstaina en kyllä käynyt ulkona lainkaan, mutta tein yhden hakemuksen ja muita työnhakuun liittyviä asioita. Perjantaina kävin Kelassa, niin että sain parissa päivässä hoidettua tukiasiat (toivottavasti) kuntoon. Eilen kävin taas kävelyllä Tristiksen kanssa, se teki todella hyvä ja oli hauskaa puhua sellaisen ihmisen kanssa joka lukee myös neuleblogeja. Tänään olen menossa ystäväni luo pelaamaan lautapelejä tai jotain muuta. Siis hyödyllisten asioiden hoitamista ja sosiaalisuutta, aina voisi tietysti tehdä enemmänkin mutta ehkä voin olla tyytyväinen. Varsinkin niin huonolla nukkumisella.
Pelkään sitä että kadotan järjestelmällisyyden ja vajoan toimettomuuteen. Otan tavoitteekseni sen että teen joka arkipäivä jotain hyödyllistä, haen töitä tai teen sitä yhtä kirjaa tai luen Onni Ojan piirtämisen taitoa (jonka sain joululahjaksi varmaan kolme vuotta sitten enkä ole lukenut kunnolla) tai parannan nettisivujani. Ja hankin uuden sarjalipun uimahalliin ja käyn siellä, jos flunssa ei pahene. Ja yritän pitää yhteyttä ystäviini.

Taidan tuntea syyllisyyttä siitä että olen halveksittava medianomi. Kaikkihan tietävät että he ovat lusmuja, jotka eivät halua tehdä oikeita töitä ja jotka ovat kiinnostuneita julkisuudesta ja haluavat kaiken heti ja pitävät trendikkyyttä tärkeimpänä ominaisuutenaan ja varmaan käyttävät vielä huumeitakin, siis turhanpäiväisiä medianomeja, kuten jossain sattumalta löytämässäni ja sitten hukkaamassani blogissa sanottiin (sitten taas uudestaan löytyneessä). Olen tuntenut syyllisyyttä siitä että olen selvinnyt ilman niitä "oikeitakin töitä", oman alan freelance-töitä ei tietysti lasketa. Ja tunnen syyllisyyttä siitä että nyt aluksi keskityn mieluummin töiden etsimiseen ilman hanttihommatyöpaikan etsimisen aiheuttamaa stressiä, olen tarpeeksi ahdistunut muutenkin.

6 kommenttia:

Hansu kirjoitti...

Työttömänä aika tuntuu matelevan, itse en kyllä ole ikinä viettänyt päivää kylpytakissa kirjaa lueskellessa vaan aina on kotona ollut jotain kotitöitä jota pitää tehdä. Siis asun kotikotona. Jos näin työttömän ja keikkatyöläisenä muuttaisin pikkuiseen omaan yksiöön tulisin hulluksi ja erakoksi, masentuisin ja näyttäisin hirveältä. Silloin en varmaan harjaisi hiuksia, pesisi aamulla kasvoja ja hampaita ajatellen, ettei mun mihinkään tartte mennä. Onneksi näin ei ole!

Kyllä ne pätkätyötkin piristävät työttömän arkea. Joulun olin töissä ja muutenkin töitä on aina silloin tällöin, mielestäni parempi se kun ei mitään.

Aloita uusi harrastus ja tee kaikki kesken jääneet neulomukset loppuun, kun on aikaa. Piritystä päivään :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Aina kyllä löytyy jotain tehtävää, ja kaikkea hauskaa tekemistä olisi aika paljon niin ettei tylsäksi kyllä käy. En vain voi olla tyytyväinen, jos en tee jotain Hyödyllistäkin :) Kesken jääneitä neulomuksia ei ole kuin yksi peukalo, jota en jaksa neuloa, lisää lankaa on kyllä tulossa. Voisin kyllä keksiä jotain järkevää käyttöä ylijääneille langoille, joita ei ihan kauheasti ole mutta liikaa kuitenkin.
Omassa yksiössä voi kyllä välillä olla vähän ankeata, varsinkaan kun ei ole ihan pakko mennä minnekään, täytyy vain yrittää järjestää tekemistä. Toisaalta ei maailma varmaan siihen kaadu jos jonakin päivänä ei ole kauhean tehokas ja hyödyllinen. Täytyy kyllä tarkentaa että kylpytakki on vain lämmikkeenä muiden vaatteiden päällä, koko päivän pukeutumattomuus tuntuu liian synnilliseltä :)

Mari kirjoitti...

Meemi-haaste sulle http://ahokoivu.vuodatus.net/blog/378060

:)

Ari kirjoitti...

Netissä on jobcafe sivuilla verkkotyönhaku kursseja joista saa paljon apuja ja neuvoja työnhakemuksien tekemisestä, haastatteluista yms. Kannattaa kokeilla, eikä maksa mitään :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Mari, osallistuin tuohon meemiin joskus, se oli sen verran työläs etten taida uudestaan :)

Ari, kiitos linkistä, täytyy tutustua tarkemmin. Yritän päästä työkkärin työnhakukursseille, nekin ovat ilmaisia ja ehkä niistä on hyötyäkin.

Anna K. kirjoitti...

Eikö muka "turhanpäiväinen medianomi" ole tullut vielä muualla vastaan? No tässä se tulee ja kävelee, maa tärisee....:)
Omien valitusten vuodattaminen ja itsensä terapiointi on huippua alalla josta ei saa muuten palautetta. Aina voi jupista itsekseen ja se on kivaa. Sul on hyvä blogi:)

Blog Widget by LinkWithin