10.2.2007


Tein eilen hienon löydön kirjaston poistomyynnistä, kirjan, jossa jyväskyläläiset muistelevat nuoruuttaan 1920- ja 30-luvuilla. Erityisen kiinnostavaksi kirjan tekee se, että isovanhempani ovat olleet muistelijoiden joukossa, harmi vain ettei kirjasta löydy heidän omin sanoin kertomiaan juttuja. Isoenoltani niitä löytyy, kuten myös lainauksia hänen päiväkirjoistaan. Tuo kuva on hänen arkistoistaan, siinä "vaatturi Iisakki Kuparin lapset ovat lähdössä kevätjuhlaan 1920-luvulla". Nuorempi tytöistä lienee isoäitini (siis isäni äiti), muistaakseni hän oli nuorempi perheen kahdesta tyttärestä (ainakin sukunäköä löytyy enemmän kuin vasemmanpuoleisesta tytöstä). Tajusin vasta tuon kuvan nähtyäni, etten ole varmaan nähnyt kuvia mummoni nuoruudesta, en olisi tunnistanut häntä ilman kuvatekstiä. Minulla oli lapsena aivan samanlainen kampaus.

Eilen postissa tuli kortti äidiltäni, tänään on toisen nimeni nimipäivä, mitä en olisi kyllä itse muistanut. En tiedä miten yleistä nimipäivien vietto ylipäätään on, mutta en ole ikinä tavannut ketään muita, jotka jotenkin juhlisivat toista nimeäkin.

Eilen blogimiitti, pieni ja hauska. Tekee hyvää päästä välillä ihmisten ilmoille. Tänään kävin Tristiksen kanssa käsityömessuilla, sielläkin oli hauskaa. Olen niin tottunut siihen etteivät tuttuni yleensä harrasta samoja asioita kuin minä ja yleensä käyn tuon tyylisissä jutuissa yksin, oli mukavaa että nyt oli seuraa (ja vielä hyvää seuraa).

3 kommenttia:

orange seeds kirjoitti...

Kivan näköinen valokuva. Minusta tuo oikeanpuoleisessa tytössä on tosiaan samaa näköä kuin sinussa.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tarkemman sukututkimuksen jälkeen luulen että mummoni oli sittenkin tuo vasemmanpuoleinen tyttö, hän oli heistä vanhempi ja kuulemma paljon sievempi. Minusta oikeanpuolimmainen tyttö vain tuntui jotenkin enemmän sukulaiselta, en ilmeisesti osaa samaistua sieviin pikkutyttöihin.

Minya kirjoitti...

Meillä ainakin muistetaan kaikkia nimipäiviä jollain tavalla - omat nimipäiväni ovat loppukesästä, jolloin on hyvin aikaa leipoa kakkuja kesän marjoista, ehkä se on vaikuttanut niiden juhlistamiseen. :)

Blog Widget by LinkWithin