3.4.2007

Ylistyslaulu työvoimaneuvojille


Tänään tapasin taas yhden ihmisen, jonka mielestä minulla ei ole ongelmia ja että olen niin osaava ja taitava ja pärjäävä että tulevaisuuteni on ruusuinen. Tai jotain sellaista. Olen ollut nyt kolme kuukautta työttömänä (jos mukaan ei lue tekemiäni freelance-töitä) ja tänään minun piti tavata vastuuvirkailijani. Hän ei ollut paikalla joten tunnin jonotuksen (onneksi seurana oli se Gaimanin kirja, joka piti tänään palauttaa kirjastoon) päädyin toiselle, ehkä ihanimmalle virkamiehelle (tai siis -naiselle), jonka olen ikinä tavannut (jo tietysti äitiäni ei oteta lukuun ja hänen ystäviään ja äitipuoltani ja isääni silloin kun hän oli vielä virkamies ja työnhakukurssin ohjaajia). Hän oli mukava ja huumorintajuinen ja hänestä suunnitelmani kuulostivat hyviltä. Ehkä ne sitten ovat, vaikkei minulla mitään varsinaisia suunnitelmia olekaan.
Tai on minulla jotain. Pelottavin niistä on muutto, henkisesti (uuteen kaupunkiin muutto kun kaverini ovat täällä) ja ihan käytännön kannalta. Miten ihmeessä siirrän omaisuuteni esimerkiksi 620 kilometriä etelämmäksi, mikä tällä hetkellä tuntuu ehkä järkevimmältä muuttosuunnalta. Tietysti sieltä pitäisi löytää asunto ja hoitaa kaikki muutkin käytännön asiat ja kaikki on niin vaikeaa. Ja pelottavaa. Mutta se ei tietysti ole mikään yllätys kun minä olen kyseessä.

Ruokin tänään yleistä syyllisyyttäni ostamalla kengät. Minun pitäisi säästää kaikki ylijäävät rahat muuttoa varten, ei tuhlata niitä. Ei vaikka isäni olisi laittanut rahaa tililleni tuliaiseksi, jostain syystä. Mutta ainakin kengät ovat sellaiset joista olen haaveillut, nuo osuivat silmiin kun satuin kävelemään yhden vaatekaupan läpi (myyjä oli hyvin vaikuttunut Totoro-lompakostani tietämättä mikä hahmo se edes oli).

Täällä on kauhean tuulista ja tietysti unohdin hatun kotiin. Ihoni tuntuu olevan täynnä hiekanjyväsiä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi ihanat kengät. Minullakin on yhdet vähän tuon tyyliset, sellaiset ballerina-kengät :).

orange seeds kirjoitti...

No onpa kyllä tosi nätit kengät. Tahtosin itekin jotkut mustat nahkaiset nätit kävelykengät kesäksi. Olet tehnyt viimeaikoina sekvästi todella onnistuneita vaateostoksia:)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Nuo vaikuttavat ainakin tähän mennessä hyviltä, sievät ja hyvät kävellä, pohjatkin ovat kunnolliset eikä sellaiset kauhean ohuet ja kovat niin joissain balleriinoissa.
Vaateostokseni ovat todella tuntuneet onnistuneilta viime aikoina, onneksi, sillä virheostoksiin ei ole oikein varaa (eikä kyllä enää muihinkaan). Noista kengistä ei tietysti voi tietää vielä varmasti mutta takkiin olen ollut todella tyytyväinen.

J kirjoitti...

Ihanat kengät =)
Katselin noita Hulluilla päivillä mutta sinne ne jäivät

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minulta jäivät Hullut päivät melkein kokonaan katselematta (lukuunottamatta suklaata) joten en edes huomannut noita siellä, kuvastosta kyllä näyttävät löytyvän. Eivät ne onneksi niin kauhean paljon halvemmat olleet siellä :)
Ja ehkä sen lisähinnan voi maksaa hyvästä palvelusta ja kaupasta joka ei ole aivan täynnä väkeä.

Blog Widget by LinkWithin