2.8.2007

Minun ei pitänyt pitää taukoa mutta olen viime päivinä käynyt kotona lähinnä vain nukkumassa ja en ole silloin jaksanut kirjoittaa (täytyy myös sanoa että viime aikoina minusta on tuntunut vähän myös siltä etten ole varma siitä onko minulla mitään sanottavaa). Ensin siskoni tuli tänne, söimme vohveleita ja katsoimme kummallisia juttuja netistä. Seuraavana päivänä olimme kaupungilla ja siskoni siirtyi isäni luo, minäkin menin sinne illalliselle. Siellä oli muitakin vieraita, siskopuoleni tytär ja hänen miehensä (siis siskopuolen) Ruotsista. Illallinen oli mielenkiintoinen, tuo mies puhuu vain ruotsia (tai kai hän puhuu muitakin kieliä mutta suomea vain muutamia sanoja), hänen tyttärensä ymmärtää suomea hyvin mutta ujostelee sen puhumista, kuten minäkin ruotsin puhumista. Siskoni taas ei juuri osaa ruotsia, en kyllä minäkään kovin hyvin. Siitä olen ylpeä että tajusin ehkä 80 prosenttia miehen puheista vaikka hän minusta puhuikin jotain kummaa murretta. Niinpä isäni ja äitipuoleni puhuivat vuoronperään erikielisille heidän äidinkielellään. Ihailen isäni valmiutta puhua ruotsia, vaikkei hänen kielitaitonsa olekaan mitenkään täydellinen. Niinhän sen pitäisikin olla, itse en vain kehtaa puhua kieltä jos en osaa sitä suhteellisen sujuvasti. Ei minulla kyllä olisi ollut heille kauheasti puhuttavaakaan. Ja tytölle kai pitääkin puhua suomea, että hän saisi siinä harjoitusta.
Toin heille mustikkahilloa, se oli aika hyvää lettujen kanssa (kuten myös jäätelö ja vadelmat).
Eilen kävin siskoni kanssa Turun linnassa, siellä oli ihan hauskaa tosin samanlaiset tyhjät huoneet kävivät vähän tylsiksi ja vaihtuvan näyttelyn toteutus oli taas vähän epämääräinen ja epäselvä. Sitten kävimme koko porukalla kauppahallin yhdessä italialaisessa ravintolassa ja kävelimme isäni ja äitipuolen (minun pitäisi keksiä joku lyhyempi nimi heille) asunnolle ja söimme taas.
Olen siis ollut vähän lomalla.

Eilen olin kotona vasta yhdeksän jälkeen ja luin loppuun yhden kirjan vaikka tiesin ettei minun olisi pitänyt. En tiedä miten myöhään valvoin mutta tänään en ole taaskaan pirteimmilläni. Minun olisi tietysti pitänyt olla ahkera ja tehokas ja ties mitä muuta mutta olin saamaton yhteiskunnan loinen ja luin koko aamun uutta kirjaa sängyssä.
Minua hävettää, ei se että olen saamaton vaan se etten osaa hävetä sitä.

Sain itseni liikkeelle vasta kun tajusin että kirjasto menee kiinni tunnin päästä (kesäaukioloajat ovat vähän hankalat lähikirjastossani mutta ymmärrettävät) ja minun piti hakea viisi varattuna ollutta kirjaa. Pitäisi vielä laittaa ruokaa, sitten varmaan luen loppuillan. Ja menen toivottavasti aikaisin nukkumaan. Silloin voin ehkä tehdä huomenna jotain hyödyllistäkin.

4 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Minulla on ruotis ruostunut koska täällä Oulussa ei ole sen kielisiä ystäviä. Yhtä lukuunottamatta mutta jotenkin hänen kanssaan on heti alusta pitäen tullut puhuttua suomea.
Olen kateellinen sinun leppoisille päiville viihdyttää vierailevaa siskoasi ja löhötä sängyssä lukien kirjaa ! Ja miksi siitä pitäisi potea huonoa omatuntoa ?!? Jos olisi varaa, jäisin kokonaan pois töistä, opiskelisin, luisin ja tietenkin tekisin käsitöitä. Ehkä sitten joskus ! Onko sinulla muuten mitään käsityötä nyt työn alla ?

Näkymätön tyttö kirjoitti...

En minä muuten tuntisikaan syyllisyyttä, mutta ei ole kauhean mukavaa laiskotella veronmaksajien rahoilla. Muuten kyllä keksin tekemistä ilman töitäkin.

Minulla on itse asiassa neule kesken ja olen siitä aika ylpeä, varsinkin kun neuleinnostus iski taas (tilasin eilen lankaa jonkinlaiseen neuletakkiin, saa nähdä mitä siitä tulee). Teen tällä hetkellä Ullan Minttumaari-huivia, olen tehnyt ehkä yhden kolmasosan ja olen yllättynyt siitä että se sujuu, kun en pidä huivien tekemisestä enkä kauheasti pitsistäkään. Tuossa kyllä auttaa se että teen sitä Woolista, ohuempaan lankaan ei taitaisi riittää kärsivällisyys :)

orange seeds kirjoitti...

Oletko muuten vapaana maanantaina tai tiistaina? Noin niinkuin sitä puheena ollutta metsäretkeä ajatellen. Olen viikonlopun ensin töissä, ja sitten siipan kanssa seurustelemassa, kun se tulee joskus huomenna reissusta, mutta alkuviikosta olisin taas vallan joutilas. Entäs te?

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tiistai sopisi hyvin, maanantaina minulla on aika paljon tekemistä. Sovitaan siitä sitten tarkemmin :)

Blog Widget by LinkWithin