2.9.2007


Minulla oli tarkat suunnitelmat tälle päivälle, listaltani (joka on olemassa vain päässäni) jäi suorittamatta kolme kohtaa.

1. Neuloin maanista sukkaa, ensimmäinen niistä on melkein valmis. Toivon että saan neulottua sille yhtä maanisen kaverin.
2. Tiskasin. Inhoan tiskaamista, täällä uudessa asunnossakin, jossa on kuitenkin oikea tiskipöytä (mutta ei kahta tulpallista allasta). Jos se yksi anonyymi, joka taannoin paheksui sitä että valitan tiskeistä vaikka tiskikoneet ovat niin halpoja, sattuu lukemaan tätä: tännekään ei saa tiskikonetta. Eikä minulla kyllä ole varaakaan. Tiedän että tiskivastaisuuteni johtuu vain laiskuudestani ja äitini muistaa muistuttaa minua tasaisin väliajoin siitä että miten helpompaa on pestä vain yhden päivän tiskit kerrallaan, mutta se ei auta.
3. Laitoin oikeaa kunnon ruokaa, joka ei sisältänyt tomaattia tai pastaa. Ainekset kasviskeittoon maksoivat ehkä kuutisen euroa ja siitä riittää ruokaa kymmeneksi kerraksi. Se oli ihan hyvän makuistakin, vaikka uskaltauduin lisäämään keittoon vähän linssejä ja pienen bataatin.
4. Luin yhtä aika mukavaa hömppäkirjaa, jonka olin varannut tälle päivälle. Taidan tosin kärsiä jonkinlaisesta ikäkriisistä kun minua ärsyttävät kaikki 27- ja 28-vuotiaat romaanihenkilöt jotka ovat saavuttaneet ties mitä ja ovat kypsiä ja menevät naimisiin ja itse olen niin nuori vaikka minun pitäisi olla jo aikuinen ja kykenevä samaan kuin hekin. En ole kateellinen hömppäkirjojen henkilöille mutta oikeille ihmisille ihan vähän, sellaisille jotka ovat 23-vuotiaina tehneet vaikka mitä. Olen minäkin mutta minusta tuntuu että vain kulutan aikaani sen sijaan että eläisin oikeasti. Enkä millään muista että olen oikeasti 27-vuotias, se tuntuu kummalliselta iältä.
5. Kävin pienellä metsäretkellä, keräämässä sen verran puolukoita että ne riittävät muffinseihin. Kävelin samalla reissulla yhteen ruokakauppaan ostamaan vähän karkkia (vaikka yritän vähentää niiden syöntiä, taas) ja raakaruokosokeria. Huomasin viime viikolla että täällä on muitakin kauppoja kuin ne kaksi k-kauppaa olen nähnyt. Näköjään meillä on myös R-kioski ja kebab-pizzeria, olinkin vähän ihmetellyt niiden puuttumista näinkin isosta lähiöstä. Kauppakeskittymässä oli toinen kapakka ja jopa lahjatavaraliike.
6. Leivoin, taas puolukkamuffinsseja. Ne ovat aika hyviä ja voin väittää itselleni että niissä on kuitenkin vähemmän syömistä kuin piirakassa. Niihin sai käytettyä jogurttiakin, joka on menossa pilalle lähiaikoina (tai siis olisi jo mennyt, jos se oikeasti säilyy sen suositellun n. 5 vrk).

Olisi vielä pitänyt (ja ehtisin vieläkin jos jaksaisin):
1. Sulattaa jääkaappi, se on vanha eikä sula itsestään. Huoltomies huomautti siitä, en ollut itse huomannut sen jäätiköitymistä. Nyt se näyttää alkaneen sulaa itsestään, en tiedä pitäisikö minun huolestua. Ehkä tarkkailen tilannetta.
2. Istuttaa yksi viherkasvi uuteen ruukkuun. Säälin kasvejani, raukat eivät saa erityisen hyvää hoitoa.
3. Tehdä budjetti täksi kuuksi. Olen ollut liian huoleton rahojeni kanssa ja nyt kaksi yllättävää ja aika isoa laskua pakottaa tarkempaan taloudenpitoon. Nälkää tuskin joudun näkemään mutta kuuden euron kasviskeitot saattavat tulla aika tutuiksi (muffinseihin en ostanut mitään aineita, paitsi sen sokerin). Minun pitäisi vähentää erityisesti herkkujen ostamista, useammastakin syystä.

10 kommenttia:

orange seeds kirjoitti...

Kasviskeitoista olikin viimeksi puhetta:) Itsekin tuunailen niitä enimmäkseen aina kuun lopussa, kun pitää alkaa pihistellä, jotta rahat riittävät seuraavaan palkkapäivään. Onneksi ne ovat kuitenkin aikas terveellistä evästä ja usein ihan hyviäkin, joten sikäli niiden teko ei ole huono juttu.

Jokohan se puolukkasato alkaisi pian olla hyvässä vaiheessa? Pitäisi paikantaa joku hyvä metsä, jonne voisimme tehdä poimintamatkan.

Mielitty kirjoitti...

"En ole kateellinen hömppäkirjojen henkilöille mutta oikeille ihmisille ihan vähän, sellaisille jotka ovat 23-vuotiaina tehneet vaikka mitä. Olen minäkin mutta minusta tuntuu että vain kulutan aikaani sen sijaan että eläisin oikeasti."

Eiköhän tosi monista tunnu tuolta, eikä siinä kai mitään vikaa ole. Mä olen ainakin luopunut Suurista Päämääristä ja vain elän, se on helpompaa ja mukavampaakin.

Anonyymi kirjoitti...

Minullakin on samoja tuntemuksia mitä tulee ikään. Yhtäkkiä olen 27, mutta kuinka näin on käynyt, on ihan arvoitus. Olla 27 ilman seurusteluita tai mitään.

Tiskaaminen käy helpoiten jos tiskaa saman tien kun on käyttänyt jotakin astiaa, ennen kuin ne kasautuvat masentavaksi röykkiöksi altaaseen.

Ja pitäisi myös sulattaa jääkaappi. Jää ei minua häiritse vaan se, että se sulelee itsekseen ruokien päälle.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Orange seeds, tuo oli kyllä yllättävän hyvää kasviskeittoa. Täytyy varmaan tehdä toistekin. Oikeastaan se oli vain jauhelihakeittoani ilman jauhelihaa ja vähän turhan ohutta, mutta menettelee.

Mielitty, yleensä olen ihan tyytyväinen elämääni. Tai olen aikaisemmin ollut, jotenkin tämä työttömyys saa tuntemaan itsensä jotenkin epäonnistuneeksi, vaikka en edes halua mitata elämäni onnistumista jollain saavutuksilla.

Anonyymi, kuulostaa pelottavan tutulta kaikin puolin. Onkohan tuo tuollaisten jääkaappien ominaisuus, että ne jossain vaiheessa alkavat tiputtelemaan vettä ruokien päälle? Minulla on aiemmin ollut vähän uudempia. Huoltomies oli sitä mieltä että minun pitäisi sulattaa se ja katsoa jäätyykö se uudestaan kauhean nopeasti, silloin se pitää ehkä vaihtaa. Se on peräisin jostain 90-alkupuolelta, luulen, ehkä on jo aikakin.

Tiskien ongelmallisuus on juuri siinä että tiedän aivan hyvin että ne pitäisi tiskata heti mutta se tieto ei auta minua toimimaan.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Unohtui sanoa, OS, puolukat näyttivät siltä että niitä viitsisi kohta alkaa poimimaankin.

Tuazophia kirjoitti...

En tiedä, luetko vanhempien viestien kommentteja, joten sukkajutusta jatkoa tähän. Olisiko mahdollista saada sukan palmikosta lähikuva? Osaisin varmaan itse kuvan perusteella palmikoida samanlaista...

Siiri kirjoitti...

Täällä Porin kohdalla Suomea puolukat eivät ainakaan vielä ole kunnolla kypsiä. Ehkä siellä Turun puolessa silti jo ovat.

Auttaisiko tiskeissä, jos jättäisi ne altaaseen, johon on laskettu vettä? Siellä saisivat liota, ja sitten on helppo vain vähän huitaista niitä harjalla kun haluaa, ja valmista on. En tiedä, ehkä se ei ole käytännöllistä, jos on vain yksi allas.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tuazophia, luulen että neuleblogini päivittyy tänään joten yritän saada sinne kuvan palmikostakin.

Siiri, täällä puolukat ovat juuri sillä rajalla että alkavat olla kypsiä, ainakin tuolla rinteellä.

Luulen että tuo tiskiniksi saattaisi toimia ellei ajatus vedestä jossa astiat ovat lionneet inhottaisi minua :) Minulla on kyllä kaksi allasta joten se ei olisi kauhean epäkätevää, toiseen ei vain ole tulppaa.

Leonis Majoris kirjoitti...

Hiljaa hyvää tulee. Kyllä sitä sitten taas ehtii huomenna. :)
Tiskaamista inhoan myös, siksi en tee ruokaa (tai jos teen, suoriudun yhdella pienellä paistinpannulla) ja ruokailua varten minulla on 1 haarukka, 1 lusikka, 1 lautanen ja 1 lasikulho - joten aina kun haluan syödä uudelleen pitää jotakin pestä. Pahimmassakin tilanteessa on vain 4 astii pestävänä (paistinpannu ei mahdu muualle kuin kaappiin niin pakko pestä käytön jälkeen).

Pitäisi kanssa varmaan sulattaa jääkaappi. Pakastelokero oli vielä viikko sitten jäätynyt niin umpeen että käsikään ei mahtunut sisälle - onneksi omistan ison metsästysveitsen jolla suoritin hieman jäähakkuuta ja nyt taas mahtuu ruokaa lokeroon. :)

Pitäisi hommata kunnon jenkkikaappi, että voisi säilyttää jotain pakasteita - tuohon pakastelokeroon kun ei mahdu edes pientä pakastepizzaa. Lapsuudessa elelin niin luksuksessa, että oli normaali pakastin ja vielä arkkupakastin lisäksi - usein täynnä mansikoita kun niitä ostettiin aina kesäisin kymmeniä litroja talven varalle.

Oi niitä aikoja.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Luulen että minulle toimisi parhaiten tuo ettei olisi astioita kuin ne mitä välttämättä tarvitsee mutta valitettavasti olen niidenkin suhteen keräilijä ja puhtaita astioita riittää reiluksi viikoksi. Haluan syödä joka päivä jotain oikeaa (joitain poikkeuspäiviä lukuunottamatta) ja tiskiä kertyy enemmän kuin silloin kun kävin koululla syömässä. En pidä erityisesti ruuanlaitostakaan, tai siitä että pitäisi päättää mitä kohtuullisen terveellistä, todella halpaa mutta ei inhottavan makuista tänään söisin.

Minulla ei ole pakastelokeroa, vain epämääräinen jäätä keräävä laatikko, jossa ei pysty säilyttämään mitään pakasteita (testattu jäätelöllä joka oli parin tunnin päästä aivan sulaa) ja joka vie tilaa muutenkin pienestä jääkaapista. Oikeastaan toivon että tuo hajoaisi ja he hankkisivat minulle uuden vähän paremman, tai sellaisen jossa ei olisi tuota laatikkoa. Ostin itse pienen kaappipakastimen, ilman en selviäisi, tuokin on nyt melkein täysi.

Blog Widget by LinkWithin