29.10.2007

Valitusta jne.

Blogien perusteella muillakin tuntuu tänään olleen jotenkin harmaa ja ikävä päivä. Ehkä tuo kauhea tuuli on tuonut jotain mukanaan? Välillä tuntui siltä että talon katto lähtee lentoon. Onneksi ei ollut pakko lähteä ulos

Olen ollut kummallisen huonolla tuulella tänään, olen hyvin harvoin kunnolla ärtynyt tai suuttunut. Tämä saattaa olla e-pillereiden vaikutusta (ärtymys voittaa kuitenkin kauheat kivut) tai jotain muuta, ärsyttävää se kuitenkin on. Olen ollut ärtyisä ja tuntenut oloni surkeaksi, muutamaan itsesääliseen kyyneleeseen asti ja hermostunut enkä pysty rentoutumaan ja inhonut itseäni ja kaikkea muuta sellaista. Välillä tuntuu siltä että voisi olla kätevää jos voisi mennä talviunille ja herätä niiltä pirteänä ja itsevarmana ja huomata että sittenkin huolehdin aivan turhaan ja jotenkin säilyttää se olotila niin etten tulevaisuudessakaan huolehtisi turhaan (tietääkö kukaan miten siitä ominaisuudesta pääsisi eroon, muuta kuin terapialla ja "olemalla vain ajattelematta sellaisia asioita"?).
Ja kaiken pohjalla on isompi ahdistus kuin vähään aikaan. Ja olen kauhean väsynyt.

Onneksi tuo ei kuitenkaan tunnu vaikuttavan kykyyni suoriutua tärkeistä ja pakollisista jutuista. Vähemmän pakolliset jäävät kuitenkin tekemättä, kunnes ne muuttuvat aivan pakollisiksi. Pari laskua pitäisi maksaa mutta niiden eräpäivä on vasta marraskuussa (olen sitä paitsi laittanut toisen tilini tunnuslukukortin johonkin hyvään paikkaan enkä löydä sitä enkä ehdi kaupunkiin hankkimaan uutta enkä siten saa selville paljon siellä on rahaa ja kannattaisiko minun maksaa lasku sieltä. Enkä tietenkään jaksa kävellä pankkiautomaatille tai muista sitä ohi kulkiessani). Pitäisi ilmoittautua hammastarkastusjonoon mutta se vaatii puhelinsoiton. Pitäisi kirjoittaa muutama viesti, toivottavasti niiden saavat eivät pahastu odotuksesta (puhumattakaan siitä lukioaikaisesta ystävästä jolle minun olisi pitänyt ilmoittaa uusi osoitteeni kesällä. Täytyy varmaan laittaa se joulukorttiin). Pitäisi lukea yksi kirja ennen kuin se on pakko palauttaa ylihuomenna mutta se taitaa nyt jäädä väliin. Ja varmaan piti tehdä jotain muutakin mutta olen unohtanut mitä.

On minulla muutama ilonaihekin. Täällä on niin viileää että kääriydyn kylpytakkiini, se on ihanan lämmin ja turvallinen. Sain isältäni ja äitipuoleltani heille tarpeettoman kuntoiluvälineen, jonkinlaisen tasapainoilulautasen joka pyörii jalustansa varassa. Se on aika hauska, sekä varsinainen kuntoilu (tai se että ohikulkiessaan pyörähtää ympäri muutaman kerran) että vauhdin ottaminen seinästä ja pyöriminen kunnolla. Taitaa olla vähän vaarallista.

8 kommenttia:

ilona kirjoitti...

Tasapainoilulautanen? Hmmm. Mulla on mielikuva mutta vähän oudon tuntuinen sellainen. Kuva olis kiva.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tämä on samankaltainen mutta erimerkkinen kuin se minun saamani, minun lautaseni ei valitettavasti puhu.

Tirlittan kirjoitti...

Ajattelin vihdoin kommentoida, kun on tuo viestien kirjoitteleminen minultakin tässä jäänyt.

Vaikuttaako pimeys sinuun? Minusta ainakin tuntuu syksyisin kamalalta kun yhtä-äkkiä pimenee, ja nyt talviaikaan siirtyminen taas nipisti yhden tunnin valoisasta iltaanpäin mentäessä. Olen itse harkinnut jopa kirkasvalolamppua, tosin en tiedä onko sillä oikeasti niin suurta vaikutusta, että yli satasen satsaus kannattaisi. Ulkoilu pimeästä huolimatta, ja pimeästä (tai siis kynttilöistä jne.) nauttiminen on minulla hyväksi havaittuja ärsytyksenpoistokeinoja kanssa. ;)
Ja tuo lautanen kuulostaa sekin aika hauskalta. Kannatan sisäisen lapsen leikittämistä aina kun se on mahdollista..

Ostin uusia kirjoja jotka ehkä kiinostavat sinuakin, mutta niistä enemmän toisaalla.

Kirkkaampia päiviä sinne Turkuun!

Kirsi-Maria kirjoitti...

Tasapainoilulautanen on ihana, kokeilin kaverini luona sellaista ja se oli kiva. Aika vaikeaa tosin, en pystynyt olemaan hetkeäkään laudalla silmät kiinni. Yhdellä jalalla sentään vielä sujui. Haluaisin oman sellaisen, niin että voisi harjoitella.

Kirsi-Maria kirjoitti...

Paitsi että nyt kun katsoin tuota linkittämääsi kuvaa, niin ehkä sinun lautasi ei olekaan sellainen tasapainoilujuttu, jota tarkoitin.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tirlittan, hauskaa kun kommentoit! Olet sillä viestilistallani ja kuulet vielä minusta, käyn tänään hakemassa sen uuden Utrion kirjastosta, oli tullut saapumisilmoitus, ja luulen että siitä on jotain kommentoitavaa. Siellä odottaa uusi Tuija Lehtisenkin kirja.

Kirsi-maria, luulen että tiedän mitä tarkoitat, tai ainakin Google löysi sellaisia hyrrän alaosan näköisiäkin juttuja. Minä en tiedä kuntoilusta mitään enkä tiedä miksi tuota pitäisi kutsua, pyörimislaudaksi? Ihan hauska se kuitenkin on.

Anonyymi kirjoitti...

kommentoin taas unettomuusasiaa, kun siitä kerran jälleen on puhetta: kirkasvalolampun kotiin osamisen sijaan voi ainakin joissain kaupungeissa käydä valoterapiassa. en osaa kyllä sanoa mitään hinnoista. nykyään on saatavilla myös sarastuslamppuja, jotka lisäävät valoisuutta huoneeseen pikku hiljaa, nousevan auringon lailla. joillakin sellaiseen herääminen saattaa auttaa unettomuuteen.

lisäksi näkymätön kysyi vinkkejä murehtimiseen: yksi konsti on kirjoittaa päivittäin tiettyyn aikaan huoli&murhe-päiväkirjaa, johon purkaa kaikki huolenaiheensa listan muodossa. se jotenkin vapauttaa mielen kun tietää että asiat ovat tallella päiväkirjassa. niitä ei sitten myöskään "saa" miettiä muuhun aikaan päivästä kuin päättämäänsä kirjoitusaikaan. sellaisina päivinä/aikoina kun on hirveästi tekemistä kannattaa myös kirjoittaa tehtävälistoja, joista voi sitten nautinnollisesti vetää yli tehdyt tehtävät. itselleen voi lisäksi suunnitella pikku palkinnon kun tietty määrä tehtäviä on tehty. tämäkin lista auttaa pitämään mielen vapaana huolehtimisesta ja muistelemisesta ja yöt rauhallisina, kun kaikki tärkeä on kuitenkin ylhäällä. vielä yksi keino huolehtimisherkkyyden vähentämiseen on kokeilla kylmästi mitä tapahtuu jos mokaa jonkun tärkeänä pitämänsä asian: ovatko seuraukset kohtalokkaita, huomaako kukaan edes tapahtunutta?

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Anonyymi, luulen ettei unettomuus ole tällä hetkellä erityinen ongelma minulle, tai ainakin ennen tätä viikkoa nukuin taas hyvin. Olen siirtynyt vähän stressaavampaan tilanteeseen ja se vaikuttaa uniinikin, toivottavasti olo tasoittuu vähän kun totun tilanteeseen. Tänään kyllä heräsin viideltä kun katsoin väärin herätyskelloa.
Tuo huolipäiväkirja kuulostaa todella hyvältä ajatukselta, minulla taitaa olla pieni musta vihkokin jossain joka sopisi tarkoitukseen hyvin. Harrastan listojen tekemistä muuten, se kyllä auttaa kun kirjoittaa ylös kaikki tehtävät asiat eikä tarvitse huolehtia siitä että muistaisi ne kaikki.

Blog Widget by LinkWithin