19.11.2007

Turhamaisuusblogi

Minusta on alkanut tuntua siltä että hiukseni voisivat olla ehkä lyhyetkin (=jotain olkapäiden ja lapaluiden välimaastossa). Ei sen takia että aikuisilla kuuluisi olla lyhyet hiukset tai työssä käyvillä ihmisillä (noista syistä pitäisin ne pitkinä), olen vain käyttänyt viisitoista vuotta hiusten kasvattamiseen ja pitkien hiusten ylläpitämiseen ja voi olla että olisin valmis kokeilemaan jotain uutta (esim. sitä ettei hiusten kuivuminen kestäisi kolmea tuntia). Tämän pitemmiksi en halua hiuksiani kasvattaa, oman kokemukseni mukaan ne käyvät hankaliksi ja puoli vuotta hiusten kiinni pitämistä on osoittanut etten käytännössä pidä niitä kuin yhdellä letillä takana ja se on käynyt ehkä vähän tylsäksi. Näin tänään kirjastossa tytön jolla oli sellaiset hiukset joita olen ihaillut, paksut ja kiiltävät ja yli takapuolen ulottuvat enkä tuntenut minkäänlaista kateuden pistosta, ajattelin vain mitä hankaluuksia niihin liittyy (kuten se etteivät ne ole enää niin siistit ja kiiltävät tuulenpuuskan jälkeen).
Minulla on ollut aina sama kampaus, lapsena polkkatukka otsatukalla, sen jälkeen sama malli pitemmillä takahiuksilla. En tiedä olenko ajatellut että minulla olisi sama kampaus hautaan asti, se tuntuu vähän rajoittuneelta. Olen joskus piiloutunut hiusteni taakse, nykyään siihen ei tunnu olevan tarvetta, en enää häpeä korvianikaan. Olen kasvanut siinä uskossa että hiukseni ovat ainoa kaunistukseni, kuten vanhanaikaisilla romaanisankarittarilla, mutta ehkä se ei pidä paikkaansa tai sillä ei ole väliä ja lyhyemmätkin hiukset voivat olla kauniit (ja tiedän että joidenkin mielestä hiukseni ovat tällaisina rumat).
Lyhyempiin hiuksiin liittyy kyllä ongelmia. En haluaisi näistä vain lyhyempää versiota vaan jonkun oikean kunnollisen kampaajan leikkaaman mallin, sellaisen jollaista en varmaan osaisi itse tasoittaa. Minun pitäisi löytää sopiva kampaamo ja saada itseni vakuutettua siitä että voisin käyttää rahojani johonkin niin turhaan (kirjat ja langat eivät tietenkään ole turhia juttuja). Minun pitäisi keksiä millaisiksi haluan hiukseni. Ja minun pitäisi kestää läheisteni todennäköinen järkytys. En tiedä tunnistaisivatko he edes minua, lyhyillä hiuksilla ja ilman otsatukkaa. Minun pitäisi kestää myös se että kuvani itsestäni muuttuisi, olisin lähempänä sitä tavallista porukkaa joka käy kampaajalla ja laittaa hiuksiaan ja muuta sellaista, olen näköjään vielä niin erilainen nuori että se kauhistuttaa. Kohta varmaan alkaisin käyttämään ruskeita ja tummansinisiä vaatteita ja jakkupukuja, aivan järkyttävää.
Täytyy varmaan ensin katsoa miten tuo otsatukan poiskasvattaminen onnistuu.

Tapasin tänään Orange seedsin kaupungilla, kävimme kirjaston kahvilassa jossa olin järkevä ja pullan sijaan söin ihanaa kasvislasagnea (olen vähän yllättynyt siitä että se oli niin hyvää ottaen huomioon nirsouteni). Ei se tietenkään ole erityisen terveellistä mutta lounaana voittaa pullan. Puhuimme hiusjutuistakin ja matematiikan opettajista ja muotiblogien julmuudesta (eksyin lukemaan niitä tänään ja niiden kommentit voittavat ilkeydessään kaikki ATM-sodat) ja vaikka mistä. Aika hauskaa.

Kävin teinikorukaupassa, sieltä löytyi pinnejä jotka eivät olleet harmaita tai mustia. Myyjä oli joko hyvin ystävällinen tai vittuili minulle, en ole varmaan. Kuljin kenkäkaupan ohi ja aloin haaveilemaan talvikengistä (punaisista) joilla voisi kävelläkin. Viimevuotiset talvikenkäni harmittavat, ne ovat sievät ja hyväkuntoiset ja kaikin puoli muuten hyvät paitsi että pelkään jalkojeni tuhoutuvan jos vielä kävelen niillä, ne puristavat hyvin kivuliaasti. Pitäisi viedä ne suutarille ja kysyä voiko niitä venyttää tai jotain.

Näin unta että pesin kylpyhuoneen viemäriä. Se pitäisi tehdä valvemaailmassakin, kunhan muistaisin ostaa halvan tiskiharjan sitä varten (käytän vaihtopäällisiä tiskiharjoja niin minulla ei ole ikinä vanhaa harjaa jonka voisi laittaa siihen puuhaan enkä varmasti ala pesemään pelkällä vaihtopäällä).

9 kommenttia:

Mielitty kirjoitti...

Mukavaa, että joku muukin kauhistelee muotiblogien kommenteissa käytävää piikettelyä ja ilkeilyä. Sen muutaman kerran mitä muotiblogeja olen lukenut, on tullut paha mieli: Anonyymit huutelevat mitä kauheimpia juttuja ilman mitään syytä.

Ja hiuksista: Ainakin kuvissa hiuksesi näyttävät kauniilta ja hyväkuntoisilta. Voithan kokeilla pientä lyhennystä, radikaaliksi ei tarvitse ryhtyä.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Ainakin siinä yhdessä muotiblogissa jota tänään vilkaisin oli kommentointi aivan järkyttävää, kirjoittajaa haukuttiin vaikka miksi. Varmasti aivan kauheaa teinitytöille.
Ajattelinkin että voisin kokeilla ensin jotain aavistuksen verran lyhyempää tai aavistuksen verran erilaista niin saisi vähän vaihtelua ja sen pystyisi kasvattamaan helposti takaisin tai sitten siitä olisi ehkä helpompi mennä lyhyemmäksi jos haluaisi. Täytyy katsoa jos olisi varaa käydä kampaajalla vaikka joululahjana itselle.

orange seeds kirjoitti...

Samaa olen katsellut minäkin noista muotiblogeista. Haukutaan läskiksi ja rumaksi ja vaaditaan kivempia vaatteita, yms. Ihme että kukaan viitsii enää muotiblogata kun tuollaisia kommentoijia.

Kiva että löysit hauskoja pinnejä, muuten.

Keksi kirjoitti...

Ei huolta, suutarit voivat venyttää kenkiä, riippuen totta kai materiaalista. Siskollani oli sellaiset jousitetut puulestit (?), jotka asetettiin kenkiin. Kun jousi vapautettiin niin kengät venyivät päivässä sopiviksi.

Itsekin joskus miettinyt tuota kampaajalla käyntiä turhamaisena tekona. Mutta loppujen lopuksi ei se ole mitään turhamaisuutta, kun olo ja itsetunto paranee kummasti hyvän leikkauksen ja kauniin värin ansiota.

Rooibos kirjoitti...

Joo, samaa mieltä kuin Keksi, kampaajalla käynti ei ole turhamaisuutta. Minä käyn (kalliilla) kampaajalla parin kuukauden välein ja suon sen ilolla itselleni, koska
a) se on ihana hemmotteluhetki :)
b) hyvin leikatun tukan laittaminen aamulla vie vähemmän aikaa kuin huonosti leikatun tukan laittaminen
c) sama kuin edellä, mutta laita sanan "aika" kohdalle sana "hermot". Eli pääsen niiiin paljon helpommalla kun on kunnon leikkaus. Kyllä siitä viitsii maksaa. Sitäpaitsi on kivaa, kun tietää, että ainakin tukka on ok ;)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Orange seeds, eivät nuokaan olleet mitään kauhean hauskoja pinnejä mutta vähän värikkäämpiä kuin muista kaupoista löytyneet.

Keksi ja Rooibos, en todellakaan pidä kampaajalla käyntiä jotenkin turhamaisena tai paheksuttavana, otsikon turhamaisuus liittyi lähinnä siihen että kaikki käsittelemäni asiat tuntuivat liittyvän ulkonäköön. En minä pidä turhamaisuuttakaan välttämättä huonona juttuna, tai sitä että miettii ulkoasuaan, kyllä minä itsekin olen aika tarkka vaatteideni suhteen. Eniten kampaajalla käymättömyyteni liittyy rahapulaan ja siihen että jotkut muut ostokset menevät tärkeydessä sen ohi, varsinkin kun ottaa huomioon sen etten ole halunnut hiuksilleni tehtävän muuta kuin tasoitusta ja se on onnistunut ilman kampaajaakin.

Nykyiset hiukseni ovat kyllä niin helpot laitettavat etten usko että selviäisin nopeammin paremmalla leikkauksella, lyhyemmille hiuksille täytyy kuitenkin tehdä jotain. Omilleni en tee (pesemisen lisäksi) muuta kuin harjaan ja letitän, joskus saatan kiertää nutturalle. Siihen menee noin viisi minuuttia.

Arawn kirjoitti...

Missä niitä muotiblogeja on?

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Esim. täällä. Ne ovat ilmeisesti se tämän hetken kuumin blogitrendi vai onko sekin mennyt jo ohi? Tällaiset päiväkirjablogit taitavat kyllä olla auttamattoman vanhanaikaisia mutta niin olen kyllä minä itsekin.

Arawn kirjoitti...

En tiedä, en ole koskaan seurannut muotia. ;)

Lyhyet hiukset voivat olla ihan mukavat. Itse tein radikaalin vedon muutama vuosi sitten ja leikkautin varsin lyhyet verrattuna niihin pitkiin, joita yleensä pidin. Kannattaa varautua, että kampaajalta päästyä saattaa olla kriisissä. :P Kampaaja tietysti kuivasi tukan hienoksi, mutta sitten, kun kävin suihkussa, se latistui täysin ja totesin, että minulla on TAKATUKKA!

Vietin yön vollottaen miehen olkapäätä vasten. Miesparka. Mutta kyllä se tukka sittemmin oli jees, varsinkin, kun sen sai näyttämään pöyheältä. Minulla on ohuet hiukset ja joku kampaaja jossain lehdessä joskus sanoi, että ohuiden hiusten kanssa täytyy valita, näyttävätkö ne pitkiltä vai paksuilta. :)

Sinulla lienee paksut hiukset ja paksuhiuksisilla olen nähnyt aika hienoja lyhyitä hiusmalleja. Siis sellaisia korvien yli ulottuvia tarkoitan, en poikatukkia (vaikka nekin voivat näyttää hyviltä, mutta sinä et ilmeisesti sellaista aio, joten siitä ei tarvitse puhua :).

Blog Widget by LinkWithin