4.12.2007

Joko minä tai asiakaspalvelija käyttäytyi kummallisesti Matkahuollossa. Myyjä kertoi lipun hinnan ja minä annoin pankkikorttini. Hän sanoi jotain mutta asemalla oli kauhea meteli enkä kuullut ja piti pari kertaa pyytää häntä toistamaan. Kysymys oli ilmeisesti siitä ettei hän tunnistanut korttiani ja kun "niitä on miljoonia erilaisia" olisi minun pitänyt kertoa millainen kortti se on (kyse ei ollut siitä että hän olisi halunnut tietää haluanko maksaa pankki- vai luottopuolella). Jotenkin ajattelin että Mastercard on aika yleinen (ja se lukee tietysti kortissa isolla) mutta joku toinenkin myyjä on hämmentynyt siitä että Sammolta oli mahdollista saada ihan musta kortti, ehkä kyse oli siitä.

En tiedä olenko aivan hölmö, varasin ajan kampaajalle ensi viikoksi kampaamoon joka on kaikkea muuta kuin edullinen (minusta tuntuu etten kehtaa kenellekään sanoa paljon maksan siitä ilosta, hiusteni värjääminen ja leikkaaminen olisi maksanut maksimissaan 150 euroa, mutta hiuksiini menee kyllä väriä aika paljon. Nyt haluan kuitenkin pelkän leikkauksen, olen pihi ja pidän hiusteni väristä, taidan olla siinä mielessä poikkeuksellinen) ja en tiedä onko se parempi kuin joku muukaan, se on kuitenkin kai aika hyvä paikka. Ja ajanvarauksen hoitanut tyttö oli hyvin ystävällinen vaikka taisinkin antaa itsestäni aivan kummallisen kuvan (alkoi nolottamaan jälkikäteen). Jos muistan kampaajani nimen oikein on hän nettisivujen perusteella yksi niistä harvoista tuossa firmassa jolla ei ole kauhean trendikkäitä hiuksia. En tiedä onko se hyvä vai huono merkki. Jotkut heistä näyttävät kyllä todella pelottavilta, tuo ei.
Toivottavasti en joudu katumaan.

Hain talvikengät eilen, venytys maksoi 8 euroa ja kauppatorin suutari vaikutti sellaiselta paikalta että käytän sitä varmasti jatkossakin, jos on tarvetta. Kävelin kengillä illan ja ne eivät tuntuneet ihan pahoilta. Olen lievästi toiveikas.

Radiosta tuli mongolialaista kurkkulaulua. Se kuulostaa aika hienolta.

Hauskaa itsenäisyyspäivää näin etukäteen!

10 kommenttia:

orange seeds kirjoitti...

Käytän itsekin kauppatorin suutaria, hyvää palvelua.

Huh. Varsin kallis kampaaja minusta. Tosin joo, meneehän pitkiin hiuksiin kyllä paljon väriä, mutta silti..
Mikähän mahtoi oll leikkauksen osuus hinnasta?

Anonyymi kirjoitti...

Kuin pitkät hiukset sulla on? Siis sentteinä?

tirlittan kirjoitti...

Kampaamojen hinnat on ilmeisesti ihan yleisesti taas nousussa, se veron lasku meni suoraa yrittäjien pussiin. Ei kai siinä muuten mitään vikaa ole, kyllähän työnteosta pitää palkka saada, mutta kun sitä alv:n laskua silloin niin hypetettiin ja kaikki tuntuivat sanovan että nyt hinnat ihan olikeasti laskevat.

Onneksi en minäkään tunne erityistä tarvetta olla trendikäs, sellaisen leikkauksen/kampauksen ylläpitoon kun saisi nykyisillä hinnoilla helposti useamman satasen vuodessa käytettyä.. ;)

Anteeksi vuodatus, olen vaan itsekin taas uuden hiustyylin etsinnässä ja vaikka opiskelija-alennusta saisinkin, tuntuvat hinnat (värjäys, kiharat, tms.) tosi korkeilta, kun on tottunut siihen "leikataan ne kuivat latvat vaan" - kampaamokäyntiin. :)

-TC- kirjoitti...

Taidan taas olla paitsiossa, kun olen sitä mieltä, että150euroa leikkauksine ja värjäyksine pitkistä hiuksista on aika normaali, ellei jopa halpa hinta.

Hassua, minun ystäväni kävi myös ostamassa talvikengät ja sitten niitä pitää venytyttää. Miksette työ osta valmiiksi sopivia kenkiä? :D
Kymmenen euroa maksoi se venytys, aika kallista minusta.

Arawn kirjoitti...

tc: Voi tulla halvemmaksi ostaa normikengät ja venyttää niitä kuin maksaa todella paljon erittäin sopivista kengistä...

Taru kirjoitti...

Ei hei, kyllä 150 euroa on törkeä hinta, tosin hyvin pitkille hiuksille se olisi varmaan sama Helsingissä mun kampaajalla, joka on keskimäääräisen kallis, tosin kanta-asiakas saa 10 prosenttia alennusta, enkä ole kuin kerran tullut tuolta tukka nirhittynä karmean näköiseksi.

-TC- kirjoitti...

Hassua. Minun hiusteni värjäys, leikkaus ja pesu, ja nämä ovat tuonne "lapaluitten alapuolelle", tummat.. Tulisi maksamaan 220-240 euroa kuulema. Kävin päätäni näyttämässä Jyväskylässä ja Kouvolassa, ja päätin pitää oman värini ja leikkauttaa vaan.

Annikki kirjoitti...

huh huh. Minä olen löytänyt täältä Tampereelta todella hyvän kampaajan (ei mikään mummo, vaan nuori ja osaava) ja saan opiskelija-alennusta 10% ja leikkaus ja värjäys maksaa vain 60-70 euroa. Siihen 10€ lisää, niin saan ripsien ja kulmien kestävärjäyksen ja kulmien muotoilunkin.

Kai Turun kokoisesta kaupungistakin löytyy edullisia vaihtoehtoja. Jotkut kun ovat tosiaan laittaneet sen alv:n alennuksen hintoihinsa.

orange seeds kirjoitti...

Tuo hiusten pituus kyllä tosin vaikuttaa hirveästi siihen värjäyksen hintaan. Minulla on ihan lyhye hiukset, ja niiden leikkauksen + värjäyksen hinnaksi tarjottiin 60-70e. Minusta tuokin on kyllä toisaalta perkeleen kallista. Siis verrattuna siihen, että leikautan hiukset (25e) ja ostan kahdeksan euron kevytväripaketin (joka kestää hiuksissani hyvänä ainakin pari kuukautta) ja värjään itse. Lyhyillä hiuksilla se onkin toisaalta helppoa, pitkiä en ehkä minäkään värjäisi itse.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Orange seeds, se oli kyllä sympaattinen suutari.

Anonyymi, hiusten alta mitattuna jotain 47 senttiä sanoo mittanauha, päällimmäiset ovat jotkut 60 senttiä.

Tirlittan, minäkään en tunne erityistä tarvetta olla trendikäs, haluan vain tämän kerran kokeilla tuollaista "hienompaa" kampaamoa, ei minulla ole varaa harrastaa sitä jatkuvasti. Minulla oli tuttu joka käytti kuussa yli satasen kampaajakäynteihin, se tuntui hurjalta.

Tc, ei se minusta olekaan mikään mahdoton hinta, minulla ei vain ole varaa maksaa sitä. Ehkä sinun hiuksesi ovat niin tummat ja vahvat ja paksut että niiden käsittelyyn menisi enemmän aineita, tai sitten Turun kampaajat ovat halvempia kuin Kouvolassa, mikä tuntuu vähän oudolta, mutta ehkä Turussa on enemmän kilpailua. Minulla on kuitenkin melkein vyötärömittaisen hiukset.
Nuo kengät olivat kuukauden verran täysin sopivat ja mukavat ja sitten ne alkoivat inhoamaan minua ilman syytä. Käytän aina runsaasti aikaa kenkien valintaan enkä ikinä osta kenkiä jotka eivät ole sopivia, joskus niistä vaan ei tiedä ennen kuin niillä on kävellyt useamman kilometrin ja se ei yleensä onnistu kaupassa. Ja kun olen nuo kengät kerran ostanut niin haluan kokeilla kaiken mahdollisen niiden pelastamiseksi (130 ei ole minusta kengistä paha hinta vaikken sitä hiuksiini laittaisikaan mutta sen verran paljon rahaa se on että kahdeksan euron venytys ei paljon tunnu siihen verrattuna).

Taru, joskus aikoinaan kun värjäsin hiuksia oli pakko käyttää kaksi pakettia ja silloin hiukseni olivat lyhyemmät kuin nyt. Ehkä näin pitkiin hiuksiin menee vain niin paljon väriä että se tulee kauhean kalliiksi? Kävin silloin joskus kampaajallakin värjäyttämässä, äitini tosihalvalla vakiokampaajalla se maksoi jonkun 200 markkaa, aika huima ero nykyhintoihin (vuosikin oli kyllä 1999).

Annikki, täälläkin selviää kyllä halvemmalla, varsinkin jos on lyhyemmät hiukset. Katsoin kampaamon nettisivuilta ja värjäys erikoispitkille hiuksille veloitetaan näköjään tuntitaksalla, 46 euroa tunti, lyhyille hiuksille koko värjäys maksaa sen. Leikkaushinnat ovat sitten erikseen mutta heillä on myös erittäin halpa siistimistaksa. Ja opiskelijat saavat tuoltakin alennusta, jos sattuu olemaan sellainen (olisi varmaan pitänyt alkaa miettimään uutta hiusmallia vuosi sitten). Luulen että menen jonnekin halvempaan paikkaan jatkossa, tämä on tällainen kokeilu.

Orange seeds, aika hurja hinta sinun hiustesi pituisille.

Blog Widget by LinkWithin