11.12.2007

Jyväskylässä oli taas mukavaa. Leivoimme joulutorttuja (kokeilimme neljää erilaista taittelutapaa, voittajaksi selviytyi monimutkainen kukkamainen torttu) ja pipareita (huomasin taas miten valtava ero on taikinassa jonka kylmät aineet ovat saaneet lämmetä huoneenlämpöisiksi) ja katsoimme linnanjuhlia. Sunnuntaina teimme joulumyyjäiskävelyn, Hippos-hallin vähän epämääräisistä (tai tavarat eivät oikein vastanneet makuani ja jotkut kaikki arvat voittavat -voitot olivat sellaisia että mieluummin olisi voittamatta, ehkä antaisi rahaa suoraan järjestöille) museoiden hienoihin. Olisi aika hauskaa olla varakkaampi niin voisi harrastaa enemmän taidekäsityötä.

Nyt olen taas kotona ja väsynyt ja vähän ulkona kaikesta. Kuntoni on masentavan huono, jalkani ovat vieläkin kipeät sunnuntaisen kävelyn jäljiltä ja tauti jatkuu vaikka kuvittelin olevani jo terve. Eilinen bussimatka oli suorastaan hauska (vaikka Tampereen linja-autoasema onkin remontissa mikä tekee matkasta aika paljon tylsemmän), käytin sen äitini joulusukkien viimeistelyyn ja itselle tulevien sukkien neulomiseen. Alkumatkan kuski oli hauska, kommentoi Korpilahden kirkkoa ja rekkakuskien liikennekäyttäytymistä (kun ajavat muuten kauhean hitaasti mutta ohituskaistalla niin nopeasti ettei heidän ohitseen pääse, mikä aiheutti bussin myöhästymisen). Äitini sukatkin olivat "hianot". Ne ovatkin mutta olen alkanut pelätä että ne saattavat olla liian tiukat ja suunnittelen että ostaisin vähän lisää lankaa ja neuloisin pakettiin mukaan toiset vähän joustavammat. On minulla vielä kaksi viikkoa aikaa melkein.

Kela haluaa selvitystä siitä milloin tein työt jotka ilmoitin heille viimeksi (niinä päivinä kuin ilmoitin?), tai siis mille ajoille palkkatodistukseni ovat. Ennen heille on kelvannut vähän epämääräisemmätkin todistukset, en tiedä miksi. Nyt tekisi mieli jättää tuo selvitys tekemättä, en saa kuitenkaan tuolta ajalta työmarkkinatukea joten ei kai sillä ole niin väliä tekevätkö he kieltävän päätöksensä ennen selvityksiäni vai niiden jälkeen. Olen kuitenkin tunnollinen ja teen selvityksen.

3 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miten kuski kommentoi Korpilahden kirkkoa? Tuttu paikannimi herätti heti mielenkiinnon. Asuin siellä viime vuoden eräässä opistossa (en siis kirkossa vaan Korpilahdella).

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Sanoi että on komea kirkko. Oikeastaan hänellä oli aika turistiopasmainen tyyli: "Oikealla näette Korpilahden kirkon, joka valmistui vuonna xxxx ja jonka kupoli piti uusia heti seuraavana vuonna kun vanha oli liian pieni ja katto vuoti" tai jotain tuon tyyppistä. Alvar Aaltokin oli kuulemma oli mukana kirkon remontissa joskus nuoruusvuosinaan, siis suunnittelemassa sitä. Korpilahti on kyllä ihan komea paikka muutenkin.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Ja kirkkokin on komea. Tuolle matkalle mahtuu muitakin komeita kirkkoja, ainakin Urjalan ja Lempäälän, jos muistan oikein.

Blog Widget by LinkWithin