17.1.2008

Kaipa me sitten lähdemme Tukholmaan, tai siis matka on varattu. Äidin työkaveriltaan saama lahjakortti oli aika kätevä, hinnaksi tuli kuusi euroa per henki.
Itse olen ollut Tukholmassa viimeksi kymmenen vuotta sitten ja silloin lähinnä kävelimme edestakaisin, mikä sopi hyvin kun sää oli kaunis mutta nyt ehkä haluaisi tehdä muutakin. Onko kenelläkään hyviä vinkkejä siihen mitä siellä kannattaisi tehdä, jos aikaa ei tosiaan ole paljon? Ja ehkä tietoa hauskasta paikasta josta saisi aamiaista hyvin varhain, jos sellaisia löytyy?
Muistan edelliseltä matkalta sen kun istuimme kavereideni kanssa jonkun puiston viereisessä puistossa ja joku suomalais-tukholmalainen pultsari tuli puhumaan meille. Lapsena olimme koko perheellä Tukholmassa pari kertaa, yleensä ohikulkumatkalla. Ensimmäisellä kerralla menimme Skanseniin, vaikka me lapset olisimmekin mieluummin menneet huvipuistoon. Isäni oli ollut siellä joskus töissä 70-luvulla, asuessaan jonkun kesän isotätimme luona. Isotädin muistoa kunnioittaakseen pitäisi varmaan käydä syömässä Skansenin ravintola Sollidenissa jossa hän oli tarjoilijana vuosikausia.

Tilasin eilen netistä jumppapallokirjan auttamaan uutta elämää. Ohjattuun liikuntaan osallistuminen on minulle liian vaikeaa (pelottavaa, kallista & minun on vaikeaa sitoutua säännöllisiin harrastuksiin nykyään) mutta kotona saatan saada jumpattua. Tuossa kirjassa pitäisi olla 101 erilaista jumppapalloliikettä joten siihen ei ehkä kyllästy (kuten jumppakuminauhaan ja jumppakeppiin...). Liikunnan pitäisi olla minulle mahdollisimman helppoa ja miellyttävää, se on pakollinen paha ja minun on vaikeaa kuvitella että oikeasti innostuisin liikunnasta (kaipaan kyllä vähän Oulun loistavia vesijumppamahdollisuuksia). Minulle sopii paremmin se että saisin mahdollisimman paljon hyötyliikuntaa.

Tänään en ole saanut tehtyä mitään kauhean hyödyllistä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Bon Voyage! Tukholmastahan löytyy kyllä kivoja paikkoja...riippuen tietysti siitä mistä tykkää. Hypätkää vaikka metroon ja ajakaa pääteasemalle ja takaisin keskustasta. Siinä näkee kyllä ihan maanpäällisiä maisemiakin ja kiva tutkailla kanssamatkustajia. Ja ne kuulutukset niissä vanhoissa vaunuissa oli ennen tosi hauskoja; et saanut mitään selvää siitä mongerruksesta:) Kuninkaan linnan "kivijalaassa" on kiintoisa Livrustkammaren, jossa on historiallisista asioista kiinnostuneille kaikenlaista nähtävää 30 vuotisesta sodasta lähtien. Vanhan kaupungin puolella on siinä reunassa se pieni kirkko ja siellä on keskiaikaisten kuninkaiden sargofageja. Olivat muuten tosi lyhkäisiä patsastelijoita tuohon aikaan, sen huomaa kun katsoo niiden arkkuja. Niin ja siinä NK:t melkein vastapäisessä kauppakeskuksessa voi käydä napostelemassa jotain ja siellä on myös syötävän näköisiä, ihan kirjaimellisesti, suklaatuotteita. No nyt munkin alkoi tehtä mieli Tukholmaan. Huhti-toukokuussa olisi tosi kiva käydä, voisin lähteä vaikka kanssasi.
t; courageux

Kati Parppei kirjoitti...

Hei, Livrustkammarenia minäkin suosittelisin, jos aikaa ei ole paljon. Se on mielenkiintoinen, joskin aika makaaberi läpileikkaus Ruotsin historiaan. Näytteillä on jos jotakin kuninkaiden luodinreikäisistä kuolinvaatteista ja täytetyistä hevosista lähtien...

Gamla Stanissa on tietysti hauska kuljeksia muuten vain, ne kapeat kujat ovat sympaattisia.

Blog Widget by LinkWithin