16.1.2008

Inhoan Radio Ykkösen Kirsi Virtasta, siis ohjelmaa en ihmistä. Tajuan että hänen tarkoituksenaan on ärsyttää, tai ainakin oletan niin, ja yleensä jätän koko ohjelman kuuntelematta. Hän onnistuu esittämään asiansa niin että vaikka olisinkin samaa mieltä hänen kanssaan niin ohjelman kuluessa haluan vaihtaa mielipiteeni. En tiedä kenelle hänen ohjelmansa on suunnattu, kuulemissani ohjelmissa hän on käsitellyt jotain aihetta ja kai pyrkinyt ravistelemaan siihen liittyviä käsityksiä antamalla uutta tietoa ja näkökulmia. Minusta ne kyllä vaikuttavat aika kuluneilta ja sellaisilta jotka ovat minullekin tuttuja, vaikken kauheasti tiedostusvälineitä seuraakaan. Kuten vaikka se miten paljon sokeria maustetuissa jogurteissa on (ihmettelen kyllä sitä voiko oikeasti pitää paikkaansa että vohvelipaketin kaikki hiilihydraatit tulisivat sokerista, ei kai vehnäjauho sentään sokeria ole?). Tänään aiheena oli siis muun muassa keinotekoisten makeutusaineiden puolustaminen ja se miten vaarallista sokeri on. Sekin on kyllä minusta ärsyttävää miten kuvitellaan että luonnollinen tarkoittaa automaattisesti puhdasta ja terveellistä ja allergiaystävällistä.
Itse yritän välttää sekä sokeria että keinotekoisia makeutusaineita, osittain hyvällä menestyksellä. Ei tarvitse tehdä valintaa sokeristen tai keinotekoisesti makeutettujen juomien välillä jos juo lähinnä vettä ja makeuttamatonta vihreää teetä. Jogurttiakin löytyy maustamattomana (säilötyissä marjoissani on kyllä lisättyäkin sokeria, säilymisen vuoksi). Makeutusaineista minulle tulee huono olo ja vältän niitä senkin takia, en tiedä mitkä sen aiheuttavat mutta kokeileminen ei kiinnosta. Limsastakin tulee huono olo helposti, joten sitäkin on aika helppoa välttää.
Minua ärsyttävät ihmiset tai asiat joihin ei muka voi suhtautua kuin vihaten tai rakastaen. Tunnen aina suurta halua olla hyvin välinpitämätön. (Kyllä minussakin on joitain kapinallisia puolia)

Eilen posti toi yllättävän paketin, tänään tiedon siitä että sain enemmän työmarkkinatukea marras-joulukuulta kuin kuvittelin (olen vähän myöhässä niiden kanssa töiden takia, seuraava hakemus olisi pitänyt lähettää viime viikon lopulla mutta en voi kun jotkut työt ovat vielä kesken). Eikä yhtään laskuja, mukavaa.

Minun piti tehdä tänään yhtä hommaa jonka kuvittelin vievän koko päivän. Menikin kolme tuntia. Minun piti lähteä kolmelta kirjastoon ja kauppaan mutta onneksi olin laiska, sain kaksi puhelua jotka vaativat tietokoneella oloa kun piti tarkistaa muutama juttu.

Voi olla että pääsen sittenkin Tukholmaan, lähdemme ehkä äitini kanssa silloin kun hän muutenkin tulee tänne helmikuussa. Siinä on kyllä vähän ongelmia. Hän oli saanut lahjakortin jolla saisi alennusta Siljalta, mutta sinä päivänä kun olisimme menossa sinne laiva ei menekään Tukholmaan vaan jonnekin lähelle (tunnin päähän) ja se olisi hankalaa. Lomailu on liian stressaavaa.

Nyt pitäisi lähteä oikeasti sinne kirjastoon.

5 kommenttia:

zache_ kirjoitti...

Haha, kuuntelin aamulla tai no pidin radiota päällä taustametelinä ja kävin vaihtamassa ohjelman veks kun tuo Ylen 1:n täti kuullosti rasittavalta :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minä tein aamulla keskittyneesti töitä ja radio oli päällä keittiössä, kestin puoleen väliin ennen kuin oli pakko laittaa se pois päältä. Hyvä etten ole ainoa.

orange seeds kirjoitti...

Minäkin olen kyllä joskus kauhistellut blogissani maustetujen jugurtien kamalaa sokerimäärää (desi litrassa..) mutte kyllä ryhtyisi keinotekoisia makeita (aspartaamia ainakaan) käyttämään niiden sijasta. Gah. Hunaja ja hedelmäsokeri ovat hyviä. (Ja leivonnassa käytän toki ihan tavallista). Ja kuten sanoit, jugurttia saa tosiaan maustamattomanakin, makua siihen voi lisätä vaikka marjoilla tai banaanilla.

En ole itse tuollaista radio-ohjelmaa kuullut, mutta kuulostaa ärsyttävältä.

Anonyymi kirjoitti...

Höh, vai ei ole Kirsi Virtanen (henkilö) ärsyttävä? Jos todella suhtautuisit hänen tyyliinsä puhua ja provosoida välinpitämättömästi, voisit ihan helposti pitää ohjelmaa taustalla auki siitä kummemmin häiriintymättä.

Minusta suuri osa näistä kärkevästi esitetyistä mielipiteistä on naiiveja ja tyhmiä; ohjelma ei ole siis ollenkaan sellainen älykkään ja nokkelan kriittinen kuin tekijä luulee. Esim. klassisesta musiikista ja psykoterapioista esitetyt mielipiteet hämmästyttivät tyhmyydellään ja ennakkoluuloisuudellaan.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Orange seeds, maustetuissa jogurteissa on kyllä järkyttävä määrä sokeria. En kyllä tiedä kuinka paljon vähemmän (tai enemmän?) on omassa yhdistelmässäni, mutta ainakin marjat ovat itsepoimittuja.

Anonyymi, ajattelin sitä että jos kyseessä onkin rooli, eikä hän oikeasti olekaan sellainen niin ei voi sanoa inhoavansa häntä vaan sitä ohjelmaa/roolia. Tai muutenkaan, en minä viitsi inhota tuntemattomia ihmisiä jotka eivät ole varsinaisesti tehneet mitään pahaa. Ilmeisesti tuo ohjelma on kuitenkin aika suosittu.
Olen kyllä aika samaa mieltä ohjelmasta kuin sinä.

Blog Widget by LinkWithin