1.4.2008

Turhamaisuudesta rangaistaan

Ärsyttää, lähinnä oma osaamattomuuteni.
Kävin tänään aamulla kampaajalla, laiskana ja pihinä kotilähiössä. Minulle ei tarvinnut tehdä muuta kuin tasoittaa otsatukkaa ja ajattelin että vaikka he pilaisivat sen niin ainakaan se kauheus ei kestäisi kauan. En kuitenkaan vakavissani uskonut että otsahiukset voisi pilata jotenkin.
Nyt tiedän paremmin. Suurin ongelma taisi olla se että jostain syystä kuvittelin että kampaaja näkisi millainen vanha otsatukka oli ollut (huolimatta siitä että äitini vähän tasoitti sitä) ja että kun sanoin että haluaisin samanlaisen niin saisin samanlaisen. Ja se että sivuotsatukka-sana oli jostain syystä kadonnut päästäni ja puhuin vinosta otsatukasta. Enkä maininnut sitä että inhoan suunnattomasti "kevennettyjä" otsahiuksia. Lopputuloksena on se että minulla on pisimmillään parin sentin mittainen vino kynityn näköinen otsatukka, joka näyttää aivan kauhealta eikä sovi millään muuhun kampaukseeni. On siinä hyviäkin puolia, niin kuin se ettei sitä varmasti tarvitse tasoittaa noin puoleen vuoteen ja ainakaan nyt hiukset eivät vahingossakaan tule silmien eteen.
Helvetti.
Mutta eipä siitä voi kai syyttää kampaajaakaan, eikä niille voisi tehdä mitään, muuta kuin ajaa kokonaan pois.

Vähän aikaa olin oikeastaan aika tyytyväinen ulkonäkööni ja siihen miten hiukseni sopivat hattujen kanssa yhteen.

Naurettavaa kyllä että tuollainen pikkujuttu saa ärsyyntymään. Mutta, helvetti kuitenkin.
(ja vaikka ajoitus on ehkä vähän epäilyttävä niin tämä ei valitettavasti ole aprillipila. Olisikin niin ei tarvitsisi käyttää hattuja aina julkisilla paikoilla. Tai ei se ole kamalin mahdollinen mutta ei kyllä yhtään pukeva. Ärsyttää. Ja sitä paitsi tuollainen aprillipila olisi aika surkea ja muutenkin inhoan niitäkin. Aprillipiloja ja kerrostettuja otsahiuksia)

Näin viime yönä taas jotain outoa unta ja sitten unta jossa kirjoitin edellisestä unesta blogiin.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuva, kuva! Haluamme kuvan jotta voimme antaa arvion tilanteesta - ehkä se otsatukka ei olekaan niin kamala (vaikka kieltämättä kuulostaa huolestuttavalta).

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Täytyy katsoa jos saisin huomenna aikaiseksi. Olen nyt vähän tottunut uuteen ulkonäkööni mutta ei se kyllä vieläkään hyvältä näytä. Mutta ehkä se kasvaa nopeasti.

Arawn kirjoitti...

Älä ny. Mä olen kerran itkenytkin epäonnistuneen leikkauksen jälkeen. Se näytti kampaamossa ihan hyvältä, kun kampaaja tupeerasi ja kohotti ja kaikkea, mutta suihkun jälkeen tukka tietysti latistui ja paljastui, että minulla oli _takatukka_!!!

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Takatukka on kyllä pelottavampi :)
Minä toivon että tämä näyttäisi suihkun jälkeen vähän järkevämmältä mutta luulen että se saattaa olla turha toivo. Ei tämä kyllä onneksi ole niin kauhea etten kehtaisi olla sen kanssa julkisilla paikoilla. Vanha oli vain hauskempi. Mutta kasvaahan se.

Liina kirjoitti...

Minullekin on kampaaja tehnyt tuon. Olin 3-4 kuukautta aivan karmean näköinen, kun kampaajan käsitys leukaan asti ulottuvasta polkkatukasta oli sellainen pottapää, että hiukset juuri ja juuri ylsivät korvien yläreunaan. Onneksi kesään (ja lämpimiin keleihin, jolloin ei voi käyttää hattua) on pari kuukautta, ja tänä aikana hiuksesi kasvavat varmaan kolme senttiä. Seuraavalla kerralla sinun pitää ottaa valokuva mukaan, koska kampaajien ammattitaitoon ei TODELLAKAAN voi luottaa.

anne-mari kirjoitti...

Voi hitsilainen!!! Juuri tuon takia lakkasin kaymasta kampaajalla ja leikkaan oman tukkani itse. Enpa voi syyttaa kuin itseani jos menee pilalle (harvemmin menee kuin kampaajilla kaydessa) eika rahaa mene hukkaan. Mutta niinkuin itsekin sanoit, kasvaahan se, ja varsinkin otsatukassa sen kasvun heti huomaa.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Liina, tuokin kuulostaa kammottavammalta kuin tämä otsatukka. Minulla on sekin hyvä puoli että minun on pakko käyttää hattuja kesälläkin kun saan hirveän helposti auringonpistoksen, että voin piilotella hiuksiani seuraavat puoli vuotta. Minun olisi vain pitänyt mennä sille kampaajalle jolla kävin ennen joulua, hän osasi lukea ajatukseni täysin. Harmittaa että säästöäkin tuli ehkä joku kuusi euroa joka ei olisi kaatanut minunkaan budjettiani. Oma typeryyteni taitaa harmittaa minua enemmän, ajattelen että minun olisi pitänyt ottaa mukaan valokuva tai selittää tarkemmin tai jotain.

Anne-Mari, ennen kuin menin tuonne ajattelin että kaipa he leikkaavat paremmin kuin minä mutta nyt en ole niin varma. Tai siis totta kai he leikkaavat paremmin mutta olisin itse ymmärtänyt toiveitani paremmin.

M. kirjoitti...

Höh. :( Se kyllä harmittaa jos huomaa ettei kommunikaatio kampaajan kanssa pelaa ja joutuu kärsimyksestä vielä maksamaan. Minulta lähti kerran monta senttiä takatukasta ja etutukka pysyi lähes ennallaan, vaikka painotin kampaajalle että kasvatan hiuksiani eikä pitkä otsis sovi rillieni kanssa yhteen lainkaan.

Itselläni on parhaillaan tuo kauhujen kynitty ja kevennetty otsatukka... Helpottaako jos kerron, että kriittisin vihe on ohitettu parissa viikossa? Loppujen lopuksi malli on aika kätevä ja kiva, vaikka aluksi sojottaakin minne sattuu. Ja eipä todellakaan tarvitse miettiä siistimistä viikkokausiin! :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

M, tuokaan paikka ei ollut ihan ilmainen vaikka halpa olikin. Mutta opinpa ainakin sen että kunhan vain hiukseni kasvavat niin käyn vain sillä yhdellä johon luotan. Tunnen vähän pettäneeni hänet ja ansainneeni rangaistukseni :) Pitkä otsatukka ei kyllä sovi rillien kanssa, ikävä kyllä, olen jotenkin haaveillut sellaisesta joskus mutta se ei myöskään sovi sellaisille hiuksille joilla on taipumusta kaartua ties mihin suuntiin (siksi vanha otsatukka oli niin loistava, se otti sen kaartumisen huomioon ja käytti sitä hyväkseen).
Tieto siitä että otsatukka saattaisi parantua parissa viikossa helpottaa huomattavasti, ilman sitä kevennystä en olisi ollut niin ärtynyt. Ja se on kyllä kätevää ettei tarvitse miettiä otsatukan tasausta pitkään pitkään aikaan, siinäkin säästää rahaa :)

toimistotyöntekijä kirjoitti...

Otsatukkahan ei ole pikkujuttu, joten sen pieleen leikkaamisesta saa ärsyyntyä niin, että siitä toipuu vain kunnon kännillä (noin viikon mittaisella; ethän ole abso?). Itse suoriudun pilatusta otsiksesta aina vetämällä sen kokonaan pois kasvoilta - tavalla taikka toisella. Kuinka nopeasti sun hiukset yleensä kasvaa? Allekirjoittaneen on pakko käydä kampaajalla 5 viikon välein. :-p

Näkymätön tyttö kirjoitti...

En ole ihan abso, mutta täytyy tunnustaa etten kyllä ole koskaan ollut kännissä. Minun vastineeni siitä on ostaa paljon karkkia :)
Mietin vähän sitä kasvoilta pois vetämistä, mutta se jättäisi otsani liian paljaaksi, jotenkin tuntuu oudolta näyttää sitä kun on ollut aina otsatukallinen.
Tuota otsatukkaa ei leikattu varmaan reiluun kolmeen kuukauteen, paitsi mitä äitini vähän tasoitti sitä ja se oli ollut kyllä pitkään aika ylikasvanut, mutta sivuotsatukassa se ei näyttänyt niin pahalta kuin olisi näyttänyt suorassa. Aikaisemmin leikkasin sen itse tai pyysin äitiä leikkaamaan, en kyllä muista miten usein. Viisi viikkoa kuulostaa aika sopivalta. Joskus nuorempana hiukseni kasvoivat aika nopeasti, enää en tiedä kasvavatko.

Anonyymi kirjoitti...

Et ole ainut jonka hiukset oli pilattu noin... kerroin kampaajalle haluavani sivuotsiksen ja tuloksena se leikkas keskelle otsaa n.3cm pituisen n.2cm levysen suikaleen ja se katto toiseen suuntaa kun teki sen... kampaamoon tuli uusia asiakkaila..kotona itkin ja lopulta leikkasin itselleni suoran otsiksen ja se oli oikeesti ihan kivan näköne :3 sama kampaaja leikkasi siskoni hiukset toiselta puolelta lyhyemmäksi ja toisen pidemmäksi. ei ole enään tullut käytyä sillä kampaajalla...ymmärrän tuskasi D:

Blog Widget by LinkWithin