14.5.2008

Ihailen oikeasti skeptisiä ihmisiä. Olen kuunnellut viime aikoina pariakin skeptistä podcastia ja vakuuttunut entistä enemmän siitä että ihanneihmiseni tarkastelee asioita kiihkottomasti eri näkökulmista eikä yritä vääntää todisteita vastaamaan omaa ennakkonäkemystään. Hän myös tarkastelee väitteitä ja ilmiöitä kriittisesti ja osaa epäillä. Itse olen aika kaukana ihanneihmisestäni, olen aika hyväuskoinen ja uskon että ihmiset ovat yleensä pohjimmiltaan hyväntahtoisia, tai eivät ainakaan aktiivisesti pahantahtoisia. Olen enemmän sääntöjen noudattaja -tyyppiä. Toisaalta mielestäni salaliittoteoria-tyyppi ei ole yhtään sen parempi, eivät kaikki (suuret yhtiötkään) ole koko aikaa pahantahtoisia (viittaan nyt vähän Blogilistan viime aikaisiin tapahtumiin mutta muutenkin).
Oikeastaan ihailen ihmisiä jotka osaavat olla kohtuullisia kaikessa. Tasapainoisia.

Jouduin eilen antamaan periksi ja ottamaan allergialääkkeen. Jatkuva nuha oli sittenkin pahempi juttu. Ja nyt ei onneksi kauheasti nukutakaan. Huomenna isäni firmalla on kevään kirjojen julkistajaiset (eilen toinen kirjailija oli Aamu-tv:ssä, tällä kertaa tosin suunnittelemani kansi ei päässyt kuvaan kun heillä oli näytteillä vahingossa viime viikkoisen kirjailijan kansi. Mutta sen ja muita uutuuksia näkee kustantamon verkkokaupassa) ja ajattelin että siellä ei ole kiva olla kauhean väsynyt. Mutta ei siellä ole kiva olla kauhean nuhaisenakaan. Täytyy kokeilla jos joku energiajuoma vaikka auttaisi (en ole koskaan käyttänyt sellaisia, suoraan sanottuna ne vähän hirvittävät minua).

Sain varattua hammaslääkärin eikä soittaminenkaan kauhistuttanut hirveästi. Päädyin valitsemaan hammaslääkärin joka vaikutti nettisivujensa perusteella miellyttävimmältä. Tuo ei ole ehkä paras mahdollinen tapa mutta en muutakaan keksinyt. Ensin karsin pois muutaman, jotka sijaitsivat liian kaukana ja pari joilla oli kummallinen nimi (en ole halua eleganttia hammaslääkäriä) ja pari, jotka eivät ole olemassa netissä. Lopuista valitsin sen jolla oli mainittuna ajanvarausajat (tai aukioloajat muutenkin) ja joka ei ollut liian suuri tai pieni (se on se keskitie) ja joka näyttää ottavan hammaslääkäripelkoiset vakavasti. Se ei tosin kuulu minun pelkojeni (suureen) joukkoon, mutta minusta on aina hyvä jos peloista kärsiviä ihmisiä autetaan. Vähän minua kyllä hirvittää, en ole käynyt pariin vuoteen tarkastuksessa ja pelkään vähän että joudun ensimmäistä kertaa porattavaksi (sen takia minulla ei olekaan hammaslääkärikammoa, hampaani ovat olleet järkyttävän hyväkuntoiset ja sen takia en ole käynyt tarkastuksissakaan joka vuosi).

Lisäys: Olen taas yksin toimistolla ja vastaan puhelimeen. Yleensä harmittaa kun en osaa kauheasti auttaa mutta äsken minusta saattoi olla jotain hyötyä. En voi väittää olevani kirja-alan asiantuntija mutta pakostakin päähäni on tarttunut kaikenlaista ja jotkut asiat tuntuvat minusta aivan itsestään selviltä ja oletan että kaikki ne tietävät mutta ehkä eivät kuitenkaan ihan kaikki. Kuten vaikka sen että perinteisessä kustantamisessa (jos vanity-kustantamot jätetään pois) kirjailijalle ei koidu kustannuksia kirjan julkaisemisesta vaan päinvastoin hän saattaa saada siitä rahaakin jos hyvin käy (minunkin kirjaani on myyty muutama kappale ja yllätyin kun kuulin että syksyllä minun pitäisi saada pari sataa euroa tekijänpalkkioita, aika hurja summa minusta. Onneksi ei tarvitse elättää itseään kirjoittamalla). Täytyy toivoa etten aiheuttanut mitään uusia vääriä käsityksiä.

3 kommenttia:

Laiza kirjoitti...

Hitsit, pitäisi itsekin perehtyä noihin podcasteihin, en ole oikein vielä sisäistänyt sitä maailmaa. Varmasti löytyisi paljon mielenkiintoista kuunneltavaa.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minä en olisi varmaan ikinä alkanut kuunnella podcasteja jos en neuloisi, sinällään huvittavaa että vanhanaikaisena pidetty harrastus ajaa uuden teknologian pariin :)

Anonyymi kirjoitti...

Liika on aina liikaa, mutta kohtuus on liian vähän.

Blog Widget by LinkWithin