10.6.2008

Kukka, zombie ja taikuri


Gerberat ovat säilyneet aika hyvin siihen nähden että ne olivat hattukoristeina pari tuntia (minulla ja äitipuolellani). Kauniin värisiä ja piristävät harmaata päivää. Olen kyllä iloinen siitä että täällä on viimeinkin satanut.

Minun piti kirjoittaa eilen siitä että isäni vaikutti olevan aika otettu syntymäpäivälahjastaan, mutta unohdin. Äitipuolenikin sai lahjan, sain häneltä viitisen kerää mohairlankaa, josta hän oli joskus neulonut paitaa mutta se oli jäänyt kesken. Käytin osan langoista jonkinlaiseen keepintyyppiseen vaatteeseen (onko tuollainen keeppi?), hän näytti pitävän siitä. Pidän ihmisten ilahduttamisesta ja lahjojen antamisesta mutta joskus kyllä pelkään että yritän ostaa niillä hyväksyntää, huomiota ja kiintymystä.
En ole varma saavuttaako uusin yritelmäni noita, mutta nuo epäkuolleet ovat tavallaan söpöjä (vaikka vampyyri onkin vähän kummallisen näköinen) ja luulen että siskoni saattaa hyvinkin pitää niistä. Tai ainakin niiden ideasta. Ne eivät kyllä ole ihan samannäköisiä kuin ohjeessa.

Minulla on vaihteeksi vähän töitä, se on mukavaa työllistymisen kannalta mutta myös siksi että minulla on hyvä syy lykätä avoimen hakemukseni lähettämistä. En tiedä miksi se hermostuttaa minua niin kauheasti, en ajatellut kuin lähettää sen sähköpostilla (minusta ei taida vieläkään olla soittamaan ja markkinoimaan itseäni). Minulla on jonkinlainen luonnos mutta sitä pitäisi vielä muokata ja parannella. Ja se on se vaikein osuus. Ehkä en vältäkään nyt pelottavaa työnhakua vaan oman tekstini lukemista ja editoimista, inhoan sitä. Minun pitäisi luetuttaa se jollain ulkopuolisellakin mutta se on ajatuksena kamala. Ehkä kehtaisin näyttää sen äidilleni.

Vähän muuhun liittyen: olen skeptikkopodcastien kautta törmännyt kiehtovaan taikuriin nimeltään Banachek, tai siis taiteilijanimeltään. Hän oli ollut nuorena miehenä mukana James Randin (hän esiintyi joskus 90-luvulla Jyväskylän kesässä ja äitini vei minut ja siskoni katsomaan häntä, se oli hänestä tärkeää) järjestämässä projektissa, jossa hän ja eräs toinen nuori taikuri teeskentelivät omaavansa jonkinlaisia maagisia voimia ja jonkun yliopiston väki uskoi heitä (Randi oli varoittanut heitä etukäteen että heidän pitäisi ottaa huomioon huijauksen mahdollisuus ja antanut neuvoja kokeiden järjestämiseen mutta he eivät kuunnelleet häntä).
Banachek vaikuttaa sellaiselta taikurilta josta pidän, YouTube-videoiden perusteella. Esiintyy hillitysti, ei väitä omaavansa taikavoimia vaan on skeptikko mutta on kuitenkin viihdyttävä.

(taitaa olla ensimmäinen video tässä blogissa)

Lisäys: Blogini ei ole näyttänyt päivittyneeltä Blogilistalla, tai on ollut päivitettyjen joukossa mutta viimeisin kirjoitus on ollut joku vanha. Epäilin että ongelma on otsikottomuudessani ja sain epäilylleni vahvistuksen. Yritän nyt muistaa keksiä jonkun otsikon aina vaikka inhoankin niiden keksimistä.

3 kommenttia:

Nobelstraat kirjoitti...

Ei nyt liity mitenkään merkintääsi, mutta: olen tässä ihmetellyt yhtä juttua, vähän kuin töihin ja opiskeluihin liittyvältä kantilta. Mitä kautta olet kiinnostunut esimerkiksi e-kirjojen lukemisesta kännyllä ja podcastien kuuntelemisesta? Onko joku suositellut niitä sinulle? Vai miten olet päätynyt niihin? (nimittäin eivät vaikuta ihan luonteenomaisilta asioilta sinulle)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Ne vaikuttavat kyllä aika epäluonteenomaisilta mutta oikeastaan eivät ole. En muista missä olen kuullut niistä, varmaan lukenut lehdistä joskus, ainakaan niitä ei ole kukaan suositellut minulle toisin kuin blogeja. Voi olla että törmäsin podcasteihin iTunesin kautta ja kokeilinkin niiden kuuntelua joskus aika kauan aikaa sitten mutta en innostunut. Sitten jossain blogissa oli linkki neulepodcastiin ja aloin kuuntelemaan niitä neulomisen aikana, se on vähän tylsää puuhaa ilman mitään viihdykettä minusta ja podcastit sopivat täydellisesti taustalle. E-kirjoja aloin taas lukemaan kun etsin kerran erästä kirjaa jota ei löytynyt oikein mistään kohtuullisella hinnalla. Sen olisi saanut ostettua yhdestä paikasta sähköisenä mutta vain jos asui Amerikassa ja tajusin että voisin yrittää löytää jonkun muun paikan josta sen voisi ostaa vaikka asuisikin muualla. Ja löysinkin sellaisen kaupan. Myöhemmin ostin sieltä kirjoja joita ei saanut muualta ja joskus en jaksanut odottaa kirjojen toimitusta niin ostin sieltä. Kun isäni lupasi minulle vanhan kännykkänsä tajusin että siihen saattaisi saada ohjelman jolla voisi lukea e-kirjoja (meillä oli sen verran kännykkäjuttuja koulussa että tiedän vähän jostain mahdollisuuksista). Aiemmin käyttämääni ohjelmaa ei saanut silloin puhelimelle macin kautta ja päädyin ostamaan kirjoja toisesta kaupasta, nyt sain senkin toimimaan jotenkin.
Eli käsityöt ja hömppäkirjat saivat minut tutustumaan uuteen teknologiaan :)

Nobelstraat kirjoitti...

Ok, eli hyvä sisältö vakuutti siis uudesta teknologiasta :)

Blog Widget by LinkWithin