24.7.2008

Heräsin viime yönä yhdeltä unesta jossa kello oli viisi. Ajattelin että voisin melkein nousta jo ylös ja laitoin tietokoneen päälle ja huomasin että oli vähän puolenyön jälkeen. Ei ehkä kannattaisi uskoa unia.

Olin eilen vaihteeksi ahdistunut, lähinnä raha-asioista. Olen ollut liian huolimaton rahojeni suhteen kun taloudellinen tilanteeni on ollut parempi ja nyt se ei enää ole niin olisi voinut säästää vähän paremmin. Tarvitsen myös yhden palkkakuitin mutta työnantaja on lomalla ja sitä ennen en saa heinäkuun työmarkkinatukea. Ja toiselta työnantajalta voisi saada vähän rahaa, kunhan hän palaa lomaltaan. Heinäkuu on vähän hankala. On minulla kuitenkin varaa maksaa vuokra ja mennä äidin luo ja siellä ei mene rahaa ruokaan, mihinkään ylimääräiseen ei kyllä ole vähään aikaan varaa. Eikä Finnconissa shoppailuun.
Onneksi on kuitenkin tuo metsä, parin tunnin mustikkaretki auttoi aika paljon. Ja se että sijoitin vähän rahaa pariin litraan mansikoita ja keitin hilloa. Niistä on kuitenkin iloa sitten myöhemmin.

Yksi tämän lähiön parhaita puolia on palveluiden monipuolisuus, täällä on kirjasto, apteekki, terveyskeskus, posti ja muuta sellaista jota ei välttämättä kaikkialla ole. Ja kunnallinen matonpesupaikka, sitä käytin tänään. Olin vähän yllättynyt siitä että kahdeksalta siellä oli jo jonoa mutta matonpesijät taitavat olla aika aamuvirkkua väkeä. Ja ystävällistä, harrastin heidän kanssaan vähän small talkia ja eräs nainen tuli auttamaan minua mankelin kanssa ja muutamat muut mankeliin jääneen värillisen veden (mattoni ovat vähän halpoja ja päästävät väriä). Paikalla kävi kaupungin työntekijäkin katsomassa onko kaikki siellä kunnossa ja tulpat varastamattomia. Muiden puheista päätellen tuo on Turun parhaita matonpesupaikkoja, muualla on enemmän väkeä ja huonommat palvelut. Ja se on kävelymatkan päässä kotoani, aika kätevää.
Pitäisi varmaan lähteä katsomaan jos matot olisivat jo kuivia. Jos niitä ei ole varastettu telineeltä.

Siivosin asuntoni oikein kunnolla, en pese lattioita kovin usein (koska olen liian saita ostaakseni kunnon mopin ja minulla on vain lattiarätti joka ei ole kauhean ergonominen) ja vesi oli vähän pelottavan mustaa. Mutta nyt voi tuoda puhtaat matot lattioille eikä tarvitse hävetä kun äitini tulee kylään ensi viikolla.

2 kommenttia:

omppu kirjoitti...

Minäkin oli eilen paikallisella matonpesupaikalla pesemässä mattoni juuriharjalla ja mäntysuovalla, se on tosi raskasta hommaa (varsinkin jos matot ovat isoja), mutta mukavan kesäistä, ja olenkin joka kesä varannut yhden päivän lomastani matonpesuun. Tänään minulla onkin ollut sitten ihan oudot lihakset kipeänä, mm. selkä ja kyljet. Vielä pitäisi saada lattiat pestyä niin sitten voisi laittaa raikkaan tuoksuiset matot puhtaalle lattialle. :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minulla on yksi iso ja kaksi pientä mattoa ja niidenkin peseminen oli tarpeeksi raskasta mutta se on kyllä jollain tavalla kauhean tyydyttävää :)

Blog Widget by LinkWithin