25.7.2008

Unia, kirjoja, rahaa ja marjoja

Näin unta jossa puhuttiin jostain supersankarielokuvasta (ne taitavat olla nyt vähän ajankohtaisia ja voi olla että äitini haluaisi mennä katsomaan sen uuden Batmanin, kävimme katsomassa sen edeltäjänkin), jossa olennaisinta ei ollut itse sankari vaan nainen, joka oli jotenkin mukana seikkailuissa ja joka ei ollut mitenkään tyypillinen. Häntä kuvailtiin esimerkiksi näin "her corset isn't the smallest".

Tilasin heinäkuun alussa, kun vielä kuvittelin että minulla oli rahaa, erään kirjan, joka ei ole vieläkään saapunut. Kirjoitin eilen firmaan josta sen tilasin ja sain nopeasti pahoittelevan vastauksen. He kysyivät haluanko että he lähettävät kirjan uudestaan vai rahani takaisin ja päädyin siihen että viisitoista euroa on oikeastaan aika paljon rahaa, sillä elää viikon säästeliäästi, ja vaikka tuo kirja olisikin ollut hauska (siinä on kuvia ja tekstiä lammas- ja alpakka- ja vuohifarmeista) niin se ei ole mitenkään elintärkeä ja voin tilata sen uudestaan myöhemmin jos tunnen sen tarpeelliseksi.
Tunsin kyllä itseni vähän huijariksi, enhän voi mitenkään todistaa etten ole saanut kirjaa. Toisaalta, olen tilannut heiltä aika monta kirjaa viime vuosina (yli kymmenen laskujeni mukaan) ja tämä on ensimmäinen kerta kun kirja ei ole tullut perille ja ehkä huijarit huijaavat vähän arvokkaampia kirjoja.
Book Depository on kyllä aika hyvä paikka, sieltä ostan yleensä kaikki paperikirjani. Siis ne joita ei löydy Bookmoochista tai saa halvemmalla eReaderista (halpa dollari on aika kätevä). Taloudelliseen tilanteeseeni sopii hyvin se että minulla on Bookmooch-pisteitä kahdeksan kirjan verran, lukemiseen ei tarvitse käyttää vähään aikaan rahaa (tosin minun pitää lähettää muutama kirja mutta lammaskirjarahojen pitäisi kattaa niiden postimaksut). Minulla on kyllä aika paljon lukemattomia kirjoja odottamassa vuoroaankin.
Sekin on hyvä ettei minulla muutenkaan ole mitään erityistä ostettavaa. Kotonani on kaikkea mitä tarvitsee kun sain laatikot ostettua ja lankoja on ties kuinka moneen neuleeseen ja ennen omenakautta (ja mahdollisesti puolukka-) säilöntäänkään ei mene rahaa, jos vain jaksan käydä ahkerasti metsässä.
Tänään ajattelin lähteä heti aamusta.

Käteni olivat eilen kummallisen kipeät ja minulla kesti vähän aikaa tajuta mistä se johtui (vähän huolestuinkin). Jos tottumattomana hankaa ensin mattoja ja sitten lattioita niin ei mikään ihme jos lihaksissa vähän tuntuu.

Ei kommentteja:

Blog Widget by LinkWithin