4.8.2008

Kotona ja muualla

Äitini lähti kotiin eilen ja minä olen palannut arkeen. Siis siihen että olen niin väsynyt että minun pitää nukkua päiväunet puoliltapäivin. Sain kuitenkin myös hoidettua asioita, lähetettyä yhden työpaikkahakemuksen, varattua äidilleni ja hänen ystävilleen liput Leonard Cohenin konserttiin ja käytyä mustikassa.

Sain hakemukseen vastauksen melkein heti. Se alkoi vähän pahaenteisesti, kiitos mielenkiinnostasi, se edeltää yleensä sitä että joku muu on saanut paikan. Nyt ei kuitenkaan käynyt niin vaan menen keskustelemaan työpaikasta torstaina. Vähän hirvittää, kirjoitin äärettömän positiivisen ja itsevarman hakemuksen (minulle), en valehdellut mutta en ollut niin ehdollinen kuin yleensä, en ollut "aika hyvä", työnantajani eivät ole "ihan tyytyväisiä" ja niin edelleen. Kyseessä on puolen vuoden pätkä, haluaisin tuon työn todella. Ja kerrankin pitkäaikaistyöttömyydestäni pitäisi olla hyötyä, vuoretteluvapaasijaisen pitää olla työtön työnhakija (mistä tuli mieleen että pitää soittaa huomenna työkkäriin ja uusia työnhakuni).

Metsässä oli jo vähän syksyistä. Mustikoita tuntui löytyvän ihan kohtuullisesti, mutta puolen litraan meni kuitenkin yli kaksi tuntia.
Voi olla että tuo vaatii jonkinlaista hulluutta.

Tunsin oloni aika ulkopuoliseksi Finncon/Animeconissa, taidan olla nykyään liian valtavirtaa (lupasin kuitenkin siskolleni cossata ensi vuonna jos hän tekee minulle puvun). Tapasin tuttuja, se oli tavoitteeni. Oli ihan mukavaa.

Kävimme katsomassa Prinssi Kaspianin. Täytyy tunnustaa että pidin itse prinssistä tai hänen ulkonäöstään, odotan melkein innolla seuraavaa elokuvaa. Matka maailman ääriin on suosikkini Narnia-kirjoista, siinä ei ole taisteluja, vain vähän outoja seikkailuja.
Prinssin näyttelijä näkyy olevan tulevassa elokuvassa Dorian Grayna. Olisin mennyt sen katsomaan muutenkin (kirja oli ehkä voimakkain lukukokemukseni ja muutenkin Oscar Wilde kuuluu suosikkeihini) mutta näyttelijävalinta saa sen houkuttelevammaksi.

Kävimme myös mustikka-mansikka-vattu-metsällä ja siskoni luona, molemmat mukavia.

Eräs nainen oli ihaillut bussissa hiuksiani ja kysyi pysäkillä teenkö niille jotain kun ne ovat niin kauniilla laineilla ja hänen hiuksensa ovat aivan suorat vaikka hiusten malli oli aika samanlainen. Hän taisi pettyä kun kuuli että salaisuus on vain taipuisissa hiuksissa ja märillä hiuksilla nukkumaanmenosta.
Se oli aika mukavaa, olin tuntenut itseni iljettävän rumaksi ja hauskaa että edes joku osa minusta saa positiivista palautetta.

Naantalissa oli aurinkoista ja sievää mutta minusta tuntuu ettei minun tarvitse mennä sinne uudestaan ihan vähään aikaan. Sama pätee laivaan jolla palasimme Turkuun, saaristo oli kaunista mutta näin tarpeeksi yhdellä kertaa. Illalla kävimme vielä kuuntelemassa venäläisiä jazz-tyyppejä terassilla, soittivat ihan hyvin vaikka minusta kaikki kappaleet kuulostivat ihan samoilta. Minulta kysyttiin paperit kun ostin siideriä. Baarimikko itse näytti noin 15-vuotiaalta.

Ostin tuulipuvun, ensimmäisen lapsuuteni jälkeen (en kyllä muista varmasti oliko minulla silloinkaan sellaista). Se oli aika hyvä löytö, 70 prosentin alennuksessa, musta, juuri oikeaa kokoa eikä näytä kauhean urheilulliselta (ehkä se oli se syy miksi se oli jäänyt urheilukaupan alen loppuun). Housut tosin ovat ehkä vähän liian tiukat reisistä julkisille paikoille mutta puku oli niin halpa ettei haittaa jos käytän vain takkia ja voihan olla että onnistun oikeasti laihtumaan. Ainakaan en nyt voi käyttää urheilullisten vaatteiden puutetta tekosyynä.

Kuvia luvassa huomenna. Retkistäni siis, ei tuulipuvusta, tosin voin minä siitäkin ottaa jos haluatte.

5 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Moikka, en tiedä tuleeko tämä nyt kahteen kertaan, äsken kirjoitin jo mut ei sitten ilmestynyt näkyville. Kuitenkin, oon lukenut blogiasi noin vuoden verran ja tykkään kovasti tavastasi kirjoittaa, nähdä ja kokea asioita. Itsekin oon opiskellut Hollannissa pariin otteeseen, ja Wilde kuuluu myös ehdottomiin suosikkeihini (onko Dorianista siis tulossa elokuva, mitämitä?). Lukuvinkkinä jos et ole vielä tutustunut, niin John Boynen 'boy in the striped pyjamas'. Lue äkkiä ennen kuin sitä aletaan hehkuttamaan liikaa joka paikassa = ) . Kivaa loppuviikkoa!

seeds kirjoitti...

Dorian Graysta tulossa elokuva? Pakko nähdä! Toivottavasti eivät vaan pilaa sitä...

Näkymätön tyttö kirjoitti...

On tulossa, ensi vuonna, tai ainakin imdb väittää niin. Elokuvassa näkyy olevan myös Colin Firth, siitä en ole niin innostunut vaikka on hän tietysti ihan hyvä näyttelijä.

Anna, en ole kuullut kirjasta, näyttää mielenkiintoiselta mutta luulen että se ei oikein sovi harmittomiin lukemisiini. Mutta ehkä pääsen joskus niistä eroon :)

Tuazophia kirjoitti...

Ei kerta kaikkiaan. Puoli litraa mustikoita ja tuollainen työmäärä. Hoh. ;)

Itse en pitänyt Kaspian-elokuvasta. Elokuva ehkä sinällään olisi ihan kohtuullinen, mutta sen juoni oli varmaan ihan jostain muusta kirjasta kuin Kaspianista... Tämä oli tietysti pettymys, koska itse kirjasta pidin kuitenkin kovasti ja Lassihan on Kaspianin kaima.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

En minäkään kyllä pitänyt erityisesti elokuvasta. Muutokset eivät kyllä kauheasti haitanneet minua kun en muistanut miten tarina meni kirjassa tarkalleen mutta silti se ei jotenkin saanut minua mukaansa. Elokuvan pelasti lähinnä prinssi Kaspianin ulkonäkö :)

Blog Widget by LinkWithin