22.9.2008

Ei mitään

Viikonloppuna ei oikein tapahtunut mitään vaikka oikeastaan tapahtuikin, jossain nukkumisen ja syömisen välissä (karkinsyönnin vähentämisen jälkeen olen onnistunut kehittämään halun vaniljajäätelöön jonka sekaan on murustettu suklaahippukeksejä, voisin syödä sitä vaikka miten paljon. Euroshopperin keksit ovat parhaita siihen tarkoitukseen).

Ompelukoneeni lähti huoltoon, toivottavasti palaa terveenä, ja sain viimein pyydettyä isääni kiinnittämään yhden naulakon vaatehuoneeni seinälle. Olisi tietysti kätevää jos itsellä olisi pora mutta ei minulla ole sillä kyllä kauheasti käyttöä.
Kokeilin soijarouhetta makaronilaatikkoon jauhelihan sijasta ja se toimi aika hyvin (tosin en osannut maustaa sitä kunnolla mutta se ei ole soijarouheen vika, olen ylipäätään huono maustamaan), yritän opetella käyttämään soijatuotteita. Jo hinnankin takia, alle kahdella eurolla sai pussillisen rouhetta josta riittää useammaksi kerraksi. Reseptivinkit ovat tervetulleita, tosin luulen että nirsouteni takia kokeiluni saattavat olla vähän rajoittuneita.
Eilen minun piti pestä pyykkiä mutta kone ei toiminut, jouduin pesemään ne kylpyammeessa. Hirvittää ajatella isoäitiäni joka pesi seitsenhenkisen perheen pyykit aina niin (tai ainakin pitkään). Tosin ehkä hänellä oli pyykkilauta tai vastaava, se olisi helpottanut.
Kuvasin videon jota pitäisi vähän editoida ja päättää voiko sen edes julkaista, siitä ei tullut kovin hyvää. Kokeilin ensimmäistä kertaa tietokoneeni kameraa ja oman kuvani näkyminen hämäsi minua niin paljon etten osannut keskittyä järkevään puhumiseen vaan yritin asetella hiuksiani hyvin mutta aina väärällä kädellä.

Tänään en osaa päättää olenko sairas vai en. Minulla oli eilen ja tänään vähän kuumetta ja jotenkin oloni on aika voimaton. Jos tauti on tulossa niin toivottavasti se iskee nyt, voin olla pois ompelukurssilta ja loppuviikon nälkäpäiväkeräyskään ei ole niin pakollinen mutta kirjamessuille haluan. Jo senkin takia että ilman sieltä saamaani palkkaa minulla on ensi kuuksi laskujen jälkeen noin kolmekymppiä. Ja muutenkin, siellä on aina hauskaa.

7 kommenttia:

seeds kirjoitti...

Itse maustan aina soijarouheen (makaroonilaatikkoon)suolan ja pippurin lisäksi paprikamausteella ja valkopippurilla, ja tietty sekaan sipulihaketta. Valmiit jauhelihamausteet tietty käsvisivät myös, samoin kuin aromisuola, jos sellaisia käyttää.

30e ensi kuuksi? Kääk. Toivottavasti tosiaan pääset menemään kirjamessuille, muuten vaikuttaisi aika tukalalta kuukaudelta.

Tuli myös mieleen, että monia saattaisi kiinnostaa esim. mitä ostat ja minkälaista ruokaa valmistat näinä säästäväisinä kuukausinasi päivittäin. Säästäväisyyshän on paitsi monelle tarpeen myös tavallaan muodikasta ja tietenkin egologista, ja sinä tunnut olevan melko säntillinen tarvittaessa.

Katarimaria kirjoitti...

Soijarouhe on kyllä mahtavaa, niin halpaa ja kun sitä on kaapissa niin aina saa tehtyä jotain ruokaa eikä tarvitse lähteä kauppaan :) Olen lopettanut jauhelihan käytön miltei kokonaan löydettyäni soijarouheen... Minusta helpoin tapa maustaa se hyväksi on murustella liotusvaiheessa sekaan joku liemikuutio ja sitten maun mukaan muita mausteita. Jos tykkäät tomaatista niin suosittelen sellaista peruskastiketta soijarouheesta, tomaattimurskasta ja sipulista, jota voi sitten syödä spagettikastikkeena tai laittaa lasagneen tai kun käyttää vähemmän vettä niin kelpaa myös tortillojen tai kesäkurpitsojen tai paprikoiden täytteeksi juuston kanssa.

Taitaa olla ensimmäinen kerta kun kommentoin sinulle mitään, vaikka olenkin seuraillut blogiasi jo muutamia kuukausia. Kirjoitat sympaattisesti :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Seeds, paprikaa ja pippuria minulla onkin kaapissa, täytyy kokeilla niitä seuraavalla kerralla (sipulia en kyllä :)).
Voisi kyllä tehdä jonkun ruokasäästäväisyysmerkinnän, siitä minulla on kyllä kokemusta viime ajoilta.

Katarimaria, ajattelinkin kokeilla sitä seuraavaksi tomaattikastikkeeseen, se on nykyään toinen perusruokani. Olisin kyllä iloinen jos saisin vieroitettua itseni jauhelihasta, ei sillä että olen käyttänyt sitä kauheasti mutta vähempi lihan syönti on aina parempi.

zache kirjoitti...

Hmm, tämä menee ehkä hieman "en jaksa kokata oikeesti" nörttiruokavalion piikkiin, mutta itse käyttelen keitoissa kasvisten lisäksi soijarouhetta, linssejä yms muita vastaavia antamaan liemelle tekstuuria.

Anonyymi kirjoitti...

Soijarouhe mitään halpaa ole! Jauheliha, jonka korvaajaksi tuota soijarouhetta aina tarjotaan, on usein halvempaa.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Zache, kaapista löytyykin linssejä, niitä voisi kyllä kokeilla soijarouheen kanssa jonkinlaiseen keittoon.

Anonyymi, laskujeni mukaan makaronilaatikkoon tarvittava määrä soijarouhetta maksoi alle 50 senttiä. Mistä löydät jauhelihaa halvemmalla?

seeds kirjoitti...

Soijarouhe tosiaankin turpoaa liotettaessa niin paljon, että varmasti tulee halvintakin sika-nautaa halvemmaksi.

Blog Widget by LinkWithin