30.9.2008

Kaikenlaista

Menin eilen, tai siis tänään, nukkumaan vasta kolmelta. Luin vähän liian myöhään ja sitten päässäni pyöri niin paljon ajatuksia ja ahdistuksia etten saanut unta. En tiedä mikä nyt oli sen oikea syy, muuta kuin ehkä tulevaisuus yleensä, mutta päässäni pyöri lukemani juttu naisesta joka oli ottanut ehkä yhden särkylääkkeen liikaa vuorokauden sisään ja kuoli yliannostukseen. Ja tietysti minä syön nyt särkylääkkeitä kuukautisten aikaan (oloni on ollut niiden kanssa kivuton ja kuukuppi toimii hyvin, mukavaa) ja aloin pelkäämään.
Ei pitäisi lukea tuollaisia juttuja.

Minulla on nyt kaksi päivää aikaa parantua ennen kirjamessuja, toivottavasti se onnistuu. Yritän olla mahdollisimman rauhallisesti jos se vaikka auttaisi mutta en tiedä pystynkö jättämään ompelukurssin väliin. Olen siitä maksanutkin ja tällä kertaa pääsisin ompelemaan. Täytyy katsoa millainen olo minulla on illalla.

Taloudellinen tilanteeni ei ole aivan yhtä masentava kuin aikaisemmin, minulle on luvassa vähän töitä ja palkkaa jo tehdyistä töistä ja budjetissani pysyminen tuntuu melkein mahdottomalta. Käytin viikonloppuna liikaa rahaa makeaan ja vaikka ruokabudjettini oli suurempi kuin parina edellisenä viikkona niin ylitin sen. Ja eilen sorruin aivan tarpeettomaan ostokseenkin. Tai se on toivottavasti käyttökelpoinen eikä se ollut kamalan kallis ja se on sentään eettisesti valmistettu, nimittäin tällainen toppi, vihreänä (kaupassa on muitakin hienoja vaatteita, yleensä eettiset vaatteet eivät vastaa makuani tai tarpeitani mutta tuolta voisin ostaa muitakin mutta onneksi minulla oli sen verran järkeä). Jos se saapuu nopeasti voisin laittaa sen messuille päälle.
Yritin syyttää rahankäytöstäni flunssaa tai väsymystä mutta oikeasti kyse on vain itsekurin puutteesta.

Olen kuunnellut viime aikoina enemmän musiikkia, kiitos kirjaston musiikkiosaston ja epämusikaalisuuspohdintojeni (minulle riittää se että pystyn nauttimaan musiikista vaikka en osaisikaan analysoida sitä tai sanoa onko se hyvää vai ei). Eilen kuuntelin levyä, jolla 90-luvun alun laulajat (esim. Sting, Meatloaf ja Jon Bon Jovi) esittävät Gershwinin lauluja, mukana on myös ilmeisesti hyvin kuuluisa huuliharpisti. Levyn päättää hänen versionsa Rhapsody in Bluesta, joka on aika hieno. Sitä ei löytynyt YouTubesta mutta mielenkiintoinen versio Summertimesta kyllä.

Olen ajatellut tänäänkin tehdä paistettuja nuudeleita, voin hyvin syödä hyvää ruokaa useampana päivänä peräkkäin. Jotenkin minusta tuntui kuitenkin siltä etten saisi, että se on niin epäterveellistä että se pitäisi säästää esimerkiksi viikonloppuihin kun syön joskus vähän paremmin. Mutta kun mietin sitä tajusin että sen teki mielessäni epäterveelliseksi lähinnä se että se oli niin hyvää. Soijarouhe, herneet, pavut ja porkkana ovat kuitenkin kaikki aika terveellisiä ja vaikka paistoinkin niitä öljyssä niin senhän pitäisi kai olla suositeltavakin, tai ainakaan sitä ei tarvitse karttaa. Nuudelit eivät ole kyllä niin kauhean terveellisiä mutta eivät ne varmaan ole kaikista epäterveellisimpiäkään. Ja vaihtoehtoni olisivat makaronilaatikko tai pastaa tomaattikastikkeella, niissä olisi kyllä runsaskuituista pastaa (nuudeleita ei varmaan saa runsaskuituisina vai saako?).

2 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

Saahan niitä runsaskuituisina. Ne ovat tietysti vaan kalliimpia, eivätkä maistu kovin hyviltä. Eli terveellisyys on taattu!

seeds kirjoitti...

Kyllä tuo on ihan verrattain terveellistä sapuskaa.

Kuulosta vähän itsensä rankaisemiselta, jos tuntuu siltä ettei mikään hyvänmakuinen voi olla terveellistä, ja siten soveliasta syötäväksi viikolla:)

Blog Widget by LinkWithin