16.10.2008

Ompelua ja politiikkaa ja vähän muuta

Näin unta jossa ilmoittauduin hetken mielijohteesta vaalipäivänä kunnallisvaaliehdokkaaksi, puolue ei ollut saanut tarpeeksi ehdokkaita ja ottivat kenet tahansa. En saanut yhtään ääntä, en pitänyt edes itse itseäni tarpeeksi pätevänä.
Unessa oli paljon outoja yksityiskohtia, jotka olivat saaneet vaikutteita ajankohtaisista asioista tai asioista joista olin lukenut tai kuullut mutta en muista kuin sen että siskoni loukkasi jalkansa ja jouduin jäämään hoitamaan häntä ulkomaille, kaupunkiin jonka nimi oli Am Main (tai oikeastaan Am Mainn, mutta viittasi kuitenkin Frankfurtiin). Tuon selitys on podcastissa jota kuuntelin toissapäivänä ja jossa selitettiin sanan bussi etymologiaa, miten se oli ollut alunperin ranskaksi jotakin omnibus, jossa alkuosa merkitsi vaunuja mutta loppuosa päätyi englannissa viittamaan siihen. Niinpä unessa kaupungin nimeksi tuli se osa joka ei tarkoita kaupunkia. Tai niin luulen.

Ajattelin käydä tänään äänestämässä. Minulla on ihan hyvä ehdokas, joka tuntuu kuitenkin aavistuksen liian toimeliaalta ja aggressiiviselta, tai ei aggressiiviselta mutta näkyvältä. Mutta minkä takia se olisi huono ominaisuus poliitikolle? Minulla on paha tapa äänestää ihmisiä joihin pystyn samaistumaan, mikä tarkoittaa vähintään sitä ettei heitä valita (yhtä poikkeusta lukuunottamatta ja hän on muutenkin poikkeus) tai jos valittaisiinkin niin he olisivat varmaan aika näkymättömiä. Parempi äänestää tarmokasta ihmistä.
Pidän äänestämisen tunnelmasta (kävin lapsena aina äitini kanssa äänestyspaikalla ja odotin täysi-ikäisyyttäni) ja äänestän mieluiten vaalipäivänä mutta ajattelin olla poissa täältä silloin joten täytyy äänestää ennakkoon ja ehkä on paras tehdä se nyt. Kun en taida parempaakaan ehdokasta löytää.

Tein eilen aamulla hyödylliset työni ja lähdin sitten kaupungille. Se oli aika mukava retki, tapasin yhden ystävän ja tein vähän ostoksiakin, mutta hyödyllisiä. Ostin lisää soijarouhetta kokeiltavaksi, tarkoituksenani on testata sopiiko se esim. sämpylöihin kun pakkauksessa sanotaan että sitä voi käyttää leivontaakin. Ostin myös vähän lisää harjoittelukangasta, pyjamahousuihin, ne voisi tehdä Joka tyypin kaavakirjan helpoimman ohjeen kaavalla. Kangasta on aika paljon, sitä voisi melkein käyttää ostoskassiharjoitteluunkin (tutkin eilen erilaisia ostoskassien ohjeita netistä mutta en löytänyt hauskempaa kuin eilen esittelemäni). Kävin myös pienessä ompelutarvikeliikkeessä, jonka myyjä ilmeisesti tunnisti minut viime viikolta. Nyt minulla on ratkoja ja kaavapaperia ja tarpeeksi kuminauhaa vaikka kolmiin housuihin. Uskaltauduin myös aasialaisia elintarvikkeita myyvään kauppaan, en tiedä miksi sellaiset ovat minusta niin pelottavia, pelkään ehkä sitä etten osaa käyttäytyä. Sain kuitenkin ostettua aika paljon nuudeleita pseudo-aasialaisiin ruokiini. Ja pääsin kokemaan miltä tuntuu olla pitkä verrattuna suunnilleen kaikkiin muihin, se on aika harvinainen tunne minulle.

Ompelulla säästää kyllä rahaa mutta alussa kaikenlaisiin tarvikkeisiin menee aika paljon rahaa. Minun ei tarvinnut ostaa onneksi ompelukonetta mutta lankaa ja muuta kuluu ja ei minulla ollut ennestään ratkojaa tai kangassaksia tai muuta sellaista. Nyt huomasin että jos aion ommella kotona niin silityslauta olisi aika kätevä, pystyn silittämään vain ruokapöytäni päällä joka on myös ainoa paikka jossa voin ommella ja sitä paitsi helmoja esimerkiksi on vähän hankalaa silittää pöydän päällä. Silityslaudat ovat yllättävän kalliita (niin ovat varmasti raudatkin, omani on sekin lahjoitus isältä ja äitipuolelta).
Mutta kun nuo on hankittu niin niitä voi käyttää pitemmän aikaa, toivottavasti.
(paitsi että nyt on vähän tyhmä olo kun satuin katsomaan ompelukoneeni varusteita ja siellä on mukana tyylikäs Husqvarna-ratkoja. No onpahan varakappale eikä se ollut kallis).

Ei kommentteja:

Blog Widget by LinkWithin