23.1.2009

Kirjoja ja manteleita

Jalkani tuntuvat vieläkin siltä kuin joku olisi käynyt pahoinpitelemässä niitä ja jumpasta on kuitenkin jo pari päivää. Taitaa olla merkki siitä että lisäjumppaaminen tekisi hyvää.

Tänään minun piti lähteä kaupunkiin jo ennen kahdeksaa, ottamaan vastaan yhtä kirjatoimitusta isäni toimistolle. Herään kyllä aikaisin mutta olen tottunut rauhallisiin aamuihin ja siihen että voin puuhailla kaikenlaista, oli yllättävän vaikeaa olla ajoissa odottamassa bussia. Joka oli tietysti ihan täynnä. Työtilanteessani on kyllä paljon hyviä puolia, normaalisti voin aloittaa työt vaikka yhdeksältä eikä työmatkaan mene lainkaan aikaa.

Minulla oli tänään toinenkin meno, työ- ja elinkeinotoimisto lähestyi minua kutsulla työnhakupäivään, sellaiseen johon on pakko osallistua tai työnhaku katkaistaan. Siellä sai ihan hyödyllistäkin tietoa, tosin stressasi vähän kun jouduin lähtemään toimistolta ennen kuin kirjat saapuivat. Se pelko oli kyllä turha, kun palasin tänne ei ollut mitään merkkiä siitä että niitä olisi yritetty toimittaa. Itella sanoo että ne ovat olleet jakelussa jo ennen seitsemää, en tiedä miten kauan minun pitää odottaa niitä. Olisi vähän asioita hoidettavana kaupungilla ja jossain välissä pitäisi syödäkin. Olisi pitänyt ottaa eväät mukaan niin kuin suunnittelin mutta ajattelin törsätä ja syödä jotain kaupungilla kun taloudellinen tilanteeni on vähän parempi. Ostin vähän suklaatakin evääksi mutta söin sen jo. Kaikin puolin huono päivä laihdutuksen kannalta mutta olkoon.
Manteleita minulla olisi kyllä, jos tulee kauhea nälkä postia odottaessa (kyseessä on paketti joka pitäisi tuoda perille asti, kirjat painavat nimittäin kolmisenkymmentä kiloa enkä ala raahaamaan niitä kärryillä kaupungin halki lumisilla kaduilla). Metsästin viime viikolla kaupungin halvimpia manteleita vaikka mistä, kilohinnoissa oli suuria eroja mutta halvimmat olivat suunnilleen 14 euroa kilo, tai ehkä vähän enemmän. Joidenkin kilohinta oli kymmenen euroa kalliimpi. Nyt satuin karkkikauppaan, jossa puolen kilon pussi maksoi 5,90. Se oli sopiva hinta.
Olen aivan ihastunut manteleihin, paahdan niitä kuivalla pannulla isomman erän kerralla ja sitten lisään niitä jogurtin ja puuron ja kaiken mahdollisen joukkoon. Ne ovat aika terveellisiäkin, jos niitä ei syö kauheasti.

Näin työnhakupäivässä erään tytön joka oli syksyllä ompelukurssilla. Hän ei ehkä tunnistanut minua tai halunnut tulla nähdyksi työttömänä enkä minäkään kehdannut tervehtiä.

Luminen kaupunki on kaunis mutta vaarallinen. Olin kaatua muun muassa suojatiellä Turun Sanomien pakettiauton edessä.

Lisäys: kirjat tulivat puolilta päivin. Ihailen hyväkuntoisia ihmisiä, minä en saa oikein nostettua yhtä kirjalaatikkoa kun postin mies kantoi molemmat sisään kevyen näköisesti. Nyt pitää vielä soittaa eräälle kirjailijalle, että voi tulla hakemaan kirjoja ja sitten voin lähteä etsimään lounasta.

4 kommenttia:

-TC- kirjoitti...

Hmmph. Aiempaan postaukseesi viitaten: tutkimusten mukaan päiväunien nukkuminen vähentää stressiä ja sydänkohtauksien mahdollisuutta peräti 40%...?

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Joo, olen lukenut vähän ristiriitaista tietoa päiväunista. Luulen kyllä että minun tapauksessani päiväunien välttäminen on hyödyllistä, ainakin toistaiseksi. Olen nukkunut viime aikoina paljon paremmin, tosin silläkin on vaikutusta etten herää yöllä puuhailemaan ties mitä. Viime yönä nousin tosin yhdeltä kun olin aivan varma että kello oli viisi.

Jussi Kallioniemi kirjoitti...

Hei

Mielenkiinnolla olen blogiasi lukenut ja nyt rohkenin itsekin kommentoida tänne.

Itseäni ainakin nukuttaa aina töidenjälkeen, kun johonkin asettuu paikoilleen pidemmäksi aikaa.

Ainut mikä itselläni rajoittaa tuota yövalvomista on tieto, että joutuu heräämään aikaisin.

Työttömänä itsekin saatoin ja saatan valvoa vaikka neljään ja sitten nukkuu melkein seuraavanpäivän kokonaan.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minun uniongelmani on oikeastaan se etten pysty nukkumaan pitkään. Jos valvon vaikka kahteen niin saatan saada torkuttua yhdeksään mutta uni jää silloin liian katkonaiseksi, samoin käy jos herään yöllä valvomaan. Jos nukun yön suunnilleen keskeytyksettä (= en nouse ylös kun herään) niin herään lopullisesti yleensä ennen kuutta. Nukahdan helposti mutta myös herään helposti :)

Blog Widget by LinkWithin