14.1.2009

Muun muassa unessa

OLen uskaltautunut tekemään kirjastoon muutamia hankintaehdotuksia ja pari teosta on hankittukin. Ehdotuslomakkeessa voi myös pyytää että materiaali laitetaan varaukseen. Ensimmäiset sillä tavalla saamani noutoilmoitukset ovat tulleet ja hämmästyin vähän kun ne pitää noutaa kaupungista eikä täältä lähiön kirjastosta. Mutta eipä siinä lomakkeessa voinut valita kuin sen mihin kuntaan kirjan tai muun haluaa. Olen muutenkin menossa kaupunkiin perjantaina, täytyy silloin muistaa hakea ne.

Ompelukurssilla oli vielä hauskempaa kuin kuvittelin. Hamettani (olen käyttänyt sitä siistimpää pukeutumista vaativissa paikoissa sen jälkeen kun lihoin ulos farkuistani, ehkä mahdun niihin taas kohta) kehuttiin ja ihmiset tuntuivat jotenkin sosiaalisemmilta kuin syksyllä, ehkä tauon jälkeen kaikki tuntuvat vanhoilta tutuilta vaikkei olisikaan aikaisemmin sanonut mitään toiselle. Ensimmäinen ompelutyöni on 20-luvun tyylinen mekko äidilleni, heidän työpaikallaan on juhlat sillä teemalla. Löysin netistä ohjeen tunnissa tehtävästä mekosta (minulla menee kyllä kauemmin) ja eilen leikkelin kangasta erilaisiksi suorakulmioiksi ja yhtenä kappaleena olevaksi puseroksi jossa on keskellä päänaukko. Jos onnistun niin mekosta voi tulla aika mielenkiintoisen näköinen, se on kaksipuoleista satiinikreppiä (kangaskaupan myyjän suosituksesta) ja mekko on suurimmaksi osaksi mattapintainen mutta siihen tulee kiiltäviä koristeita sinne tänne (siis esim. hihojen suihin).

En avannut eilen tietokonetta ompelukurssin jälkeen vaan söin puolikkaan banaanin ja join rooibosta ja kävin lämpimässä suihkussa ja luin tylsää kirjaa jonka olin lukenut aikaisemmin ja joka oli hyvin lyhyt (parasta unilukemista olisivat ehkä Kamut-sarjakuvat, niistä tulee turvallinen olokin) ja kuuntelin sitä rauhallista musiikkia nukahtaessani. Nukahdin aika helposti mutta se ei yleensä ole ongelmani (parhaimmillani nukahdan suunnilleen heti kun suljen silmäni). Heräsin pari kertaa yöllä ja lopullisesti viideltä, ei mikään loistava yö mutta ainakaan en noussut ylös yöllä.

2 kommenttia:

Panu kirjoitti...

Rooibosta? Sitä hirveää litkua? Olemmeko Marian kanssa löytäneet lopultakin sen maailman ainoan ihmisen, joka oikeasti tykkää rooibosista ja jolle voimme dumpata ne neljän teen valikoimasta aina löytyvät epätoivotut rooibospussit?

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minusta se on ihan hyvää, tosin voi olla että tottumiseen meni aikaa. En kyllä käytä teepusseja lainkaan, voi olla niissä se on pahempaa? Rooiboksen maku on kyllä vähän erikoinen.

Blog Widget by LinkWithin