21.4.2009

Uudet verhot

Sain äsken ripustettua uudet verhoni (tosin niistä tuli vähän epätasaisen pituiset ja se pitäisi ehkä tehdä uudestaan ja silityskin olisi voinut olla huolellisempaa mutta pienistä). Niitä ei voi parhaallakaan tahdolla kutsua tyylikkäiksi mutta ne ovat yhtenäisemmät kuin entiset  (kaksi kirjavaa raidallista, yksi hapsullinen valkoinen päiväpeitto ja kaksi vihreää) ja sopivat keittiön tyyliin, se on muutenkin kaukana tyylikkäästä. Laitimmaiset vihreät verhot ovat entisiä, oranssit ovat värjäämiäni ja keskellä on maailman rumin pussilakana (joka ei toimi kauhean hyvin verhona).

Löysin askarteluliikkeestä vahaliitumaisia kangasliituja, joiden pakkaus oli niin 70-lukulainen että niitä oli pakko ostaa (linkin takaa löytyvissä pakkausta on muutettu paljon modernimmaksi). Piirsin epämääräisiä kuvioita verhojen käänteeseen niillä, on yllättävän vaikeaa yrittää piirtää niin kuin lapsi kun ei ole. 
Olen todella tyytyväinen värjäystulokseen. Jonkun mielestä se saattaisi olla liian epätasainen mutta minusta se on juuri hauskaa. Ja väristä tuli mukavan kirkas. Ostin värin samasta paikasta, ostopäätöksen teki sen ettei sen kanssa tarvinnut pesukonetta (muuta kuin huuhteluun jos halusi) eikä kattilaa. Kankaat vain käärittiin tiivisti muoviin ja jätettiin yöksi huoneenlämpöön, aamulla huuhtelin ne kylmässä vedessä (pesutuvassa on onneksi isot metallialtaat joissa se oli helppoa) ja sitten ilman pesuainetta 40 asteessa. Sopivan yksinkertaista minulle. En tiedä miten väri kestää käytössä mutta minulla ei ole tapana pestä verhoja kauhean usein. 


Otin eilen pyöräni ulos varastosta ja tein kevään ensimmäisen pyöräretken, ostamaan juttuja joista olisi ollut hyötyä siivouksessakin. Kuten pölyhuiskun ja tyhjiöpussin jolla sai kaksi tyynyä pakattua tuollaiseksi hauskaksi levyksi.
Pyörä toimi aika hyvin, en taida viitsiä viedä sitä huoltoon ainakaan lähiaikoina.

6 kommenttia:

Veloena kirjoitti...

Tyhjiöpussit ovat ihan loistavia!

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Niin ovat. Harmittaa vähän kun en raaskinut ostaa kuin yhden mutta ne olivat sen verran kalliita Citymarketissa. Yksikin kyllä auttoi varavuodevaatteita mahtumaan sängynaluslaatikkoon hyvin, viime kesän jälkeen niissä on ollut kirjoja, lankaa, kankaita, papereita ja nyt vuodevaatteita. Luulen että tuo ratkaisu jää ainakin vähäksi aikaa, se on niin looginen paikka vuodevaatteille, varsinkin sellaisille joita ei käytetä kuin ehkä kerran vuodessa.

Susu kirjoitti...

Upea sävy verhoissasi!

Näkymätön tyttö kirjoitti...

En odottanut että saisin noin hienon sävyn, tosin se on sävyttämätöntä väriä suoraan pullosta ja minulla ei ollut hirveästi osuutta sen syntyyn. Näyttää hienolta kun valo tulee sen läpi, koko keittiö on aivan oranssi.

Tuazophia kirjoitti...

Hyvä väri verhoissa! Uskoisin, että värin pesunkestävyys ei ole niin tärkeää kuin valonkestävyys ja sitä nyt ei aina voi tietää mistään (paitsi kangaskaupassa olen joskus saanut viiden vuoden väritakuun verhokankaalle :D).

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Se on kyllä totta, tuossa kangas joutuu aika koetukselle valon suhteen. Mutta jos haalistuvat niin ne voi värjätä uudelleen tai käyttää vaikka hamekankaana.

Blog Widget by LinkWithin