25.5.2009

Ja taas maanantaiHelsingin retkeni meni hyvin, seura oli loistavaa ja sää ja kohteet. Kävimme ensin katsomassa kirsikankukkia ja hyvin ahnetta oravaa japanilaistyyppisessä puutarhassa ja sitten kävimme katsomassa yhtä kirpputoria, joka oli suljettu. Kaksi muuta eivät kuitenkaan olleet. Ensimmäinen ravintolakin jonne yritimme oli suljettu mutta senkin vaihtoehto oli hyvä (minulla ei ole kyllä mitään käsitystä siitä missä nuo kaikki olivat, kävelin vain mukana ja puhuin).
Erosimme Hakaniemessä ja kävin katsomassa Kauppahallia (ja siellä olevaa lankakauppaa, josta minun ei tehnyt mieli ostaa mitään) ja sitten menin metrolla takaisin Kamppiin (aloitin retkeni sieltä, croissantilla ja kaakaolla) ja sieltä Tennispalatsiin katsomaan näyttelyä Walt Disneyn suhteesta Euroopan taiteeseen. En kuitenkaan osannut keskittyä ja jätin toisen kerroksen kokonaan väliin. Soitin siskolleni että hän katsoisi netistä missä eräs askarteluliike sijaitsee, kun selvisin sieltä tajusin että voisin käydä Lushissakin ostamassa jotain kylpyjuttuja ja soitin uudelleen, mutta hän ei ollut enää netin luona ja muistin vain että heidän liikkeensä on jossain keskustassa. Päätin lähteä rautatieasemalle päin ja etsiä jonkun kahvilan, siinä kävi niin kuin minulle aina käy retkilläni, mikään paikka ei tunnu tarpeeksi hyvältä ja lopulta päädyn suunnilleen pikaruokapaikkaan (tällä kertaa syömään hyvää jäätelöä Stockmannin Deliin). Kahvilaa etsiessäni törmäsin kuitenkin sattumalta Lushiin ja ostin kylpyvaahtoa. Juuri muuta en ostanutkaan, rahaa kului kyllä ehkä vähän liikaa syötäviin mutta askartelukaupasta ja Akateemisesta lähdin ostamatta mitään, olin ylpeä itsestäni. Ja kirpputoriltakaan en ostanut juuri mitään.

Lauantaina olin aika väsynyt (retkeeni meni noin 15 tuntia jos laskin oikein) ja menin bussilla hakemaan pyörääni kaupungilta, vaikka olinkin ajatellut kävellä. Pyöräni oli pysynyt hyvässä tallessa kirjaston pihalla lukkojen takana.


Eilen lähdin metsäretkelle jo aamusta, siitä tuli hyvän mittainen kun onnistui vähän eksymään. Löysin kuitenkin sen verran nokkosia että sain nokkoslettuja (joista tuli vähän liian kypsiä pinnalta ja vähän liian raakoja sisältä mutta muuten hyviä). Sitten tein vaihtojuttuja, kirjekuoren kulmista leikattuja kirjanmerkkejä (joista saatan tehdä toiset versiot lähetettäviksi) ja tussipiirroksia toiseen järjestämääni vaihtoon (johon voi siihenkin osallistua). Ne ovat tarkoituksella vähän vänkyriä, tein ne suoraan tussilla & terällä. Voisin yrittää harrastaa sitä kesällä enemmänkin, en tiedä saisinko pakotettua itseni yhteen piirustukseen päivässä, se tekisi hyvää.

1 kommentti:

Tuazophia kirjoitti...

Hauska idea nuo kirjanmerkit. Mulla on kirjanmerkkien kanssa aina se ongelma, että ne ei pysy kirjan mukana. Näin kirjakaupassa nyt sellaisia kirjaan liimattavia nauhoja, jotka toimii kirjanmerkkinä niin kuin joissain kirjoissa valmiiksi olevat nauhat. Sellaisia voisi myös itsekin tehdä ja liimailla kirjoihin. Ihan vaan vinkiksi, jos huvittaa sellaisia väsäillä. :)

Blog Widget by LinkWithin