12.6.2009

Vaaleanpunainen kausi

Seuraava projektini saattaisi olla olla tekemättä yhtään mitään, olen ehkä puuhaillut vähän liikaa viime päivinä kun tunnit eivät tunnu riittävän vaikka olen lomalla. Askartelujen lisäksi keksin että on käytännöllisempää jos askarteluvälineet ovat kirjahyllyn laatikoissa ja paperit kaapissa ja yrittänyt miettiä mikä olisi paras keino niiden lajittelemiseen.


Toivoin että art journal (kuva kollaasivaiheesta edellisessä merkinnässä) vapauttaisi luovuuttani ja se saikin aikaan ensimmäisen kuvataideinspiraationi ties kuinka moneen vuoteen, tuloksen "Rock Hudsonin ihannenainen", joka tutkii sukupuolirooleja ja seksuaalivähemmistöjä ja -enemmistöjä ynnä muuta sellaista käyttäen kuvamateriaalia ajalta jolloin sukupuoliroolit olivat erityisen vahvat (=50-luku, tai oikeastaan kyllä 60-luvun alku). Eli aika syvällistä tavaraa (tai sitten innostuin siitä miten hauskalta näytti kollaaseissa pariskunta jonka päät oli vaihdettu). Rock Hudson -lainaus oli pakko ottaa mukaan kun törmäsin siihen lehdessä (se mainostaa seuraavan lehden juttua joten en tiedä millainen hänen ihannenaisensa olisi ollut, muuta kuin sellainen jonka kanssa ei tarvitse harrastaa seksiä?), vaikka se onkin aika osoitteleva tietysti. Kuvasta ei tullut aivan sellainen kuin halusin, oli hankalaa löytää kokokuvia vartaloista, päät olivat paljon helpompia (ne ovat suurelta osin amerikkalaisista mainoksista, joissa tarjotaan erilaisia rikastumiskeinoja). Vanha postimyyntiluettelo olisi varmaan aika kätevä mutta yritän vastustaa kiusausta etsiä sellainen netistä (onneksi niitä näyttää olevan vaikeaa löytää ja ottaisin mieluiten 50-lukulaisen kuin 30-luvun).


Sain Ricalta lahjakortin askarteluliikkeeseen (suurkiitokset vielä!) ja ostin muun muassa nämä pahvilaatikot, pienemmille paperiaarteilleni. Maalasin ne eilen samaan tyyliin kuin art journalinikin ja laitoin vähän kollaasiakin päälle. Pienimpään laatikkoon tulee irtileikattuja päitä ja sellaisia ja isoimpaan vanhat paperiaarteet (etikettejä ja kirjojen välistä löytyneitä lappuja ja sellaisia. Lopuille paperille ajattelin hankkia pahvikansioita ja sellaisia ehkä viiden sentin paksuisia laatikkokansioita, luulen että ne toimivat parhaiten.

7 kommenttia:

annakaisu kirjoitti...

Kiva, kun päivitit artjournalia! Sulla kyllä on ehdottomasti vaaleanpunainen kausi ;)

Mä olen alkanut säilyttämään A4-kokoisia papereita lehtikoteloissa kirjahyllyssä. Toimii aika hyvin ja siinä niitä saa selattuakin suht. helposti.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Kokeilin tarkoituksella erilaisia vaaleanpunaisia, että kaikki eivät vain tulleet alitajunnastani :)

Lehtikotelot voisivat olla kyllä ihan käteviä, suurin osa papereistani on tosin sellaista silppua että joku laatikko voi olla parempi tai ainakin siistimpi.

Anonyymi kirjoitti...

lääh

N kirjoitti...

Onko tämä käsitetaidetta vai miksikä sitä kutsutaan?

Näkymätön tyttö kirjoitti...

N, voisi hyvinkin olla, tai ainakin se on varmaan lähin genre :)

Hilja kirjoitti...

Mahtava! Mä rakastan Rock Hudsonia, vaaleanpunaista ja seksuaalisuusjuttujen ja sukupuoliroolien pohtimista!

Jos joskus haluat luopua siitä niin tiiät kuka sen saattais haluta...:)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Kiitos! Täytyy pitää mielessä :)

Blog Widget by LinkWithin