6.10.2009

Keskiviikko

Olin vähän kauhea postissa. Kävin lähettämässä kaksi vaihtopakettia ja myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut mummolleni. Kello oli viisi ja ne eivät ehtineet sen päivän lähetykseen, paitsi jos olisin vienyt ne ulos postilaatikkoon. Jostain syystä en halunnut, en ole ihan varma miksi, ja sanoin ettei niillä ole kiire. Edes onnittelukortilla kun virkailija sitä erikseen kysyi. Kun se on kuitenkin jo myöhässä.
Ehkä se että kortin saaja ei todennäköisesti tiedä keneltä se on tullut ja unohtaa sen heti, saa sen tuntumaan vähemmän kiireiseltä.

Säilöntäni saattaa olla valmis tältä vuodelta, tosin pakastimeen mahtuisi vielä ehkä pari rasiallista omenasosetta, jos jaksaisin tehdä. Aloitin kuitenkin niiden syömisen, vaikka se tuntuikin minusta vähän pahalta. Syötäväksi ne on kuitenkin tarkoitettu.
Säilöntäkirjanpitoni (joka on osa hauskuutta) mukaan minulla on:
9 puolen litran rasiallista mansikkaa ja 2 kolmen desin, survoksena (en saanut tehtyä hilloa tänä vuonna)
15 puolen litran rasiaa mustikkaa ja 1 kolmen desin ja 20 pienintä minigrip-pussillista ja kolmen desin rasiallinen ja kolme purkkia hilloa ja puoli litraa mustikkasurvosta
2 puolen litran rasiallista raparperia (jos tekee mieli vaikka piirakkaa talvella)
puoli litraa mustikka-mansikkasurvosta
29 pientä minigrip-pussillista sekamarjoja (mustikkaa, vattua, viinimarjoja, metsämansikoita) ja kaksi puolen litran rasiaa niistä tehtyä hilloa ja kolme purkillista sitä jääkaapissa
Yhteensä vähän reilut viisi litraa puolukkasurvosta jääkaapissa ja pakastimessa
8 puolen litran rasiallista omenasosetta (kesäkurpitsan kanssa), 7 purkkia hilloa
1 kolme desin rasia karpaloita

Ja lisäksi purkillinen luumukompottia isän ja äitipuolen joululahjaksi, he pitivät kuulemma edellisestä antamastani purkista.

Aikaa talvivarastojen keräämiseen meni noin kolme kuukautta (joiden aikana olen syönyt suunnilleen joka päivä marjoja), ne riittävät lopuiksi yhdeksäksi hyvin. Yhteensä marjoja on laskujeni mukaan noin 332 annosta (lasken koska tuollaiset luvut tekevät minut iloiseksi), yli kaksi kertaa sen verran kuin viime vuonna.

Puolen tunnin päästä pitäisi lähteä haastatteluun. Täytyy alkaa varmaan valmistautumaan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Musta tossa talvivarastojen luetteloinnissa on jotakin liikuttavan kivaa ja inhimillistä - kuin tuulahdus vanhempaa aikaa.


T:

István
:)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Täytyy pitää kirjaa kun muuten ei tiedä onko varastoinut paremmin kuin aikaisempina vuosina :)

Laura Ingalls Wilderin Pieni talo suuressa metsässä oli lapsena lempikirjojani, lähinnä talvivarastojen takia.

Anonyymi kirjoitti...

Hassua, mulle tuli kanssa Pieni talo preerialla -meininki mieleen. Just se vanhan ajan tuulahdus...

Omien hassujen juttujen tilastointi on aina hupaa. Eikä kai pienessä kilpailussa itsensä kanssa ole mitään muuta kuin ilottelua.

Mulla on tapana listata esim. kirjoja, joita luen lomamatkalla ja sitten alan tehdä poistoja... mutta jälkeenpäin näiden listojen lukeminen on hauskaa.

Ihminen on hassu otus. Toisaalta mun hamsteri tekee hyvin hassuja jemmaamisen eri muodoissa.


T:

István
:)

Blog Widget by LinkWithin