19.10.2009

Maanantai

Olen herännyt kolmena aamuna ikävällä tavalla, ensin kaksi kertaa naapureiden tappeluun, sitten siihen että nenästä tulee verta, mikä tapahtuu minulle aina kun minulla nuha mutta ei yleensä silloin kun nukun. Tappelevista naapureista on enemmän haittaa, olen tainnut kirjoittaa heistä aikaisemmin mutta he olivat koko kesän hiljaa ja luulin jo että he olivat eronneet tai muuttaneet pois, mutta toinen olikin vain ehkä ollut poissa. Ikävää heissä on se että he huutavat kovaa, niin kovaa että se kuuluu ylimpään kerrokseen vaikka he asuvat ensimmäisessä (niin ainakin kuvittelen, toisessa kerroksessa asuu yksi mummo, yksi sinkkunainen monen koiran kanssa ja romanialaisia rakennusmiehiä ja luulen ettei kukaan heistä ole syyllinen) ja aloittavat aikaisin tai jatkavat myöhään, en välttämättä haluaisi todistaa aviokriisiä kuudelta lauantaiaamuna. Sekin on ikävää ettei tiedä onko kyseessä sellainen tappelu, joka vaatisi poliisien soittamista, minusta he kuulostavat kyllä aika tasaväkisiltä.
Ajattelin valittaa heistä vuokranantajalle (meillä kaikilla on sama vuokranantaja), kunhan keksin miten ilmaisen asian kun en edes tiedä missä asunnossa he asuvat.
Muuten täällä on aika rauhallista, mitä nyt romanialaiset hurraavat ja laulavat katsoessaan urheilua (oletan).

En tehnyt viikonloppuna juuri mitään, lähinnä luin. Kirjavaihtokaveri lähetti paketillisen kirjoja ja sain luettua niistä kolme. Ompelin myös uuden alushameen, sellaisen jota ompeluopettaja saattaisi paheksua huolimattomuuden takia mutta joka saattaa toimia paremmin kuin entinen, joka sähköistyy kauheasti ja saa päällyshameen käyttäytymään huonosti.

Olen vähän hermostunut, luultavasti sen takia että tällä viikolla saan tietää etten pääse tuohonkaan työpaikkaan. Tai jos vaikka pääsenkin. Yritän valmistautua pettymykseen, kuvittelen että he ovat jo ilmoittaneet sille jonka valitsevat, vaikka he kyllä sanoivatkin että päätöksen tekemiseen voi mennä aikaa (siihen saattoi liittyä joku johtokunta tai jotain). Selviän kyllä siitä pettymyksestä etten pääsekään siivoamaan ja kahvia keittämään ja kukkia hoitamaan, vaikka paikka onkin hauska, suurempi ongelma on se että sitten minun pitäisi osata tehdä taas jotain työllisyyteni edistämiseksi ja se pelottaa. Mutta ehkä selviän tästäkin.
Tekisi mieli mennä takaisin nukkumaan mutta taidan yrittää olla pirteä ja lähteä aamukävelylle.

11 kommenttia:

Hilja kirjoitti...

Mä oon jotenkin järkyttynyt miten hiljasta täällä on. Tässä rapussa ei kuulu ikinä mitään muuta kun ehkä joskus joku koira ulisee hetken. Itse asiassa tää hiljaisuus on kammottavaa, ihan kun ei naapureita oliskaan ja asuis yksin koko talossa. (Varsinkin nyt kun ei enää niin paljoa vietä aikaa parvekkeella eikä sitä nudistiäijääkään tuu nähtyä enää niin usein ja kiljuvat lapsetkin on siirtyneet sisätiloihin...)

Kaikille kun oon sanonut että näissä taloissa asun niin jotenkin olettaa että täällä on kauhean rauhatonta, ehkä nää on sennäkösiä taloja. (Mäkin kyllä jotain sellasta oletin ennenkun tänne muutin.)

Mut joo, tosi ärsyttävää varmasti kuunnella joittenkin riitelyä koko ajan, ja niin aikasin viikonloppuaamuna vielä!

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Varsinkin kun täällä on aika huono äänieristys niin hiljaisuus on outoa. Voisi kyllä kuvitella asuvansa yksin. Sen takia pidän niistä romanialaisista, he pitävät iloisia ääniä :) Ja riitelijät rajoittavat sen onneksi viikonloppuihin, vaikkei se ole kyllä kivaa kun kerrankin haluaisi nukkua pitempään.

Rica kirjoitti...

Itsekin kuvittelin että taloni olisi rauhaton, mutta naapurini ovat niin hiljaisia etten kuule heistä pihadustakaan. Haiseva naapuri on hengissä, näin hänet kerran ja välillä hän todennäköisesti siivoaakin asuntoa, hajun poissaolostaan päätelleen. Keskimmäistä naapuria en ole kuullut-nähnyt ja seinänaapurikin on hiljaista sorttia. Joskus pelkään että itse olen se 'melukas' naapuri joka katsoo elokuvia liian kovaäänisesti (johtuu varmaan siitä että elokuvien ääniefektit ovat liian voimakkaita, mutta puheen voimakkuus on maltillisempi).

Putkiremontin takia muuttaneena olen vähän epävarma, 3-5 naapuritaloa ovat sen näköisiä kun niissä olisi menossa putki- tai julkisivuremontti. Toivottavasti en joudu uudelleen muuttopuuhiin lähiaikoina.

Weikka kirjoitti...

Minä ottaisin mieluummin yhteyttä poliisiin kuin vuokranantajaan, ihan asukkaiden takia. Kukaan ei elä mielellään elämää jossa tapellaan ja huudetaan. Kukaan ei kiusakseen herää aikaisin huutamaan tai valvo myöhään riidellen. Poliisi auttaa enemmän näitä ihmisiä, vuokranantajan silmissä tämä pariskunta joutuu huonoon valoon ja sitä tuskin halutaan. Poliisin käynti säikäyttää sen verran että oppivat pitämään pienempää suuta.

Anonyymi kirjoitti...

"Poliisin käynti säikäyttää sen verran että oppivat pitämään pienempää suuta."

JOo, poliisi joko säikäyttää tai sitten nämä ihmiset eivät voi itselleen mitään, ja jatkavat riitelyä ja öykkäröintiä (jos kuvioon liittyy myös esim. viina..). Mutta siinäkin tapauksessa oma asiasi edistyy, jos soitat poliisit aina paikalle, ja valitus myös isännöitsijälle. Jossain vaiheessahan ihmiset, jotka eivät kykene ottamaan muita huomioon, saavat häädön.

Muista myös kirjoittaa itsellesi ylös, minä päivänä ja mihin aikaan kutsuit poliisit. Tiedolla voi olla käyttöä myöhemmin.

Ja jos tuo möykkä kuuluu monen kerroksen läpi ylös, on todennäköistä että joku muu on jo valittanut siitä. Mitä useampi valittaja, sitä tehokkaampi vaikutus näillä valituksilla.

terv. Maria

annu-78 kirjoitti...

en ymmärrä tuollaista kylmyyttä kuin anonyymilla. naapurista ei välitetä, vaan ajetaan pois heti (edes poliisille ilmoittamatta! entä jos siellä tapahtuu pahoinpitelyä tms?). Onko parempi että poliisi puhuttaa vai vuokranantaja antaa heti varoituksen ja vuokralainen muuttuu ei-toivotuksi ongelmaksi? mielestäni poliisi ensin. ilman muuta! jotkut oikeasti voivat pelästyä poliisia, eivät oikeasti ehkä edes tajua että ääni kuuluu seinien läpi.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Rica, minäkin pelkään että olen itse meluisa, kun tykkään kuunnella musiikkia aika kovalla ja laulaa mukana. En kyllä tee sitä hiljaisena aikana.

Weikka, täytyy varmaan soittaa poliisille seuraavan kerran jos/kun he huutavat yöllä, se on vain aika pelottavaa, enkä tiedä pitäisikö ensin yrittää tehdä jotain itse, netissä jossakin neuvottiin ensin koputtamaan seiniin tai kattoon (ei onnistu kun eivät ole seinänaapureita) tai soittamaan ovikelloa (en varmasti uskalla), poliisi tuntuu aika rankalta keinolta.

Maria, humalassa nuo kuulostavat olevan ja heidän elämänsä ei kyllä varmaan ole kovin kadehdittavaa.

Annu, ymmärsitköhän Marian kommentin aivan oikein? Minä taidan olla kyllä aika kylmä ihminen, minulla ei ole kauheasti sympatiaa noita ihmisiä kohtaan (ja he tuntuvat olevan molemmat yhtä pahoja).

-TC- kirjoitti...

Minä kävisin kuuntelemassa kyllä ensin ovella. Ja sitten ilmottaisin vuokranantajalle.
Toki voi ilmoittaa poliisille, mutta muistaako täällä taas kukaan, että vuokranantaja jos antaa varoituksen, toisen ja kolmannen, niin kämppä lähtee alta, ja sitten vuokrataan uusi..
Poliisi kun tulee paikalle, ja on vaikka tilanne jossa mies on lyönyt vaimoaan, niin siinä menetellään niin, että vaikka nainen ei halua nostaa syytettä, niin yleisesti syyttäjä voi asiaa SILTI ajaa. Jos mies saa tuomion, se pysyy rekisterissä lopun elämän. Ja sama tietysti siinä tapauksessa että nainen lyö miestä.

Eli mitä vähemmän haluaa puuttua asiaan, nehän voivat soittajan haastaa oikeuteen todistajaksi väkivallalle, enkä usko että näkymätön moista kaipaa, niin eiköhän kannata hiljaa käydä kuuntelemassa että minkä oven takaa riitely kuuluu, ja sitten laitella ilmoitusta vuokranantajalle, ellei ensin halua kirjoittaa joku arkipäivä nimentöntä lappua.

Anonyymi kirjoitti...

Annu, en tajua mitä tarkoitat "kylmyydellä". Itsehän ehdotin poliiseja ja sanoin myös, että on mahdollista, että nämä ihmiset joko säikähtävät ja tajuavat häiritsevänsä muita tai sitten ovat niin syvällä ongelmissaan, mahd. alkoholismissaan jne. etteivät pysty hillitsemään käyttäytymistään. Tämä nyt vaan on realismia, näinhän asia nyt vaan on.

Kärsin itse vuosia aggressiivisesta, häiriintyneesti käyttäytyvästä naapurista, joka terrorisoi tahallaan minun elämääni. Kyseessä ei ollut siis pelkästään se, että tämä pariskunta olisi riidellyt keskenään, vaan mies solvasi aggressiivisesti karjuen myös minua, kommentoi tekemisiäni, kyttäsi elämääni jne. Ikävä kyllä kuulin kaiken sanasta sanaan, koska se esitettiin tällä tavalla aggressiivisesti karjumalla (eikä täällä ole edes mitenkään erityisen huono äänieristys).

Opin tämän vuosia kestäneen helvetin aikana, että tällaisiin asioihin pitää puuttua välittömästi. Yritin itse pitkään, ja todellakin aivan liian pitkään sietää tilannetta ja toivoa että se menee ohi, kun en kiinnitä siihen huomiota. Mutta kun se ei mene niin.

Ja siinä vaiheessa kun taloyhtiö alkoi hommata häätöä tälle ihmiselle, joka ikävä kyllä omisti asuntonsa, olisi ollut paljon hyötyä siitä, että poliisit olisi kutsuttu joskus paikalle, ja että olisi saatu se poliisipöytäkirjaote (pitäisi siis tietää, koska poliisit on kutsuttu, että voi sellaisen pyytää).

Tuo aggressiivinen naapuri oli ammatiltaan, yllätys yllätys, poliisi.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Pitäisi kyllä varmaan käydä kuuntelemassa mistä huuto kuuluu, pukeutuminen tuntuu vain niin vaivalloiselta :) Ja pelkään vähän että he kuulevat kun liikun käytävässä ja ärsyyntyvät. Mutta valituksen tekeminen on kyllä hankalaa jos ei tiedä kenestä valittaa. Taidan tarkkailla tilannetta, he ovat olleet hiljaa sunnuntaista lähtien ja kyse ei ole aivan hirvittävästä haitasta silloinkaan kun he huutavat. Mutta jos se käy hirveäksi niin kokeilen soittaa poliiseille. Ja ehkä jos saan aikaiseksi voisin käydä isännöintitoimistossa kysymässä miten pitäisi toimia, heillä on toimisto täällä lähiössä.

Anonyymi kirjoitti...

Laita pehmeät tossut jalkaan, ja ota vaikka joku roskapussi mukaan, niin voit aina esittää olevasi vain viemässä roskia.. Todennäköistä kuitenkin on, etteivät nämä ihmiset edes kuule mitään ääniä käytävästä, kun heillä on show meneillään..

Maria

Blog Widget by LinkWithin