23.10.2009

Nappeja, huivi ja varastettu pesutupa, taasInnostuin sen verran joulusta että askartelin koristeita. Pääsin käyttämään aiemmin haalimiani tarvikkeita, metallilankaa (joka olisi voinut olla paksumpaakin ja jonka leikkaaminen olisi kätevämpää oikeilla välineillä, minä käytin vain huonoimpia saksiani), vanhoja nappeja ja erilaisia helmiä, sellainen on parasta askartelua johon ei tarvitse ostaa mitään.
Onneksi pidän vähän primitiivisestä tyylistä kun en saa oikein muutakaan aikaan. Ja olen kohtuullisen tyytyväinen lopputulokseen. Haluaisin niille jonkinlaisen ripustussysteemin, joku oksa olisi ehkä paras mutta hankala hankkia.
Jos joku on kiinnostunut siitä miten tuollaisia tehdään niin minulla on kuvasarja työvaiheista, niistä pystyy kyllä ehkä aika helposti myös päättelemään sen.Sain viimeinkin valmiiksi sen virkatun huivin. Ja se on ihan kiva mutta ei oikein sellainen että voisin käyttää sitä niin kuin olin ajatellut, kaulahuivin tapaan. Tuo on siihen jotenkin väärän muotoinen. Mutta ainakin värit ovat pirteät.
(En saanut millään aikaan parempaa kuvaa, isojen huivien kuvaaminen on hankalaa. Toisessa kuvassa mukana tyylikäs alushameeni, joka oli kuivumassa eilisen huuhteluainekylvyn jälkeen, jos se nyt vaikka toimisi.)

Ompelukurssilla ei tullut mitään valmiiksi, vaikka kuvittelin niin. Käytin pari tuntia yhden kaula-aukon tekemiseen, ensi kerraksi jäi hihojen ja helman huolittelu. Ehkä se valmistuu silloin.
Parempi kai kuitenkin että vaatteesta tulee hyvä, ei sillä ole niin väliä miten nopeasti se valmistuu, varsinkin kun koko ajan opin uutta. Tunnen oloni vähän osaamattomaksi kun hyväksytän kaikki työvaiheet opettajalla, mutta toisaalta en ole ommellut vaatteen osaa väärinpäin, yrittänyt ommella ohuen ohutta kangasta karhunlangalla tai melkein tuhonnut saumuria nuppineulalla, niin kuin jotkut muut kurssilaiset. En kyllä tiedä olisinko tehnyt niin muutenkaan.

Varasin eilen täksi aamuksi pyykkivuoron, avain oli silloin paikalla (se näytti olevan toinen niistä alkuperäisistä kadonneista). Arvatkaa oliko se siellä tänään? Varasin uuden vuoron huomiselle ja soitin huoltoyhtiöön (kerrankin sain aikaiseksi, yleensä vain aion). He sanoivat että voivat laittaa sinne lapun, mikä ei tietysti ole kauhean tehokasta mutta eivät he kyllä oikein voi tehdä muutakaan. Minun puolestani pesutupaa voisi pitää aina auki, mutta ilmeisesti jotkut pelkäävät että heidän pyykkinsä varastetaan. Ja varastavat avaimet.


Mysteerikukka aukaisi ensimmäisen kukkansa.

4 kommenttia:

San Florencia kirjoitti...

mysteerikukka..? suloinen chilin kukkahan tuo. =)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tai sitten joku muu paprika :)

San Florencia kirjoitti...

juu hyvin mahdollista, jahka hedelmä tuosta kehittyy niin kurkippas täältä http://chilifoorumi.fi/index.php sielä on miedoista oikein herkku ärtsyihin kera kuvien, joskos lajike selviä. =)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Vähän epäilen että se ei jaksaisi tehdä hedelmiä näin pimeällä mutta sen kasvun seuraaminen on ollut kyllä kauhean hauskaa :)

Blog Widget by LinkWithin