29.10.2009

PerjantaiPidän noista valoista.

Tunnen huijanneeni huonoa pyykkäystuuria. Olin varannut vuoron perjantaiaamuksi mutta torstaina tulikin sellainen olo että halusin pyykätä jo aiemmin ja pesutupa oli vapaana ja pesin koneelliseni ilman mitään vaikeuksia. Kummallista.

Radiossa psykiatri (tai psykologi) oli huolissaan nuorista, joilla ei ole murrosikää kuohuvana, koska heistä kasvaa aikuisia jotka ovat sisäisesti tyhjiä eivätkä ikinä itsenäisty. Olen aikaisemmin törmännyt samanlaiseen huoleen ja huolestunut ja kirjoittanut siitä, minulla nimittäin ei ollut kovin kaoottista murrosikää. Kapinoin kyllä vähän ja siskoni oli suunnattoman ärsyttävä mutta en ollut äärettömän tunteellinen tai esimerkiksi ikinä riidellyt vanhempieni kanssa. Nyt taitaa olla liian myöhäistä hankkia hyvä murrosikä?

Tarvitsin Bookmooch-pisteitä, eräs amerikkalainen halusi että olisin pyytänyt häneltä neljä kirjaa kun minulla oli pisteitä vain kahteen, kun postimaksu oli hänelle sama (ja aika korkea). Onneksi innostuin joskus keväällä eräästä kirjailijasta, jonka kirjoja ei saanut Bookmoochin kautta lainkaan vaan minun piti ostaa ne oikeasti ja onneksi ne olivat kaikki aika huonoja ja ohuehkoja pokkareita. Olin säästellyt niitä hyllyllä, jossa säilytän kirjoja jotka voisi laittaa Bookmoochiin (en halua että minulta pyydetään liikaa kirjoja) ja nyt ne pääsivät käyttöön ja pyydetyiksi heti niin että minulla oli varaa vielä kahteen kirjaan ja pisteitä jäi vielä yhteen (jos lähettää kirjan ulkomaille saa kolme pistettä, kirjan pyytäminen ulkomailta maksaa taas kaksi pistettä joten kaksi kirjaa lähettämällä voi hankkia kolme).

12 kommenttia:

inari kirjoitti...

Ovatko nuo kuvissa näkyvät valot siis ne tekemäsi origamivalot? Tosi hienot!! Aion lainata ideaasi ja askarrella sellaiset itsellenikin. ;)

Hauskaa viikonloppua toivottaa
inari

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Ovat, olen kyllä niihin hyvin tyytyväinen ja niiden tekeminen oli hauskaa, kymmenen pallon taittelemiseen meni ehkä tunti. Eli suosittelen :) Tosin kirjapaperi tuppasi heikentymään taittelusta vähän liikaa. Ohje oli http://foldingtrees.com/2008/07/balloon-lights-tutorial/ .

Anonyymi kirjoitti...

Koskaan ei ole liian myöhäistä paikata keskenjääneitä kehitysvaiheita.

Maria

Tuazophia kirjoitti...

Mitä sitten tapahtuu, jos ei ole ollut kunnon murrosikää, eikä ole itsenäistynyt? Miten se ilmenee? Mistä ei itsenäisty? Minulla ei ollut minkäänlaista murrosikää, mutta koen kyllä olevani hyvin itsenäinen ihminen... Alkoi vaan epäilyttää, että jos en huomaa omaa epäitsenäisyyttäni!

Anonyymi kirjoitti...

Ei murrosiän tarvitse välttämättä olla jumalatonta meuhkaamista ja jatkuvaa riitelyä vanhempien kanssa, mutta jollain tavalla se itsenäistymisprosessi on käytävä läpi, jotta kasvaisi itsenäiseksi aikuiseksi.

Epäitsenäinen ihminen on liikaa vanhemmissaan, heidän arvomaailmassaan jne. kiinni, eikä pysty elämään elämäänsä omaehtoisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän toi paperi muuten voi syttyä palamaan noissa lampuissa?
Maria

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Maria, se varmaan vaatii terapiaa tai jotain sitten.

Tuazophia, sinäkin olet niin epäitsenäinen että olet muuttanut toiseen maahan :)

Anonyymi, oli minulla kyllä teininä jonkinlaista irtiottoa vanhemmistani, tai lähinnä äidistäni kun hän oli arjessa enemmän läsnä. Esim. kasvatin hiukseni pitkiksi hänen toiveistaan huolimatta ja lävistytin korvani ja käytin vähän outoja vaatteita, esim. hameita kun hän itse ei niitä käyttänyt kuin ehkä juhlissa. Aika hurjaa kapinointia :)

Maria uudestaan, saattaa kai syttyä mutta sen pitäisi olla äärettömän epätodennäköistä :) Ne toimivat pattereilla ja minulle väitettiin ettei siitä pitäisi tulla tarpeeksi jotakin sytytykseen ja valot ovat ledejä jotka eivät juuri kuumene. Eikä minulla ole tarkoitusta käyttää niitä valvomatta tai pitkiä aikoja.

Anonyymi kirjoitti...

Moi, joo terapiaa. Mutta kyllä sulla tosiaan oli irtiottoa ainakin äidistäsi - muista myös ne vihreät hiukset. (Olin siis myös tuo klo 11.07 anonyymiksi jäänyt kirjoittaja).

Hesarissa oli joku kasettinauhoista tehty lampunvarjostin, joka piti käsitellä jollain palonestoaineella, ettei syttyisi palamaan.

Ja vielä tuosta itsenäisyydestä: se, että muuttaa esim. ulkomaille, tai katkaisee yhteydet vanhempiinsa tai tekee jotain omapäisiä ratkaisuja elämässään ei välttämättä merkitse itsenäisyyttä. Oikeasti itsenäinen ja aikuinen pystyy rauhassa tekemään ratkaisunsa ja elämään elämäänsä olematta myöskään jatkuvassa kapinassa vanhempiaan vastaan.

t. Maria

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Ajattelinkin että se olit sinä :)

Vihreät hiukset eivät ole oikeastaan ikinä olleet äidilleni ongelma, vähemmän hän tuntui pitävän pitkistä hiuksistani (koska hänellä oli ollut joskus pitkät hiukset ja hän oli inhonnut niitä), vuosien varrella hän useampaan otteeseen sanoi että eikö minun tee mieli leikata ne. Minä olin aina sitä mieltä että leikkaan ne sitten kun tuntuu siltä (niin kuin sitten teinkin) ja sanoinkin niin, syynä ei ollut mikään halu vastustaa äitiäni vaan se että pidin hiuksistani sellaisina, minusta se oli aika kypsä tapa suhtautua asiaan :)

Minulla alkoi fyysinen murrosikä tosi aikaisin, kuukautiset joskus 10-vuotiaana ja muistan että se oli shokki mutta ruumiilleni ei tapahtunut myöhemmin kauheita muutoksia ja se tasoitti henkistäkin menoa?

vilijonkka kirjoitti...

Olisi kiva nähdä jonkinlainen lista seuraamistasi blogeista. Vai seuraatko muiden ihmisten blogeja, siis muitakin kuin asiablogeja? (Tällaisia omaelämä-blogeja tarkoitan :))

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Suurin osa seuraamistani on julkisina suosikkeinani Blogilistalla ("asiablogeja" niiden joukossa on aika vähän) http://www.blogilista.fi/kayttaja/5928 joitain niitä en ole kyllä seurannut kauheasti viime aikoina, esim. aika monia neuleblogeja. Blogger-profiilissanikin (http://www.blogger.com/profile/18443850065533682027) on niitä, en tiedä ovatko ne kaikki samoja. Lähinnä seuraan blogeja Blogilistan kautta, jos joku blogi ei ole siellä niin en sitä seuraa (mikä estää ulkomaisten blogien seuraamisen osittain).

Panu kirjoitti...

Radiossa psykiatri (tai psykologi) oli huolissaan nuorista, joilla ei ole murrosikää kuohuvana, koska heistä kasvaa aikuisia jotka ovat sisäisesti tyhjiä eivätkä ikinä itsenäisty. Olen aikaisemmin törmännyt samanlaiseen huoleen ja huolestunut ja kirjoittanut siitä, minulla nimittäin ei ollut kovin kaoottista murrosikää.

Jättekiva. Kun olet murrosikäinen niin kaikki pelkäävät että alat juoda viinaa, vetää huumeita ja tehdä rikoksia. Sitten kun et tee mitään niistä, niin aikuisena saat kuulla olevasi peruuttamattomasti pilalla.

Tämmöinen ***tuilu **tuttaa niin, että tekisi mieli alkaa nyt keski-ikäisenä murrosikäiseksi silkkaa ***tumaisuuttaan. ***tu!

Blog Widget by LinkWithin