16.12.2009

Torstai

Taisin mainitakin että tällä hetkellä suosikkijoululauluni on Rekipolska, jonka kuuleminen tuntuu hyvin hankalalta, ainakin kauniisti laulettuna versiona (= Anki ja Cumulus, ainakin). Siitä ei löydy YouTubesta videota eikä Ylen Elävästä arkistosta (ei sillä että kaikki pitäisi löytyäkään netistä). iTunesin kaupasta löytyy vain vähän epämiellyttävän kuuloinen versio. Täytyy varmaan tyytyä taas äidin ikivanhaan joulukasettiin.
Sen sanat ovat minusta kauniit, kuten esimerkiksi:
Räiskis! metsän puissa paukkaa pakkanen.
Ryskis! horjuu honka painissa jo sen.
Kuusen kuvajainen maassa väräjää;
Tuuheana turkki iät vihertää
Salon sulho nuori, suora, sorja.
Tuhannetpa loistaa tähdet kutreissaan;
Ruunua ei moista kuninkaallakaan;

Alkuperäinen sanoitus on Topeliuksen, suomennos Otto Mannisen ja ehkä sen huomaa että asialla on ollut runoilijoita eikä kansakoulunopettajia (ei millään pahalla heitä kohtaan).

Talvi hankaloittaa ulkoiluani. Ei se kylmyys tai lumi, ainakaan vielä, olen nauttinut näistä pakkasista, vaan se että ladut ja hiihtäjät valtaavat parhaat reittini. Eilen pääsin kuitenkin nauttimaan valosta.

En tiedä onko se tehty tarkoituksella mutta minusta näytti siltä että joku naapurini on tehnyt lumeen kasvokuvan jalanjäljillään.


Tein vielä yhden joulukoristeen kun löysin hyvän ohjeen.Peilipallo on hauska aurinkoisena päivänä.

5 kommenttia:

Hilja kirjoitti...

Siskolla on tollanen ihan samanlainen peilipallo (paitsi siitä puuttuu monta peilinpalaa kun se on tippunu niin monta kertaa) ja se on kissojen lempparilelu. Ne vois juosta tuntikausia noiden valopilkkujen perässä.

(Kiitos muuten tosi kauniista kortista!)

Ann Martin kirjoitti...

Very pretty! Thank you for linking to my German bell tutorial - yours is lovely.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Hilja, ajattelinkin että tuo olisi hauskan kissan lelu :) Ja eipä kestä.

Ann, thank you for your comment and the tutorial, it was fun to make.

Anonyymi kirjoitti...

Hauska lipsahdus: suosikkijouluni on Rekipolska..
Onko sinulla muuten suosikkijoulua - erityistä esim. lapsuutesi joulua, joka on mielestäsi paras kokemasi joulu?

Maria

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Niinpä on, sormeni eivät aina seuraa ajatuksia :) Ei ole erityistä suosikkia, jouluni ovat oikeastaan aina hyvin samanlaisia, ainakin hauskuudeltaan. Ja muistini on niin huono etten millään muista yksittäisiä jouluja lapsuudesta. Ja masentavaa kyllä, yksittäisistä muistoista selkeimpiä ovat jouluun liittyneet pienet negatiiviset jutut, kuten vaikka se vuosi kun siskoni sai kaksi isoa pakettia ja minä vain pieniä (lapsena ei tajua että kamera on kalliimpi kuin potkukelkka...). Muuten joulut ovat olleet samanlaisten perinteitten mukavaa jatkumoa, jossa ei ole varsinaisia huippukohtia. Yksityiskohdat saattavat erota mutta yleensä on aika samanlaista :)

Blog Widget by LinkWithin