21.1.2010

Torstai

Suunnitelmani lämpimästä pukeutumista ei ihan toteutunut. Minulla on aika harvoin tarvetta lämpimille vaatteille ja vaatekaapistani löytyy paljon enemmän viskoosia kuin villaa. Ei siellä ollut paria työkelpoista villapaitaa, jotka olisi voinut pukea päällekkäin. Yritin kuitenkin kerrospukeutua; alimmaiseksi pitkähihainen trikoopaita (viskoosia kuten muutkin, joten ei kovin lämmin), sitten outo mekkotunika (totta kai viskoosia) ja päällimmäiseksi työmatkan ajaksi yksi harvoista oikeista villatakeistani (suurin osa neuleistakin on viskoosia...). Tunikan kanssa tuulitakki olisi näyttänyt hassulta, joten näytin siltä kuin olisin esittänyt parin vuoden takaista teiniä pitkässä paidassa ja liian ohuessa takissa. Mikä sekin näytti hassulta.


Rikoin takinostoperiaatteitanikin ja ostin uuden. Ja vielä luotolla ja kaksi kertaa niin kalliin kuin olin ajatellut. Ja villakangastakin vaikka vanhakin on (se päätyy kyllä johonkin uusiokäyttöön jos en korjauta sitä). Enkä edes jaksanut (ohuessa takissa oli liian kylmää ja minulla outo olo ehkä rokotuksen takia) käydä kirpputoreilla tai kaikissa kaupoissa vaan menin yhteen kauppaan ja sovitin kolmea takkia. Takki A sai minut näyttämään ruudulliselta tynnyriltä mutta takit B ja C olivat molemmat hyviä. B oli käytännöllisempi, jokasääntakki, vähän liian kallis minulle mutta ei kamalan. Se huonoin puoli oli kauhea kahina ja se sai minut lopulta luopumaan siitä. Takki C oli minusta tosi söpö, pidän aina koristetikkauksista ja lämmin (joku osa siitä oli Thinsulatea) siinä ei ollut huonoja puolia kuin se ettei siinä ole povitaskua (jossa voisi kätevästi pitää iPhonea) ja se ettei minun pitänyt ostaa villakangastakkia. Olen ehkä huono ihminen.
Mutta oli aika mukavaa lähteä kaupasta kun olin vaihtanut uuden takin päälle ja minulla oli suorastaan kuuma kolmen paitani kanssa.


Toinen todiste siitä.

Kun pääsin kotiin aloin pelkäämään että olin lähtenyt liian aikaisin töistä, kello oli niin vähän. Vaikka kyllä muistan katsoneeni kelloa kun lähdin ja työkaverinikin katsoivat, joten ehkä se oli oikea aika. Tai sitten hekin ovat syyllisiä. Tiistaina tuntui siltä että rokotuksesta ei seurannut mitään oireita mutta koko keskiviikon minulla oli kyllä aika outo olo (ja kuumetta), se sai minut epäilemään ajankatsomistaitojanikin.
En tiedä miksi yllätyin siitä että minulle tuli huono olo, olin kuitenkin lukenut ihmisten kokemuksista mutta silti kuvittelin ettei minulle tule mitään.

Huomasin että saatan edelleen vierastaa jos nyt en varsinaisesti pelätä vieraita miehiä. Suurin osa läheisistä työkavereistani on miespuolisia ja heidän kanssaan ei ole mitään ongelmia mutta lounaalla samaan pöytään istui mies jota en tunne vaikka olen nähnyt hänet kyllä tuolla ja hän puhui minulle ja vastauksistani saattoi saada sellaisen kuvan että olen joko tosi tyly tai tosi kummallinen, tai en ollut mielestäni epäkohtelias mutta en osaa vain suhtautua vieraisiin miehiin samalla tavalla kuin vieraisiin naisiin. Naisten kanssa osaan olla paljon rennompi ja aidompi. Ehkä se ei ole niin harvinaista.

Tänään olen taas kuumeeton (alilämpöinen suorastaan, se on minulle tavallisempaa) onneksi ja jos nyt en varsinaisesti pirteä (heräsin viideltä) niin terävämpi kuin eilen (suurin osa tästä tekstistä on kirjoitettu kuumeessa eilen ja sen saattaa huomata).

4 kommenttia:

Rica kirjoitti...

Hyvännäköinen takki. Takkiostoksissa on turhaa katsoa hintalappua jos vähänkin on mahdollista. Laadukas ja monikäyttöinen ostos kestää aika monta vuotta ja kaupanpäälliseksi saat hyvän mielen mukavantuntuisen vaatteen käytöstä. Eli turha tuntea itseään huonoksi.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Sitä minäkin ajattelin, tuon pitäisi olla aika laadukas, toivottavasti ainakin. Kummallista kyllä takin valmistaja on virolainen, en tiedä onko se valmistettukin siellä, sitä ei lue missään ja firman nettisivuista ei saa selvää mutta ilmeisesti jossain vaiheessa heillä on ollut tehtaita Virossa ja Tsekissä, sanoo Google Translate.

daria kirjoitti...

Aivan ihanan näköinen takki! Saako kysyä mistä se on ja minkä merkkinen?

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Se oli Aleksi 13:sta ja merkiltään MasCara, tuo oli viimeinen kappale heillä.

Blog Widget by LinkWithin