20.1.2010

Keskiviikko

Talvitakkini vetoketju on käyttäytynyt huonosti jonkun aikaa mutta nyt se kieltäytyi kokonaan sulkeutumasta. Siinä ei ole nappejakaan joten se on tällä hetkellä käyttökelvoton. En ehtinyt aamulla tehdä muuta kuin vaihtaa päälle vähän paksumpi villatakki ja toivoa että se riittäisi ohuen takin kanssa. Ei ihan riittänyt ja minulla oli hölmö olo kun muilla oli toppatakit päällä. Yritin teeskennellä olevani sellainen ihminen jolle tyyli on tärkeämpää kuin paleltumisen välttäminen. Onneksi bussissa oli lämmintä.
Kuvittelin että joudun joko ostamaan uuden takin tai kysymään ompelukurssin opettajalta miten vetoketju vaihdetaan mutta onneksi puhuin ongelmastani töissä. Olin nimittäin kokonaan unohtanut että meillä on ompelimokin. Pitää yrittää muistaa ostaa vetoketju niin että voisin viedä takin sinne huomenna.
Ja tänään päälle voisi laittaa tuulitakin, sen alle mahtuu parikin villapaitaa (paitsi ettei minulla oikein ole sellaisia joita voisi pitää päällekkäin). Silloin voin teeskennellä olevani sellainen ihminen joka ei piittaa lainkaan tyylistä, vain lämpimyydestä.

Ei tekisi yhtään mieli olla ulkona ja tunnen siitä syyllisyyttä. Kun en saa kotonakaan jumpattua.

Rokutus sentään antoi hyvän syyn olla rauhallisesti. Minulla oli hyvä ajoitus, edelläni oli vain kaksi mutta jälkeeni tuli kymmenkunta ihmistä. Itse rokotus ei tuntunut kauhean pahalta mutta ohjeidenmukainen odottaminen sen jälkeen oli vähän pelottavaa, kun odotin jonkun kauhean oireen ilmenevän milloin tahansa.
Rokotuskohta on nyt aamulla aika kipeä, mutta muita oireita ei ole ilmennyt (vielä). Kipeyskin voi johtua siitä että nukun mielelläni vasemmalla kyljelläni ja vaikka nyt yritin varoa sitä, heräsin yöllä pari kertaa ja olin aina kääntynyt niin päin.

Kela sai tehtyä viimein päätöksensä asumistuestani ja vähensi sitä, niin kuin oletinkin. Ei sentään poistanut kokonaan, mikä on ihan hyvä juttu. He aikovat ilmeisesti periä minulta takaisin tammikuun asumistuen liikamaksun, jonkun satasen ja mukana tuli lomake jolla voin esittää oman näkemykseni syistä ja köyhyydestäni ja siitä miten haluan maksaa sen takaisin. Syynä on kyllä vain se että en ehtinyt tehdä hakemusta niin ajoissa että se olisi vaikuttanut tammikuun tukiin, työt alkoivat 4. päivä ja sain silloin työsopimuksen ja suunnilleen samana päivänä he maksavat asumistuenkin. En tiedä viitsinkö sen takia esittää näkemystäni. Mutta maksuaikataulusta voisin tietysti. Pitäisi vain päättää olisiko osamaksu parempi kuin kerralla maksaminen, jos minulla on edes varaa maksaa se kerralla.

7 kommenttia:

Odelma kirjoitti...

Mikä roolileikkien kirjo! "Yritin teeskennellä olevani sellainen ihminen jolle tyyli on tärkeämpää kuin paleltumisen välttäminen. --
Silloin voin teeskennellä olevani sellainen ihminen joka ei piittaa lainkaan tyylistä, vain lämpimyydestä." Hihihii :)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Lopulta teeskentelin olevani vielä kolmannessa roolissa, teini, joka pitää pitkiä tunikoita ja liian ohuita takkeja :)

Tuazophia kirjoitti...

"Yritin teeskennellä olevani sellainen ihminen jolle tyyli on tärkeämpää kuin paleltumisen välttäminen." :D Muutkin ovat näköjään nauraneet tuota kohtaa. :D

Anonyymi kirjoitti...

=)

Mäkin hain tuon rokotteen lauantaina. vieläkin tuntuu hauislihaksessa arkuutta..

Isot onnittelut työpaikan johdosta! Hieno juttu!

Terhi

n. kirjoitti...

Hei Näkymätön, halusin vain kertoa, että tykkään kovasti blogistasi, jota olen seuraillut silloin tällöin jo jonkin aikaa. Kirjoitat hauskasti ja havainnoit asioita tyylillä, joka kolahtaa. Minäkin hihittelin noita roolipohdintojasi! :) Jään seurailemaan.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tuazophia, se on hauskaa jos se naurattaa kun se oli tarkoituttu hauskaksi, siis ikävämpää jos saa aikaan tahatonta huumoria :)

Terhi, kiitos :) Minulla on vielä käsi vähän kipeä mutta kuume on onneksi kadonnut, eilen oli vähän outo olo :) (ja saat kirjat helmikuussaa, aivan varmasti)

N, kiitos paljon :)

Anonyymi kirjoitti...

Ei niillä kirjoilla ole kiirettä, parempi vaan kun eivät ole täällä houkuttelemassa sivupoluille...
Terhi

Blog Widget by LinkWithin