25.2.2010

Torstai

(Tämä on uusi versio kirjoituksesta, edellisessä teksti juoksuttui huonosti. Näköjään blogin päivittäminen ei oikein toiminut iPhonella).

Minulla oli aamulla pari tuntia, jotka olisin voinut käyttää johonkin hyödylliseen, kuten tiskaamiseen tai yhden kannen suunnittelemiseen. En kuitenkaan tehnyt kumpaakaan tai muuta järkevää enkä tunne siitä huonoa omaatuntoa. Tai ainakin yritän olla tuntematta. Tiskit selviävät hyvin huomiseen, samoin kuin muu kotini kaaos (joka rajoittuu lähinnä komeroihin mutta häiritsee minua).
Se kansikin selviää hyvin, odottaminen saattaa jopa tehdä sille hyvää. Kirja kertoo Prahasta ja sen kanteen tulee joku talo (tämän kevään kansissa on paljon taloja, mutta kaikkiin niihin on syynsä), sen olen päättänyt, mutta pitäisi keksiä tyyli, jolla siitä ei tulisi liian yksiulotteinen, ilmaisullisesti siis. Yksi työ on valmistumaisillaan, luulen että voin jättää kannen sen jälkeiseen aikaan. Perjantaille, toivottavasti. Sen jälkeen on jäljellä ehkä yksi kansi ja sitten se urakka on ohi.

Huomasin että minulla on asenneongelma ulkonäön suhteen. Tai se ei tietenkään ole mikään yllätys (huomasin myös sen että kun näen kuvan itsestäni katson ensimmäisenä sitä miten lihavalta näytän, hyviä kuvia ovat ne jotka on otettu sellaisesta kulmasta, josta en näytä niin paksulta) mutta löysin aivan uuden ongelman.
Eräällä foorumilla on ollut keskustelua kehonkuvasta ja "negatiivisesta itsepuheesta" (en näköjään osaa ilmaista sitä suomeksi) ja sen vastapainona asioista, joista he pitävät itsessään. Huomasin että sellainen keskustelu masentaa minua, muut alkavat tuntua hirvittävän kauniilta ja laihoilta ja eteviltä ja itse aivan surkealta. Tyhmää on se, että muut ovat aika lailla samanlaisia kuin minä, ylipainosempiakin ja ongelmaisempiakin ja jotkut löytävät itsestään vain sen yhden asian, josta he pitävät ja minä voisin kirjoittaa helposti kolmen kohdan listan asioista, joista pidän itsestäni, samantyylisiä asioita, joita muutkin olivat kirjoittaneet. Mutta silti iskee alemmuudentunne.

Illalla kävin neuletapaamisessa kirjomassa uutta tyynyä. Se oli aika kivaa eikä tuntunut mitenkään nololta tällä kertaa.

5 kommenttia:

-TC- kirjoitti...

sun logi on särki :(

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Nyt pitäisi toimia :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei.
Haluaisin käydä mainitsemallasi foorumilla (kehonkuva, "negatiivinen itsepuhe"). Yritin googlata jotain englanniksi mutta ajattelin kysyä sinulta, koska asia kiinnostaa.
t. Jukka (se entinen turkulainen)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Jätin tarkoituksella linkittämättä sinne, kun tuo keskustelu ei ole foorumin varsinainen aihe ja tapahtui rekisteröimättömiltä suojatulla alueella, luulen että vastaavanlaista keskustelua käydään vaikka missä, lähinnä siellä jaettiin vain ikäviä kokemuksia ja samanlaisia tarinoita on netti täynnä.

-TC- kirjoitti...

Toimii, kiitos :)

Blog Widget by LinkWithin