19.8.2010

Perjantai

Kulutusjuhla kirjoittaa haasteesta, jossa pitää käyttää koko syyskuu vain kuutta vaatetta (poislukien alusvaatteet, urheiluvaatteet ja bilevaatteet), siitä seuraa jotain hyvää oletettavasti, maailman kannalta. Minä en pärjäisi, jo siitä syystä että olen pihi, laiska ja vähän maailmaa säästävä ja pesen pyykkiä noin kerran viikossa, yhden ison koneellisen (kaikki vaatteeni voi pestä suunnilleen samassa lämpötilassa, tai sitten sillä ei ole niin väliä ja minulla on vain tummia vaatteita ja sellaisia vaaleita joiden vaaleina pysymisellä ei ole väliä). Kuusi vaatetta olisi sitten vaikka farkut ja viisi t-paitaa, tai pari t-paitaa ja neuletakki. Ongelmana on vain se etteivät minun t-paitani kyllä ole pitokunnossa seuraavana päivänä. Syyskuussa tarvitsee jo takkiakin ja lasketaanko tuohon kengätkin? Syksyiset perusvaatteeni olisivat varmaan farkut ja pari hametta (niitä on toivon mukaan tulossa vielä pari tänä syksynä, itse tehtyinä tietysti), toppeja ja ehkä kolme neuletta. Minusta se ei ole mitenkään liiallista.

Minulla on toiveita siitä, että vaatevarastoni jopa kasvaa lähiaikoina, muutenkin kuin ompelukurssin tuotoksilla. Vanha kevät- ja syystakkini alkaa olla siinä kunnossa että tarvitsen uuden, kangas on rispaantunut ja olen ostanut sen noin kuusi kiloa sitten ja se näkyy. Se ei ole kyllä kauhean vanha, vain jonkun kolme ja puoli vuotta, ehkä (näytin silloin jotenkin laihemmalta ja pitkät hiukseni järkyttävät minua nykyään, olen ehtinyt unohtaa ne), mutta olen käyttänyt sitä ahkerasti, pari talvea talvitakkinakin. Tarvitsen myös talvikengät, sitten kun niiden aika tulee. Noissa auttaa toivottavasti se että työsuhteeni yllättäen ilmeisesti jatkuukin vuoden loppuun. En kyllä usko ennen kuin syyskuussa mutta niin minulle on sanottu.

Jouduin tällä kertaa viikkokokouksessa puheenjohtajaksi. En ole ikinä ollut missään kokouksissa puheenjohtajana, tai ylipäätään missään, mutta se oli lopulta yhtä vähän pelottavaa kuin sihteerinä olo. Olin kyllä aika huono puheenjohtaja, onneksi muut olivat kiltisti ja puhuivat yksi kerrallaan. Yleensä kokoukset kestävät kauemmin kuin nyt, en tiedä oliko syy minussa vai siinä ettei ollut muuta asiaa.

On aika ihanaa että yöllä on jo niin viileää että voin nukkua peiton kanssa, nukun paljon paremmin.

4 kommenttia:

Veloena kirjoitti...

Viileä tosiaan lisää unta. Äkkiä ymmärtää, miten vähällä on aiemmin tullut toimeen, nyt nukkuisi kernaasti puolet vuorokaudesta. Vähintään...

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minä kyllä tarvitsen kesälläkin paljon unta, en vain saa nukuttua :)

anne-mari kirjoitti...

Syksyista alkaa olemaan taalla lansi englannissakin. Tuntuu vahan huijaukselta, mehan olemme kesalomalla nyt.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minun on vähän vaikeaa suhtautua siihen että päivällä täällä on vielä ihan kesäistä, kun kalenteri sanoo että voisi olla jo syysvaatteet mutta niissä tulee vähän liian kuuma.

Blog Widget by LinkWithin