15.12.2010

Keskiviikko

Aamulla bussissa oli mies joka oli vähän kiukkuinen. Hän oli lukenut aikataulua ja päättänyt että ehtii kymmentävaille lähtevään jatkoyhteyteen puolelta lähtevällä bussilla, kun matkaan aikataulun mukaan menee 20 minuuttia. Siinä saattaa jäädä jopa pari minuuttia siihen toiseen bussiin siirtymiseenkin. Jos ei ole ruuhkaa ja jos kaikki turkulaiset (siltä ainakin tuntuu) eivät olisi siirtyneet bussimatkustajiksi ja jos ei olisi liukasta. Ja jos bussi ei olisi viittä minuuttia myöhässä.
Minulta ei liikene noin huonoon suunnitteluun muutenkaan kauheasti sympatiaa mutta hän menetti sen vähänkin huutaessaan kuskille siitä miten kuski ei ymmärrä eikä osaa lukea aikatauluja eikä välitä, kunhan hän valittaa ajopäällikölle niin nähdään kuka välittää (tuskin kuski, edelleenkään).

Minun pitäisi päättää miten matkustan joulunviettoon. Juna olisi nopeampi ja lippuunkin olisi ehkä varaa mutta se on oikeastaan epämukavampi kuin bussi. Linja-autoasemalle pääse paikallisbussillani ja jotkut kulkevat jopa kotini vierestä rautatieasema on taas kauempana, joudun raahaamaan laukkujani pitkän matkan tai vaihtamaan bussia. Ja matkatavaratkin saa kätevämmin bussiin. En tiedä onko tuntia lyhyempi (teoriassa) matka sen vaivan ja rahan arvoista.

Kävin Alkossa ostamassa jotain likööriä (sellaista jota join kerran Brysselissä ja joka saattoi olla hyvää, alkoi tuntumaan siltä että jouluna voisi nauttia sivistyneesti alkoholista). En joutunut pettymään, minulta kysyttiin paperit. Ilmeisesti vähän liian kallis appelsiininen liköörikään ei tee minua uskottavammaksi aikuiseksi. (Kysyisin kyllä aina itseltäni paperit, uudet hiuksetkaan eivät valtavasti vanhentaneet minua).

7 kommenttia:

Tea kirjoitti...

Hymyilytti tuo "kysyisin kyllä aina itseltäni paperit". Multakin aina kysytään!

En kommentoinut siihen hiuspostaukseen, mutta tykkäsin hiuksista kuvan perusteella!

Anonyymi kirjoitti...

Heho, tuolta mieheltä oli varmaan auto hajonnut ja käytti ekaa kertaa elämässään julkisia :D

Maria

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tea, kiitos :)

Maria, se ajatus kyllä mieleen. Vähän huvitti kun hän huusi kuskille että "Etkö käytä itse busseja", ei tainnut olla kovin kokenut matkustaja itsekään.

Josefiina kirjoitti...

No tuo "Etkö käytä itse busseja?" kyllä huvittaa tosiaan tavattomasti!

Omasta matkastasi: minusta mainitsit niin paljon päteviä perusteita bussin eduksi, että tuon liikennevälinepäätöksentekosi pitäisi kallistua sen kannalle.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Niin minustakin tuntuu, varsinkin kun katsoin että sopivimmat juna ja bussi lähtevät yhtä aikaa, juna on tunnin nopeampi mutta siihen liittyy se kaikki hankaluus. Minulla tulee olemaan hirveästi tavaraa ja se on täydessä junassa epämukavaa. Ja bussiin saa menopaluulipun kun kuitenkin palaan bussilla. Pääsee ainakin kymppiä halvemmalla.

siiri kirjoitti...

Appelsiininen likööri? Nyt kuulostaa hyvältä. Täytyypäs itse muistaa poiketa Alkossa (ajoissa).

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Pullo sanoo että "Liqueur made with Cognac and essence of wild tropical oranges". Se oli vähän liian kallista minulle mutta kun en harrasta viinakauppoja niin en tiedä hintoja. Ja se näyttää käyvän mielenkiintoisiin jälkiruokiin. Minulla on mielikuva että olen Hollannissa syönyt jäätelöannoksen jossa oli sitä ja se oli aika hyvää.

Blog Widget by LinkWithin