17.2.2011

Torstai

Sain työkkäristä kutsun erään koulutuksen infotilaisuuteen. Kutsun perusteella kyse oli suunnilleen cv:n tekemisestä Flashilla, mikä vaikuttaa minusta vähän epäilyttävältä. Kokoustilassa oli ryhmä ihmisiä, joiden ulkonäkö vahvisti epäilykseni, kyse on luoville aloille suunnatusta jutusta (ilmeisesti meidät oli valittu tarkasti). Suhtaudun vieläkin vähän epäluuloisesti interaktiiviseen hakemukseen mutta haluan silti kurssille ja pelkään etten pääse, kurssille otetaan kymmenen ja meitä oli tuolla yksitoista ja kurssi on vapaassakin haussa. En ole pärjännyt kauhean hyvin omin avuin työnhaussa niin tuosta tuskin on haittaakaan.

Yksi kouluttajista oli ollut parikymmentä vuotta mainosalalla, niin kuin henkilöstökonsulttini työnhakupaikassakin. Onkohan se yleinenkin ammatinvaihto, mainoksista työttömiin. Toinen kouluttaja oli todella tutun näköinen nainen, en kyllä tiedä missä olisin voinut hänet nähdä.

Olen saattanut kaivata lajikumppaneideni seuraa, vaikka he saavatkin minut tuntemaan ammatillista alemmuudentuntoa. Yhdellä naisella oli jopa musta graafikkopolkka.

Kävin kirjastossa kahvilla, juhliakseni sitä että olin ihmisten parissa. Viereisessä pöydässä neuvottiin ehkä tämän kevään abia: "lääkärinä voi olla niin sosiaalinen kuin haluaa, tai sitten epäsosiaalinen, se on kätevää. Entä kauppatieteellinen? Pääsisi bisnekseen. Tai sitten biologia? Kiinnostaako sinua sitten mikään? Eikö eläinlääketiedekään?"

Minullakin olisi koulutusneuvoja mutta en usko että ne menevät kenellekään perille. Eivät ne ainakaan olisi vaikuttaneet minuun. Olisin nyt valmis harkitsemaan ammatinvaihtoa mutta en tiedä mitä muutakaan voisin tehdä.

Viereisen pöydän ihmiset kävivät läpi suunnilleen kaikki yliopiston tiedekunnat ja mikään ei kiinnostanut. On niitä muitakin vaihtoehtoja. "Eikö psykologiakaan?"

Kävin kirjastossa katsomassa miltä olin näyttänyt tiistaisessa Turun Sanomien neulontajutussa. Voisin vaikka vannoa että hiukseni olivat puhtaat vaikkeivät siltä näyttäneetkään.

Kotiin palattuani minua odotti sähköposti yhdestä hakemastani paikasta. Kuulemma heille on tullut erittäin paljon hakemuksia, vaikka he olivatkin kirjoittaneet oman sähköpostiosoitteensa väärin ilmoitukseensa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kirjastoon :) ? Vähän ikävä kyllä jos pitää omasta alasta luopua.

FF

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Se on kyllä ainoa ala joka tulee mieleen, mutta sielläkään työllisyys ei tunnu olevan erityisen hyvä.

Blog Widget by LinkWithin