3.3.2011

Torstai

Pääsin taas tekemään pitkästä aikaa kirjan kantta ja turhauduin kauheasti. Käsikirjoituksen perusteella paras idea yhdistää Yggdrasilia ja sukupuuta mikä sai minut taas tajuamaan että niin paljon kuin haluaisin osata piirtää puita niin en vain osaa (tuossa kannessa on hyvä esimerkki siitä). Tai siis osaan piirtää puita jotka näyttävät puilta mutta en sellaisia kuin haluaisin, sellaisia isoja tammia. Yritän ja sitten huomaan että menen sekaisin oksissa, niitä on niin valtavasti ja minusta tuntuu siltä etten voi keksiäkään niitä omasta päästäni vaan minun pitää seurata mallipuun oksia, että ne näyttäisivät luonnollisilta ja lopputuloksena on vain turhautumista. Sitten tajusin että vaikka osaisinkin toteuttaa sen ensimmäisen ideani, kukkulalla puu ja puun alla kirjan nimi niin se on aivan liian paljon Mullan alla -sarjan tyylinen ja kustantajalla on sitä paitsi ollut aikaisemminkin kansi, jossa on käytetty puun oksistoa (ei ole minun suunnittelemani). Sitten päätin että on ehkä paras pitää lounastauko. Vaikka kannen pitäisikin olla valmis perjantaihin mennessä ei voi olla niin kiire ettei olisi varaa pysähtyä vähäksi aikaa ajattelemaan ja tekemään muuta, muuten huomaan että olen käyttänyt koko päivän tuijottamalla tyhjää paperia samalla kun muut työt viivästyvät.

Tauko toikin heti mukanaan uuden idean, jossa toteutuu sekin kyseisen antologian toive, että pohjana käytettäisiin toisen antologian kantta. Kiemurat näyttävät kyllä minusta vähän amatöörimäisiltä.Lopulliseen kansiehdotukseen tuli antologian kirjoittajien nimet oksien joukkoon.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää hienolta. Onko tuo puun väri valkoinen vai hopea? Jos ei ole hopeinen, niin sekin voisi näyttää kivalta?

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Kiitos :)
Se on valkoinen, hopeanharmaakin olisi voinut olla hyvä (metallipainatuksiin ei ole valitettavasti näillä budjeteilla varaa).

Anonyymi kirjoitti...

Ole hyvä vaan! En osannut ajatella, että hopeinen väri on kalliimpi. Kaunis kansi joka tapauksessa, joka ainakin houkuttelisi minut tarttumaan kirjaan ja ilmeisesti pohdintojesi perusteella kuvaava sisältöäkin. Toivottavasti hyväksytään!

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Vähän on keskustelua muutamasta yksityiskohdasta vielä mutta perusidea on hyväksytty :)

Metallisävyjä ei voi tehdä tavallisilla painoväreillä vaan ne pitää painaa erikseen, mikä tietysti maksaa aina lisää ja tämä kansi tehdään vielä digipainossa, joka toimii vähän niin jättimäinen lasertulostin, se ei edes käytä mustetta. Metallin voi kyllä tehdä muutenkin, esimerkiksi foliolla, mutta sekin on kallista. En ole ikinä päässyt projektiin jossa olisi ollut mahdollisuus käyttää jotain tuollaista.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno homma, että on hyväksytty. Onnea! Ja kiitos tuosta selityksestä, minulla ei ollut tuollaisia teknisiä tietoja. Taitojenikin osalta voin vain haaveilla, että voisin tehdä kirjaan kannet... Mahtaisi olla kumma tunne, kun jonain päivänä ne kannet paistattelisivat kirjakaupan ikkunassa tai kun istuisi junaan, joku vieressä pitelisi niitä käsissään.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minun kanteni ovat niin vähälevikkistä kirjallisuutta ettei niitä näe kuin satunnaisesti kirjastoissa ja kirjakaupoissa, saattaisi kyllä tuntua aika oudolta jos näkisi jonkun lukevan niitä julkisesti :)

Liiolii kirjoitti...

Raikas kuva. Mii laik.

Blog Widget by LinkWithin