31.5.2011

Kaarina Maununtyttären hauta

Valitsin Turku-sarjani kolmannen kohteen sillä perusteella että se olisi helppo, se kun on keskustassa. Lopulta se vaati kolme yritystä. Ensimmäisellä kerralla kamerastani loppui akku. Toisella kerralla kuvittelin ladanneeni sen, mutta akku loppui heti kun yritin ottaa kuvia. Onneksi mukana oli ystävä, jonka kameraa sain lainata (kiitos!). En kuitenkaan onnistunut ottamaan tarkkaa kuvaa varsinaisesta kohteestani, joten piti yrittää vielä kolmannen kerran ja se toimi.

Turun tuomiokirkko ja Kaarina Maununtyttären hauta

Ennen kuin muutin Turkuun minulla oli tapana käydä täällä ehkä kolme neljä kertaa vuodessa ja joka kerta kävin tuomiokirkossa. Sen jälkeen kun muutin tänne en ole tainnut käydä kuin muutaman kerran. En ole uskonnollinen mutta pidän kauniista rakennuksista ja tuomiokirkossa minua viehättävät erityisesti pylväät, ne ovat niin massiiviset ja holvikatot. Ja Kaarina Maununtyttären hautamuistomerkki. En ole varma miksi kiinnostuin siitä alun perin, ehkä sen takia että hän oli melkein kaimani ja kuuluisa historiallinen henkilö ja siellä hänen hautansa vain on kirkossa. Kirkossa on kyllä muutakin kiinnostavaa nähtävää, kuten vaikka tällä hetkellä mielenkiintoinen nykytaidenäyttely viimeisestä ehtoollisesta (mukana muun muassa Andy Warhol).

2 kommenttia:

Paletti kirjoitti...

Kauniita kuvia! Nuo holvikaaret ja pylväät ovat minunkin suosikkejani. Se on ihan totta, ettei näin paikallisena tule ns. muuten vaan kovin usein käytyä tuomiokirkossa (tai Turun linnassa tms.). Ulkopaikkakuntalaisten vieraiden kanssa sentään säännöllisen epäsäännöllisesti...

anne-mari kirjoitti...

Oikein kauniita kuvia! Ja kaunis kirkko! Minakin kayn kirkoissa vain niiden rakennusten ja historian vuoksi. Lempikirkkoni taitaa olla Westminster Abbey.

Blog Widget by LinkWithin