28.7.2005

Arkielämästäni kertovat viestit tulevat todennäköisesti lisääntymään, nyt kun minun ei tarvitse enää pitää toista päiväkirjaani. Vapauttavaa ettei tarvitse kirjoittaa kaikkea ylös.

Saatoin äitini asemalle ja menin kaupungille kävelemään (siellä on muuten aika tylsää jos ei ole mitään asioita hoidettavina tai mitään ostettavaa. En tiedä miten jokut jaksavat kierrellä kauppoja tuntikausia).

Minusta tuntuu että minut huomattiin. Se voi tietysti johtua siitä että viileähkön sään vuoksi muilla oli takit ja pitkät housut ja näin jopa pipojakin ja minulla oli kesävaatteet ja lierihattu. Joka tapauksessa en enää ole näkymätön.

Olen kuullut paljon moderneista ja aktiivisista senioreista (heitä ei voi oikein vanhuksiksi kutsua), tänään näin sellaisia ensimmäisen kerran. Pariskunta maastopyörillä, molemmat hoikkia ja hyväkuntoisia ja menestyneen ja huolitellun ja huolettoman näköisiä. Heidän ikänsä näkyi lähinnä heidän kuohkeissa harmaissa kiharoissaan.
Oikeastaan he olivat aika pelottavia.
Minusta tuntuu ettei minusta tule sellaista vanhana.

Kävin myös kirjastossa hakemassa viihdyttäviä kirjoja.

Äidin ostamien ruokien joukossa on litra maitoa. En oikein tiedä mitä tekisin sillä, en juo maitoa. Voisin tietysti ostaa huomenna kananmunia jos raaskin ja tehdä pannukakkua. Olen laskenut että minulla pitäisi olla nelisen euroa päivässä ruokaan (toivottavasti ei tule ylimääräisiä menoja), tämän päivän budjetista käytin 70 senttiä karkkiin ja muuta ruokaa ei tarvitse ostaa. Ehkä minulla on varaa ostaa luomumunia.

Opintotukipäätös sanoo että minun pitäisi saada elokuussa 430 euroa opintorahaa ja asumislisää. En tiedä miten se on mahdollista, ennen sain aina noin 400 ja Hollannissakin alle 420. Ei kai tukea ole korotettu huomaamattani. Uskon vasta kun rahat ovat tilillä, ehkä kyse on kirjoitusvirheestä. Tilikin käyttäytyy oudosti. Eilen siellä oli 16 euroa, tänään 17. Mistään ei olisi pitänyt tulla euroa.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muuten, olet kai kuullut, että asumislisää korotetaan marraskuussa jos ehdotus hyväksytään :) Lisää tukea elämiseen.

Minä olen huomannut, että opiskelijana on kaikkein fiksuinta pysyä visusti neljän seinän sisällä ettei vahingossakaan tule tuhlattua rahoja...


Fanta

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Asumislisän korotuksesta olen kyllä kuullut ja odotan sitä innolla.

Tänään ei ole onneksi mennyt kuin 70 senttiä ja varmaan pysyn kotona loppupäivän, väsyttää niin paljon, niin ei pitäisi kulua rahaa. Olen ollut Hollannissa vähän liian huoleton rahojen suhteen, nyt pitää elää budjetin mukaan. Voi olla että tämän vuoden jälkeen kaipaan töihin.

Maailman Keisari kirjoitti...

Opintotuki, n. 430 euroa MIINUS verot, eli käteen jää ainakin minulla sellaiset 404 euroa. Ja asumislisä tosiaan korottuu, jihuu. Ja minun kai pitäisi iloita myös opintolainan valtiontakauksen lisäyksestä 80 eurolla. Enemmän lainaa, mutta onpa sitten enemmän varaa tuhlata nyt ja katua myöhemmin.

Linnanmaalle muutettuani tuo neljän seinän sisällä pysytteleminen ei ole enää hyvä vaihtoehto. Asuin vielä muutamia kuukausia sitten Peltolassa, ja kun pyörä oli rikki, niin kauppamatkoihin meni paljon aikaa. Nyt on kaupat ja pizzeriat vieressä, joten heti kun vähänkin iskee kiusaus, niin se on (rahan)menoa. Nyyh.

Maailman Keisari kirjoitti...

Ai niin, ja hyvä hyvä hyvä jos arkielämästä kertovat merkinnät lisääntyvät :) Nekin kun kiinnostavat minua yleensä eniten (ja ironista kyllä, niitä olen juuri halunnut itseltäni vähentää - ehkä kuitenkaan ei kannattaisi karsia niitä kokonaan, vaan ainoastaan sellaiset kipeämmät jutut joita ei halua kaikkien tietävän).

pk_k kirjoitti...

Tuopa olisikin hyvä idea laskea, paljonko on varaa ruokaan ym. päivää kohti. Tiedän kyllä tosin laskemattakin olevani reilusti miinuksella, jollei jostain ala kohta rahaa tulla. No, ainahan voi tuudittautua siihen, että tämä on vain väliaikaista. Omat tukikuukauteni on jo käytetty aikaa sitten.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Verot olinkin kokonaan unohtanut. Selviää sillä neljälläsadallakin ehkä, varsinkin kun äiti lainasi sata euroa puhelinlaskua varten. Ja ehkä isä sponsoroisi matkaani hänen luokseen, ei minulla ole varaa matkustaa Turkuun.
Joskus olin hyvä pysymään budjetissa ja sain rahaa säästöönkin. Ensimmäisenä opiskeluvuonna jopa kirjasin ylös kaikki tulot ja menot. Sen lopetin kun ne eivät ikinä täsmänneet. Nyt budjettia on pakko pitää koska en saa rahaa ennen opintotuen tuloa, kun ei ole luottokorttiakaan. Minun pitäisi kuitenkin selvitä ihan hyvin, käteistä on kaksikymppiä ja tilillä 17 euroa eikä opintotukeen ole kuin kuusi päivää, tai jotain sinne päin. Mitään ylimääräistä ei oikein vain voi tehdä, olisi ollut hauska mennä elokuviin mutta ehkä odotan jos SinCity joskus ilmestyisi koulun kirjastoon. Ja oikeastaan kuusi euroa / päivä on aika paljon. Ja minulla on joitain palautuspullojakin joita voisi viedä.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta on aika hassua puhua vähistä rahoista, jos puhelinlaskuunkin menee 100 euroa...

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tuo puhelinlasku on poikkeuksellinen, ennen Hollantiin lähtöäni minulle tuli yleensä lasku parin kuukauden välein jos silloinkaan. Niin huono rahankäyttäjä en sentään ole että lasku olisi normaalisti tuollainen, ehkä ulkomaillakin olisi pitanyt pystyä olemaan puhumatta vanhempien kanssa. Muut Hollannin-laskut eivät olleet noin suuria, en tiedä miten tuosta viimeisestä tuli sellainen.

Blog Widget by LinkWithin