3.8.2005

Minä olen ollut kiinnostunut tähtitieteestä aika etäisesti, vähän samaan tapaan kuin kulttuurihistoriasta. Kiinnostavaa mutta jotenkin ei ole tullut tutustuttua, muuta kuin yläasteen tähtitieteen kurssilla (jonka kesken opettajamme kuoli). Tunnistan ehkä kaksi tähtikuvota eikä minulla ole mitään erityistä kunnianhimoa, tähtiä olisi vain hauska katsoa. Kävimme tuolla kurssilla tähtitornissa, se oli hauskaa. Tänään kuuntelin radiota ja sivistyin, kuulin että tavalliseen kameranjalustaan voisi kiinnittää kiikarin jollain konstilla. Minulla on jalusta ja äidillä kai ihan hyvä kiikari. Pystyykö ne liittämään yhteen vai tarvitseeko siihen jonkut erikoisemmat välineet? Ja mistä niitä liittämisosia saa?

2 kommenttia:

Qair kirjoitti...

Ihan tavallisia kiikareita ei taida saada kiinni jalkaan, vaan sellainen ruuviosa pitäisi olla. Niitä taas saanee liikkeistä, jotka myyvät kameroita.

Tosin jalustaa ei välttämättä tarvitse - kiikarit voi nojata vaikkapa aitaan tai puuhun. Eipä tarvitse roudata jalustaa mukana.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

sen verran sain selville että joku lisäosa pitää olla. Täytyy kysyä äidiltä jos hän haluaisi siihen sijoittaa. Emme pääse minnekään kovin kauaksi kun autoakaan ei ole joten jalustan jaksaa raahata vaikka talvella läheiselle Jyväsjärven jäälle. Ei ehkä ihanteelliset olosuhteet mutta kai se meille riittää. (kovasti oletan että äitinikin on kiinnostunut tähdistä, kai hän on).

Blog Widget by LinkWithin