3.8.2005

Varoitus: naisen elämää

Kävin tänään elämäni ensimmäisessä papa-kokeessa. En ole koskaan käynyt gynekologilla ja siitä tietysti tuntenut syyllisyyttä, kuuluuhan se naisen velvollisuuksiin. Olen käyttänyt e-pillereitä vuoden koviin kuukautiskipuihin ja ensimmäisessä tarkastuksessa papa-koekin olisi pitänyt ottaa, minä sain sen vältettyä seksielämän puutteeni vuoksi. Olisin siltä nytkin välttynyt mutta ajattelin sen olevan hyödyllinen testi ja koska olin kokemukseen valmistautunut henkisesti. Minua pelotti, ainahan minua pelottaa. Lääkäri oli sama kuin vuosi sitten, reipas ja ystävällinen ja nuori. Ja toimenpide sinällään ei ollut paha, selvästikään en ole niin estoinen etten pystyisi lääkärin läsnäollessa riisuutumaan. Ja näytteenotto ei tuntunut miltään, se voi johtua tietysti siitä että lääkärin mikälie metalli-insturumentti aiheutti niin hirvittävän kivun ettei siitä oikein pystynyt tuntemaan. Muu tutkimus ei tuntunutkaan niin pahalta. Ja nyt ainakin tiedän että kaikki näyttää olevan kunnossa, kohtu ja muut, se on tietysti huojentavaa.

Ja luulen että ensimmäisten kertojeni kamala kivuliaisuus johtui siitä etten pystynyt rentoutumaan. Pitää varmaan taas alkaa harrastaa joogaa.


Nyt kun en ole enää täysin nimetön tälläisen tekstin kirjoittaminen tuntuu oudolta, toisaalta olisin sen hyvin voinut kirjoittaa vakiokeskustelualueellani jossa minut tunnetaan ja jossa nimeni ei ole salaisuus ja jonka ihmisiä olen tavannut oikeassakin elämässä. Ja ihan luonnollinen asiahan tuo.

Kahden vuoden päästä sitten uudestaan, jos siinä näytteessä ei ilmene mitään outoa. En tiedä pitäisikö toivoa että siihen mennessä olisi harrastanut seksiä taas niin ettei se olisi yhtä kivuliasta (toisaalta sama kivuliaisuus saattaisi liittyä seksiinkin mutta sen kyllä ehkä kestäisi. On muuten outoa miten kirjallisuudessa neitsyyden menetys kuvataan ohimeneväksi kivuksi tai ei mitään kipua olekaan, ne kaksi kertaa kun seksiä harrastin oli kipu jatkuva ja ikävä, ja olen kuullut muilta että kipu saattaa esiintyä useamman kuukaudenkin, siis yhdynnöissä pidempänä aikana).

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen kuullut, että joillekin yhdyntä tuottaa aina kipua, ei vain ensimmäisillä kerroilla tai ensimmäisinä kuukausina.

En itse ole ollut papa-kokeessa koskaan enkä gynegologilla, vaikka olen ikäisesi.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Se jatkuva kipu on kai aika harvinaista ja kai siihen liittyy joku terveydellinen ongelma. Yhteen sellaiseen ihmiseen olen kyllä nettielämässäni törmännyt.
En tiedä voiko sanoa että on hauskaa että on joku muukin gynekologeja vältellyt, minusta se on tuntunut jotenkin siltä etten taaskaan käyttäydy niin kuin naisten pitäisi. Lääkäri ei kyllä tuntunut pitävän sitä minään ongelmana eikä minulla ole kyllä ollut mitään sellaisia ongelmiakaan joiden takia siellä olisi pitänyt käydä.

Anonyymi kirjoitti...

Se on jonkinlainen harotin (metallinen joka sattuu, laittavat sen ansin ja sitten ottavat näytteitä) joka gynekologilla sattuu ainakin mua joka kerta (enemmän tai vähemmän riippuen gynekologin herkkäkätisyydestä) ... seksi taas ei. Rentoutuminen kyllä auttaa gynekologinkin pöydällä, jos pystyy..

J

Anonyymi kirjoitti...

Enpä minäkään ole vielä koskaan käynyt... pitäisi kai joskus, jos uskaltaa ja katsoo aiheelliseksi.

Fanta

Blog Widget by LinkWithin