Pitäisi mennä nukkumaan mutta kokeilinkin Hesarin vaalikonetta. Sain vastattua aina jotain, vähän epämääräisesti kunnes minut pysäytti kysymys numero 22 "Tulisiko tasavallan presidentin kuulua kirkkoon? Kyllä / Asialla ei ole merkitystä". Mutta kun asialla on merkitystä. Minä ottaisin mieluiten uskonnottoman presidentin, sellaisen joka erottaisi valtiota ja kirkkoa toisistaan (ei minulla ole mitään uskontokuntia vastaan mutta tulevansa mahdollisena yrittäjänä en haluaisi maksaa veroa niiden ylläpitämiseksi. Vai onko sitä veroa enää?). Asialla on suuri merkitys, ehkä muillekin uskonnottoman vähemmistön jäsenille. Kyselyssä on otettu huomioon sekin vähemmistö, joka haluaa itseään teititeltävän, miksi ei meitä?
Minun tekisi mieleni kirjoittaa palautetta.
En ole ollut näin vakaumuksellinen kymmeneen vuoteen. Tai kaltoin kohdeltu uskonnollisen vakaumuksettomuuteni vuoksi (kuin silloin yläasteella kun ET:n lukijat joutuivat vahtimaan uskonnon lukijoiden pyöriä koulunaloituskirkon ajan, rehtori opetti ET:tä eikä millään voinut järjestää korvaavaa toimintaa. Äitini oli vihainen että suostuin sellaiseen, olisi pitänyt uskaltaa lintsata. Vieläkin hävettää).
Ehkä pitäisi vielä korostaa että joskus vähän kärjistän asioita.
23.11.2005
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
9 kommenttia:
Kyllä, kaikki suomalaiset yritykset joutuvat maksamaan veroa suoraan kirkolle riippumatta siitä työskenteleekö yrityksessä yhtään kirkkoon kuuluvaa.
Tasa-arvoista eikö?
Itsellänikin juuri tuo sama asia on tärkeä presidenttiehdokasta valitessa. Halonen taisi jossain vaiheessa liittyä takaisin kirkkoon (?) mutta onpahan vähiten uskonnollinen ja vähiten vanhoillinen muihin ehdokkaisiin nähden.
Fanta
Heidi Hautala saattaa kyllä olla Halosta radikaalimpi, en tiedä kuuluuko hän kirkkoon. Viime aikoina olen kuullut paljon siitä että krkko ja valtio olisi muka erotettu, sen takia en ollut ihan varma tuosta verostakaan. En tiedä mitä nuo ihmiset kuvittelevat kirkon ja valtion yhteydn olevan, ehkä vaativat siihen uskonnollisia lakeja. Minä kyllä olen huomannut valtionkirkon aika hyvin.
Hah! Törmäsimme näköjään samaan kysymkseen täsmälleen samoihin aikoihin ihan sattumalta.
Eikö yhteisöverosta makseta myös vapaa-ajattelijoille sun muille järjestöille yhtä lailla, vai miten se asia on?
Ei makseta. Liitto hakee yhdistystukea niin kuin muutkin suomen pikkuseurat.
Fanta
Kyllä tuommoisista voi aivan hyvin laittaa palautetta. Ei tarvitse olla mikään pitkä sepustus, ihan vain mainitsee että "huomasinpas tässä tällaisen epäkohdan". Itsekin tein niin.
Lähetin palautetta, mielestäni asiallista. Olisin lähettänyt jo ehkä eilen, mutta en löytänyt sivulta sähköpostiosoitetta. Tämä taitaa olla toinen kerta elämässäni kun lähetän palautetta, edellinenkin liittyi sattumalta samoihin kysymyksiin, hyvin väljästi.
Jani, tuo oli hauska sattuma. Minusta tuntui vähän hölmöltä ärsyyntyä tuollaisesta ja kirjoittaa siitä mutta sitten minusta alkoi tuntumaan että Marginaalin Janikin saattaisi kirjoittaa tälläisestä aiheesta ja se on siis ihan hyvä aihe.
Mitä ihmisiä tullut kuunneltua, niin tuntuu, että valtion ja kirkon yhteyden huomaa parhaiten jos on selkeästi itse epäkristillinen. Jos on kristillinen tai ei kiinnostunut asiasta, niin monet sinänsä kristilliset jutut saattavat tuntua täysin "maallisilta". Kuulemma jotkut ei pidä joulukirkkoakaan uskonnollisena.. :D
Pystyn hyvin kuvittelemaan että kristityt saattavat pitää yhteiskuntaa liian maallistuneena ja valtiota kirkosta riippumattomana. Se kyllä näyttää vähän erilaiselta kun yrittää elää uskonnottomana valtiossa, jossa enemmistö (tai siis melkein kaikki) kuuluu yhteen kirkkoon.
Lähetä kommentti