24.5.2006


Pöytä tuntuu oudon tyhjältä. Oudolta tuntuu myös se että voin istua suorassa, uuden ja vanhan tietokoneen rinnakkaiselon aikana se ei ollut mahdollista.
Veljet vaikuttavat hyödyllisiltä olennoilta. Ystäväni muuttoapuna ollut pystyi yksinään kantamaan monitorin joka viime muutossani vaati kaksi tyttöä (joista toinen oli ihan hyvässä kunnossa). Vielä pitää päästä eroon vanhasta skannerista, mutta sekin asia on hoidossa.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sentään imacci. Pisteet siitä.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Olisi joku iMaccia tehokkaampi jos saisi enemmän opintolainaa. Parempi kai kuitenkin pienemmällä velkataakalla.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta iMachan on tehokas. Ainakin uusi Intel iMac. Vaikka voihan tuo periaatteessa olla G5 rev c.

Onko koneesi muuten 17" vai 20"? En pysty erottamaan. On se joka tapauksessa nätti laite!

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Se on G5:sten viimeistä sukupolvea, ostin sen tammikuussa, ennen kuin sain tietää Intel-koneista. Se on kyllä tarpeeksi tehokas minulle. Ja se on 20", kun olin tottunut 21 tuuman monitoriin en voinut kuvitellakaan käyttäväni 17-tuumaista.

Kimmo kirjoitti...

Sattuipa silmääni, että pöydälläsi samanlainen kone kuin omallakin työpöydällä. Minusta tässä on aivan riittävästi tehoa. Keskusmuistia kannattaa olla vähintään 1 G.

Olet kai tietoinen, että Macilla on omakin ohjelma blogien tekoon: iWeb. Tosin etunsa on tällä "bloggerillakin". Itse käytän molempia.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Keskusmuistia on 1,5 G ja on se kyllä ollut aivan riittävän tehokas minulle. Se ettei konetta voi kauheasti laajentaa vähän huolestuttaa mutta toisaalta minulla oli pari vuotta vanha G4, jota olisi voinut muokata vaikka miten mutta jolle ei tietenkään ikinä tapahtunut mitään muutoksia, joten ehkä selviän tämänkin kanssa. Ensimmäinen iMacini (vuosimallia 99, olisiko ollut rev B, bondin sininen, se asuu nykyään vaatekaappini päällä) oli minulla käytössä neljä vuotta, sitten neljän gigan kovalevy alkoi tuntumaan ahtaalta ja ostin tuon G4:n käytettynä isältäni.

Olen kyllä kuullut iWebistä ja se vaikuttaa kätevältä, minun koneeni mukana tuli vain vanha iLife eikä minulla ole varaa hankkia sitä uusinta versiota. Blogger ei kyllä ole kovin kätevä Safarin kanssa, kaikki toiminnot eivät toimi siinä (voisin tietysti kokeilla Firefoxia mutta minulla on huonoja kokemuksia siitä ja Netscape käyttäytyy huonosti Mighty Mousen kanssa).

Kimmo kirjoitti...

Firefoxin viimeisin versio (1.5.0.3.) toimii ainakin minulla hienosti iMacin kanssa. Bloggerin ominaisuudet todellakin lisääntyvät verrattuna Safariin.

Mighty Mousesta minulla ei ole kokemuksia.

iWebistä vielä. Ohjelma tarvitsee lisäksi myös dotMac tunnuksen, jotta siitä saisi kaiken irti. Hintaahan sille hieman tulee, mutta ainakin minun mielestäni on hintansa väärti. Eipähän tarvitse enää enää miettiä sitäkään, miten jakaa valokuvia ystävien kesken.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Olen kokeillut Firefoxia useampaan otteeseen ja aina siitä on pitänyt luopua outojen ongelmien takia. Täytyy varmaan kokeilla uusinta versiota, en ole tainnut tällä koneella kokeillakaan sitä.

Mighty Mouse on ideana hyvä mutta käytännössä en ole siihen hirveän tyytyväinen, esim. on liian helppoa klikata oikeaa "nappia" kun oli tarkoitus vasenta.

Minä olen ollut hyvin tyytyväinen Flickriin valokuvapalveluna, tosin minulla ei ole kauheasti ystäviä joille kuvia pitäisi jakaa. Tärkeämpää on saada niitä blogiin, se on aika helppoa Flickrin kautta. Ja on siinä se yhteisöllisyyden viehätys.

Blog Widget by LinkWithin