24.5.2006

Tänään on kevyt olo. Olen saanut hoidettua pitkään stressanneita juttuja seuraavasti:

1. Reseptin uusiminen ja allergialääkkeiden hankkiminen
Menin aamulla varaamaan aikaan mutta pääsinkin terveydenhoitajan haastateltavaksi. Kerroin miten onnellinen e-pillerien käyttäjä olen ja miten tehokkaasti Naprometin vie kivut pois (jos minulla olisi varaa ostaa sitä, 20 kpl maksaa noin 14 euroa). Koska kävin viime syksynä papa-kokeessa ei minun nyt tarvinnut käydä lainkaan lääkärillä (säästöä 11 euroa). Valitin myös allergiaoireistani ja terveydenhoitaja lisäsi ne lääkärille menevään lappuun.
Olen tavannut vain mukavia terveydenhoitajia, heidän luonaan vierailuista tulee hyvälle mielelle. Niin nytkin.
Olen ollut hämärästi perillä siitä että lääkäri voi soittaa reseptin apteekkiin, se on aika kätevää. Kävin iltapäivällä hakemassa lääkkeeni, uskalsin esittää asiani ja kieltäytyä niistä lääkkeistä joita en nyt tarvinnut (he olivat valmistaneet kaksi paketillista särkylääkkeitä, kolmeksi kuukaudeksi e-pillereitä ja 50 kpl allergialääkkeitä, otin vain yhden särkylääkkeet ja allergialääkkeet).

2. Opinnäytetyöni postitus
Poltin seitsemän kappaletta opinnäytetyöelokuvaani dvd:lle, laitoin kansiin ja kuoriin. Ja postitin. Toivottavasti sukulaiset ovat tyytyväisiä. Urakkani on viimeinkin ohi, tosin syksyllä pitää vielä kirjoittaa tutkielma jotenkin aiheeseen liittyen.

3. Pyörä huoltoon
Minun on pitänyt viedä pyöräni huoltoon viimeiset puolitoista vuotta, lopultakin sain aikaiseksi. Pyöräkorjaamo vaikutti ihan asiantuntevalta ja suhteellisen edulliselta, saatan saada pyörän parin päivän päästä takaisinkin. Ennen en olisi ehkä uskaltanut mennä sinne, se oli pieni liike eikä kai juuri mainosta itseään. Nyt ei haitannut sekään että minua kutsuttiin neitokaiseksi ja kysyttiin tämänhetkistä nimeä. Pyöränikin sai kuulla olevansa nätti Helkama. Se onkin, tosin on sitä sanottu poikkeavaksikin. Ilmeisesti naiselliset naiset eivät voisi kuvitellakaan ajavansa mustalla pyörällä.
Lisäys 15.40: Pyörä nyt ilmeisesti valmis, sieltä tuli tekstiviesti. Täytyy hakea perjantaina, tänään en enää ehdi. Olin valmistautunut parin viikon odotusaikaan.

4. Finncon
En ole saanut päätettyä lähdenkö ja kenen kanssa ja missä olen yötä. Yöpyminen on ollut vaikeinta, sukulaisten ja tutuntuttujen luokse kyllä pääsisi mutta inhoan yöpyä vieraissa paikoissa. Lopulta lopetin jahkailun ja varasin huoneen hostellista. Nyt täytyy sitten pelätä meneekö jokin pieleen, esim. painostinko matkaseuraksi tulevan ystävän mukaan tai jotain vastaavaa. Riippuen siitä mistä olen tulossa ja mihin jatkan matkaa sisältyy tuohon reissuun yksi tai kaksi Finnconitonta päivää Helsingissä. Siihen voisi yhdistää vierailun jommankumman vanhemman luona.

Tänään minun pitäisi päästä lopultakin eroon vanhasta tietokoneestani. Eräs ystävä on luvannut tulla hakemaan sen. Olen saanut myös opintotukipäätöksen marraskuun loppuun asti ja eilen sain hoidettua erään kouluprojektin loppuun (työt ovat olleet valmiina pitkään, piti vain käydä opettajien arvioitavana), nyt pitäisi saada sekin 10 opintoviikon juttu rekisteriin.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

minä en ole pyöräparkaani käyttänyt vielä kertaakaan huollossa.. viime kesänä vein sen saaristonkadulla sijaitsevaan, mukavaan pyöräliikkeeseen, kun takakumi puhkesi kesken kaupunkireissun. nyt tosin osaan jo itse senkin vaihtaa. minullakin on musta pyörä.

norsis kirjoitti...

E-pillereistä ei ole, kuin harmia.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tristis, minäkin olen käyttänyt pyörääni vain kerran huollossa, minulta takakumi puhkesi ensimmäisellä viikolla ja vein sen takaisin kauppaan josta sen ostin. Se tuntui vähän nololta. Teoriassa osaan paikata kumin tai vaihtaa sen, pitää varmaan joskus kokeilla käytännössäkin. Nyt en viitsinyt opetella kun pyörä piti muutenkin viedä huoltoon.
Onnistuin kehittämään uuden ahdistuksen aiheen pyörään liittyen, mietin jos minun olisi pitänyt käydä hakemassa se eilen illalla, en ehtinyt enkä jaksanut kävellä taas keskustaan. Tuskin korjaajakaan sitä odotti.

norsis, minulle e-pillereistä on ollut suunnattomasti hyötyä. Ennen kuukautiseni kestivät yli viikon, olivat epäsäännölliset, runsaat ja kivuliaat. Pillereiden avulla ne ovat lyhentyneet ja kivut ovat nyt hallittavissa särkylääkkeillä. Olen ehkä aavistuksen verran ärtyisämpi parina päivänä kuukaudessa, mutta ennen en ollut ikinä ärtynyt. Seksihalut ovat saattaneet aavistuksen verran vähetä mutta selibaatissa silläkään ei ole niin väliä. Ja ihoni on huomattavasti paremmassa kunnossa.

norsis kirjoitti...

Munkin kuukautiset on aivan älyttömän epäsäännölliset ja tulevat hyvä jos joka toinen kuukausi (siksi kutsunkin niitä puolivuotisiksi, eh :D ). Mulle on ollut pillereistä niin paljon haittaa, että mahdolliset hyödyt eivät paljoa houkuta. Oon kokeillut kolmea eri merkkiä, yhdellä alkoi tukkakin irrota päästä, yhdestä tulin ihan hirmuisen aggressiiviseksi jne. Ja kaikki ovat aiheuttaneet haluttomuutta niin seksin, kuin muidenkin asioiden suhteen. Kipuja on, mutta kestän ne. Iho on ihan ok-kunnossa muutenkin. Ja kyllä ne pillerit mielialaankin vaikuttivat tosi paljon. Huomasin sen vasta lopetettuani, kun oli, kuin olisi astunut sumusta päivänvaloon :]

En halua vetää hormooneita. Aloin syömään niitä 15-vuotiaana ja nyt kun sitä ajattelee, se tuntuu luonnottomalta.

Sitä paitsi tykkään, että miehet käyttää kortsua, niin on sitten paljon mukavampi olo jälkeenpäin, kun ei erinäistä tavaraa valu pitkin reisiä ;)

Mulla on jokin tarve julistaa e-pillerien vastaista ilosanomaa.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

En minäkään söisi e-pillereitä, jos ei olisi pakko. Laskeskelin juuri että olen syönyt särkylääkkeitä viitisentoista vuotta, yleensä ilman sen kummempia tuloksia. Tai ilman lääkkeitä olo olisi vielä hirveämpi. Kokeilin vaihtoehtoisiakin keinoja mutta mikään ei ole voittanut e-pilleireitä ja särkylääkkeitä. Mieluummin syön hormoneja kuin makaan yhden päivän (nuorempana noin kolme päivää oli todella kivuliasta, muut neljä vähemmän) sängyssä, se rajoittaa aika paljon elämää.
Minulla kuukautiset eivät sentään ole noin epäsäännölliset, sen kyllä tiesi että tulevat joka kuukausi mutta ei voinut olla varma milloin.
Minusta tuntuu että pillerit tekevät minut normaalimmaksi, kun lähtötaso on aika tasainen niin pieni tunteellisuus ja ärtyneisyys ei tunnu missään.

norsis kirjoitti...

Ymmärrän toki, että joidenkin on pakko niitä syödä. Mun siskokin syö niitä lääkärin määräyksestä ja pelkään, että itsekin joudun vielä joskus samaan tilanteeseen :/ Nimenomaan sen takia, kun ei ole terveellistä, jos kuukautisia ei tule.

Mutta onneksi sekin on kuulemma vielä normaalia, vaikka tulisi van neljät kuukautiset vuodessa. Minä en koe epäsäännöllisyyttä mitenkään haittana. Yleensä alkavat kuitenkin aamulla, eikä missään keskellä kirkasta päivää.

norsis kirjoitti...

Ja mulla siis oli erittäin säännölliset kuukautiset, ennekuin aloin syömään niitä helvetinpillereitä, mutta ei kai sitä niiden syyksi voi pistää, mutta haluan syyttää niitä :D

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minulla epäsäännöllisyyden suurin ongelma oli se etten aina osannut varautua kipuun, olisi tietysti pitänyt oppia kantamaan aina särkylääkkeitä mukana. Jos ei ota lääkettä heti ensimmäisten oireiden ilmaannuttua ei se yleensä tehoa. Pahimmillaan söin yhden paketin lääkkeitä odotellessani kuukautisten alkamista. Sekään ei ole hyvä juttu.
Mutta tosiaan olisin mieluummin syömättä, mukavuuden halua tämä kai lähinnä on. Voi olla että laihtuminen auttaisi kipuihin, mutta en ole edes kunnolla ylipainoinen (tällä hetkellä noin kilon). Kuulemma myös vegaanisesta ruokavaliosta voisi olla apua. Ja synnyttämisestä. Orgasmit ja kuuma vesi auttavat, mutta niiden järjestäminen on aika hankalaa töissä tai koulussa.
Minulle kuukautiset eivät ikinä ole olleet mikään ihana asia, alkoivat aivan liian aikaisin, kivutkin tulivat mukaan joskus 11-vuotiaana. Ei silloin vielä pitäisi joutua ajattelemaan sellaisia asioita.

norsis kirjoitti...

Mulla ei ole koskaan ollut niin kovia kk-kipuja, että en olisi särkylääkkeen kanssa pärjännyt. Usein en ota niitäkään, jotenkin vaan on niin helppo ottaa päänsärkyyn lääkettä, mutta kuukautiskipuihin en ota kovin herkästi, kun ne jotenkin tuntuu kuuluvan asiaan, kun taas päänsärky ei kuulu koskaan asiaan. Kummallinen logiikka mulla. Joskus sattuu niin paljon, että ei pysty oleen paikoillaan. Kiemurtelen tuolilla tai kyyristyn maahan.

Mulla alkoi menkat vasta 13-vuotiaana. Pidn itseäni kummajaisena, kun niin myöhään vasta. Mutta oli sekin silti aikaista, kun piti murehtia semmoisista, eikä silloin vielä kuukautiset kuuluneet normaaliin kahvipöytäkeskusteluun, niin oli toisaalta vähän raskasta kärsiä yksin ja tietämättömänä paremmista vaihtoehdoista.

Onneksi nykyään on kaikki paremmin :D

Arawn kirjoitti...

E-pillerit vaikuttavat eri tavoin eri ihmisiin. Toisille niistä on suunnattomista harmia, toisille vähän, toisiin ne eivät vaikuta mitenkään (siis muuten kuin estämällä raskauden) ja onpa vielä ihmisiä, joille niistä on selkeästi hyötyä.

Minä itse syön Diane Novaa ja kuulun viimeiseen ryhmään. Kun aloitin, olin n. viikon ajan niin kuiva, että yhdyntä oli kivuliasta, mutta sen jälkeen mitään haittavaikutuksia ei ole ollut. Kuukautiset tulevat kuin nakutettuna tiettynä päivänä, vuoto ei ole runsasta, iho on paljon paremmassa kunnossa kuin aiemmin (itse asiassa minulle nuo onkin määrätty akneen, hiihii), ärtyisyyttä, haluttomuutta tai muuta ei esiinny sen enempää tai eri tavalla kuin ennen pillereitä. Kuukautiskivutkin ovat vaimentuneet, aivan kuten NT:llä. Kyllä minä vieläkin ensimmäisenä päivänä särkylääkettä syön, mutta kipu ei ole sietämätön, lähinnä sitä nyt usein tekee jotain, mitä kipu häiritsisi, esim. töitä.

Minun kroppani kestää muutenkin hormoneja hyvin. Olen yhden vuorokauden aikana syönyt kaksi e-pilleriä ja kaksi katumuspilleriä ilmaan minkäänlaisia havaittuja vaikutuksia (siis lukuun ottamatta edelleen raskaudenehkäisyä).

Ainoa miinus on se, että ne ovat hormoneja ja ajatus hormonien syömisestä ei ole pop.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Arawn, minäkin syön Diane Novaa, tai oikeastaan tällä hetkellä sen halpaversiota. Minusta tuntuu että minäkin kestän e-pillereitä aika hyvin, en ole joutunut vaihtamaan merkkiä tai muuta (tiedän ihmisen joka on useamman vuoden etsinyt sopivaa merkkiä aika hankalaa kun aina pitää syödä se kolme liuskaa). Minulla oli kyllä ikäviä oireita ne ensimmäiset kolme liuskaa, mutta sen jälkeen helpotti.

norsis, minä taas en syö särkylääkkeitä muuhun kuin kuukautiskipuihin, onneksi muita kipuja on todella harvoin.

Anonyymi kirjoitti...

Naprometin (naprokseeni) särkylääkkeen voit vaihtaa apteekissa halvempaan valmisteeseen. Muiden valmistajien pienin pakkauskoko on 30 tablettia, joten jos sinulla on resepti jossa on enemmän kuin 20 tablettia Naprometinia keskustele asiasta apteekissa. Saat samaa lääkeainetta huomattavasti halvemmalla ja enemmän.
Apteekin tietokoneohjelmat eivät osaa ehdottaa vaihtoa jos pakkauskoot ovat erikokoiset. Aina kannattaa kysyä halvempaa vaihtoehtoa jos on kiinnostusta.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Reseptilläni saa vielä yhden 20 kappaleen pakkauksen :) Aika mielenkiintoista ettei minulle siitä ole määrätty halpaversiota, kun allergialääkkeestä määrättiin (olisin halunnut Xyzalia ja sain jotain Cetirizinia tai vastaavaa, joka on kai Zyrtecin versio), samoin e-pillereistä. Ehkä se Naprometinin ylistyspuheeni vakuutti heidät siitä että haluan juuri sitä. Täytyy varmaan ottaa se joskus puheeksi, jos menen vielä lääkäriin.

Blog Widget by LinkWithin