12.6.2006

Opin tänään, että setelistä pitää olla tallessa 51 prosenttia, jotta se kävisi maksuvälineenä. Onneksi pankkiautomaatin sisään jäi vain yksi kulma.

6 kommenttia:

Lord Boredom kirjoitti...

Saanko udella, mistä nostit rahat? Minulla on joskus jäänyt siinä postitoimiston (siis sen pääpostin rautatieaseman lähellä) automaatilla seteli osaksi jumiin, kun se luukku on mennyt liian nopeasti kiinni...

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Raksilan Citymarketin automaatilta, en ole aivan varma mitä oikein tein sille. Vedin sitä kai liian reunasta ja se juuttui kiinni ja repeytyi kun yritin irrottaa sitä. Kävin kysymässä neuvonnasta setelin kohtalosta ja ystävällinen virkailija teippasi se kokoon, kadoksiin jääneen palan lisäksi siitä irtosi toinenkin pala.
Ei sentään käynyt yhtä huonosti kuin toissa vuonna veronpalautusten aikaan. Nostin samasta paikasta 60 euroa ja unohdin ottaa ne mukaan, joku sai kivan joululahjan.

Anonyymi kirjoitti...

Heh,
minulle tuli kerran nostamieni rahojen lisäksi sellainen 2cm pätkä 100 mk:n seteliä. Keneltäköhän lienee jäänyt se. On nyt kuitenkin kivana muistona markka-ajalta.

Anonyymi kirjoitti...

Juu. Siinä setelissä on jokin numerosarja, jonka pitää olla ehjä. Silloin se on vielä käypää rahaa.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Anonyymi 1, hauska muisto. Minun jälkeeni automaatille tullut saattoi myös vähän hämmästyä, harvemmin sieltä tulee rahan paloja. Minä olisin varmaan ottanut sen muistoksi.

Anonyymi 2, minäkin muistelin ettei rahan tarvitse olla aivan kokonainen käydäkseen, en vain ollut aivan varma ja pelkäsin pahinta.

Anonyymi kirjoitti...

Jos unohtaa ottaa rahat pankkiautomaatista pois lähtiessään, kannattaa käydä heti se huomattuaan kysymässä konttorista rahoja. On nimittäin niin että jos rahoja ei ota pois tietyn ajan kuluessa, automaatti imaisee ne takaisin sisuksiinsa. Pankissa osaavat sitten katsoa onko näin käynyt.

Blog Widget by LinkWithin