1.8.2006


Paljon kiitoksia vinkistä Sade! Saaliini ei ole koolla pilattu mutta jo se että pääsee pariksi tunniksi oikeaan metsään on hauskaa. Kohtasin paljon hyttysiä ja muurahaisia ja lenkkeilijöitä, paljon enemmän kuin mustikoita. Tämä on aika huono vuosi.
Kohtasin myös linnun joka näyttää lintukirjan perusteella eniten ruisrääkältä, ehdin vain näkemään punaruskeamustakuvioiset siivet kun se lähti lentoon. Mikä se olikaan niin minulle aiemmin tuntematon se joka tapauksessa oli, on aina hauskaa nähdä uusia lintuja (omistan myös hollanninkielisen lintukirjan tuloksena turhautumisesta tuntemattomiin lintuihin).

Pakastimessani on nyt 11 mansikkasurvosta, 2 rasiaa mansikkahilloa ja 2 rasiaa mustikoita. Jääkaapissa on vielä yksi purkki mansikkahilloa ja kolme mansikkaraparperihilloa. Vielä kun saisi puolukoita ja omenoita, puolukoita saattaisi löytyä tuolta metsästäkin.

4 kommenttia:

sade kirjoitti...

Olehan hyvä vain! Kiva, että löysit.
Vinkiksi myös, että sieltä voi löytää myös puolukoita ja sieniä, jos on hyvä vuosi. Puolukoita on ainakin sen polun vasemmalla puolella olevan hiekkakukkulan jälkeen metsikössä. Minä löysin iltalenkilläni vähän mustikoita, tuli puolilitrainen rasia täyteen. Nyt on, mitä syödä jogurtin kanssa aamulla.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minä en raaskinut jättää marjoja aamuksi, niitä tuli niin vähän. Täytyy käydä uudestaan sielläpäin, jos saisin vaikka kolmannen rasian pakkaseen, noihin meni melkein kolme tuntia.
Näinkin siellä puolukan lehtiä ja muutamia raakileitakin, pitää mennä syksyllä uudestaan.
Tuo metsä oli aivan eri tyyppistä kuin se johon olen lapsuudessani tottunut, senkin takia retki oli jännittävä.

marko77 kirjoitti...

Harmi, ettei täällä etelässä juurikaan mustikoita ole. Ei ainakaan lähimetsissä. Täytyy näköjään tyytyä pakastealtaan antimiin.. :(

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Ei täälläkään mitään valtavia määriä ole. Jyväskylästä onnistuin keräämään heinäkuussa sen verran että piirakkaa sai, en tiedä millainen tilanne siellä on tällä hetkellä (vattuja kuulemma on valtavasti, joka kerta kun soitan äidilleni hän on metsässä).
Mustikat eivät oikein ole suosikkimarjojani mutta ovat nekin parempia kuin ei mitään.

Blog Widget by LinkWithin