16.8.2006

Ylihuomenna minun pitäisi olla jo Helsingissä. Viikonloppu Helsingissä ei tietysti ole mikään kauhean hohdokas loma tai suuri seikkailu, mutta minua jännittää vähän. En käy siellä yleensä kuin muutaman kerran vuodessa, joten en ehtinyt kyllästymään kaupunkiin, se on pikkukaupunkilaiselle aivan tarpeeksi suurikin. Vähän myös jännittää matkustaminen kaverien kanssa, matkailulla on tapana tuoda esiin huonoimmat puoleni. Ehkä tällä kertaa osaisin olla stressaamatta (vieläkin hävettää vuoden takainen matka, jolla käyttäydyin todella huonosti, niin kyllä muutkin).
Olen pakannut jo aika paljon, nautin siitä kun voin valmistautua hyvissä ajoin. Suunnittelu on puolet ilosta, inhoan sitä että pitää lähteä viime hetkellä.

Siskoni tiedonsiirto-ongelma ratkesi lopulta ja työ on painossa, minun ei tarvitse enää stressata mutta olen vähän hermostunut. Saimme osan kuvista siirrettyä Janin neuvomalla tavalla (Kiitos!), loput Skypellä. Pääsin kokeilemaan Skype-puheluakin, tuntui vähän hassulta puhua tietokoneelle (siinä on sisäinen mikrofoni, joten onneksi minun ei tarvitse käyttää niin mikrofoni-kuuloke-yhdistelmiä) mutta siihen tottui pian. Ehkä saan oltua enemmän yhteyksissä siskooni.
Korteista tuli todella hienoja, kannattaa ostaa jos sattuu Finnconiin tai oikeastaan Animeconiin (niillä on teemana kiinalainen horoskooppi).

Eräs suosikkikirjailijoistani romanttisen viihteen alalla on pitänyt aiheesta hyvän puheen kuusi vuotta sitten.

12 kommenttia:

sivuaskel kirjoitti...

Missäpä elämä aina niin hohdokasta olisi. Oulu on minulle lapsuuden ja nuoruuden kaupunki, josta lähdin heti kun se oli mahdollista, Tuiran koulun ylioppilaskirjoitusten jälkeen. En ole katunut. Nykyisin käyn työmatkoillani nostalgisoimassa Ainolan kirjastoa, Otto Karhin puistoa, Tuiran siltoja, hehkeäksi muuttunutta torielämää. Mutta en kaipaa takaisin. En ole koskaan kaivannut. Masentavin muistoni on se, kun kesäisin palasimme nelostietä etelästä kotiin, laakeat pellot, Oulu Oy:n ummehtunut haju jo Limingan tienoilla... Kirsti Simonsuuren "Pohjoinen yökirja" on paljolti minunkin kokemukseni. Mutta paljon rakkaita ihmisiä yhä siellä. Yksi sisko, kuvaamataidonopettaja Ystäväni... En moiti maisemaa, elämää siellä.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Minulla on vähän samankaltaisia muistoja Jyväskylästä, tosin ne ovat pääosin hyviä. Se on lapsuuden kaupunkini ja vaikka voisin kyllä muuttaa takaisinkin en tiedä haluanko (toisaalta jos sieltä sattuisi saamaan töitä niin voisin kyllä muuttaa takaisinkin). Oulu ei tunnu vielä kodilta, vaikka olenkin asunut täällä neljä vuotta, minun olisi aika helppo lähteä töiden perässä muualle. Ystävät ovat täällä tärkeintä.

Jani kirjoitti...

Hyvä kuulla ettei kuvien painaminen jäänyt sähköisen siirron toimimattomuudesta kiinni. Aiemmin Droploadissa oli pieniä kosmeettisia ongelmia: se siirtopalkki-ikkuna, jonka se avaa, ei sulkeutunut, ja Firefox valitti sitten jotain komentojonosta joka ei vastaa tjsp. Mutta ne korjasivat senkin tuossa jokin aika sitten, ja siirrettävät tiedostot ovat siitä ongelmasta huolimatta aina joka tapauksessa menneet perille.

emmi kirjoitti...

mutta lomapäivän vietto helsingissä, voi olla paikallisellekin kokemus. turistin leikkiminen esim on kivaa. aurinkoisena päivänä suomenlinnan lautalle, vaikka vaan edestakas ajamaan, korkeasaareen, tomiokirkon portaille, kauppahalliin, vähän suklaata mukaan kultasuklaasta, erikoiseen kahvilaan. ehkä jonokin keskustaa edemmäs, kallioon tai punavuoreen. ja istten iltaa "istumaan", hyvässä seurasa tää kaikki perinteinen helsinki toiminta rulettaa.

Nobelstraat kirjoitti...

Voi tulla vähän myöhässä matkaasi nähden, mutta kerro, mitä haluat Helsingissä tehdä (käydä kaupassa, käydä nähtävyyksissä, käydä luonnonkauniissa paikoissa jne. ) niin voin laittaa tähän jotain paikkoja, missä kantsii käydä (entisessä kotikaupungissani)

Nobelstraat kirjoitti...

Siis tarkoitus oli tietenkin kirjoittaa, että käydä kaupOIssa :D

(Naisten vaateliikkeistä en kyl valitettavasti osaa antaa neuvoa)

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Jani, me päädyimme käyttämään yousendit.comia kun siskoni ei halunnut rekisteröityä mihinkään. En tiedä oliko siinä sitten joku rajoitus tiedostojen määrässä, kolme tiedostoa lähti matkaan.

Emmi, turistin leikkiminen olisi kyllä kivaa, Suomenlinnaan ainakin haluaisin mennä mutta tällä reissulla ei taida ehtiä.

Nobelstraat, en taida ehtiä käydä kuin Akateemisessa kirjakaupassa, mutta kiitos tarjouksesta. Koko viikonloppu menee Finnconissa, siellä on ohjelmaa aamusta iltaan ja maanantaillekin on suunnitelmia niin ei taida ehtiä leikkimään turistia. Jossakin museossa olisi kyllä voinut käydä mutta sekin jää seuraavalle reissulle.

Timo kirjoitti...

Finncon-messut vaikuttavat sikäli mainioilta, että tiedän useammankin viehättävän bloggaajan olevan päätymässä sinne. Paasitornista avautuisi mielenkiintoinen näkymä :) uusiin ihmisiin, ei kauhean erilaisiin kuin itse olet.

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Tämä on minulle neljäs Finncon, muistaakseni. Ensimmäinen oli ankea, en tuntenut ketään ja katsoin vain kun toiset tapasivat koko ajan kavereitaan. Toisessa Finnconissa en edelleenkään tuntenut ketään mutta tapasin erään keskustelualueen väkeä ja roikuin heidän perässään. Kolmas kerta oli Jyväskylässä, tapasin nettituttuja ja muita tuttuja. Tällä kertaa lähden matkaan kavereiden kanssa, siskoni on siellä samoin kuin suuri joukko nettituttuja. En ole edelleenkään fandomissa varsinaisesti mukana mutta ainakin tunnen jonkun joka on ja en ole muutenkaan yksin. Ensimmäinen Finncon osui aikaan jolloin olin muutenkin todella yksinäinen, vaikken tajunnut sitä silloin. Olin aivan väärässä ympäristössä enkä onnistunut kahden vuoden aikana ystävystymään kenenkään kanssa.

Nobelstraat kirjoitti...

Okei, jos suunnitelmat on jo valmiina, niin ei sitten kauheasti ehdi.

Suomenlinnan lisäksi kannattaa käydä Seurasaaressa ainakin joku kerta, jos kiinnostaa kauniit maisemat ja historiaa yhdistettynä siihen.

Elokuvavinkki: jos kiinnostaa nähdä independent- / taideleffoja, joita et näe missään muualla Suomessa, niin Kino Engel on varmasti paras paikka. Sijaitsee keskustassa, Senaatintorin vieressä.

http://www.cinemamondo.fi/engel.php

Nobelstraat kirjoitti...

Seurasaari =>
http://www.nba.fi/fi/seurasaari

Näkymätön tyttö kirjoitti...

Seurasaari on kyllä käyntilistalla, jos pääsen sinne vielä kunnon turistireissulle. Olisin nytkin voinut olla useamman päivän mutta ei ole varaa.

Blog Widget by LinkWithin